Az egykori kultuszminiszter azt állítja: nem a Dúró Dóra által gerjesztett ügy miatt kellett távoznia L. Simon Lászlónak.

Itt az igazság: L. Simon Lászlót ezért menesztették valójában

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hiller István szerint a feszültség csak apropót adott a kormánynak arra, hogy gesztust gyakoroljon a radikális jobboldal szavazói felé.

Hiller István az Egyenes beszédben azt mondta: a valódi ok, hogy L. Simon László egy hónappal ezelőtt a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlésén megakadályozta a leköszönő elnök tiszteletbeli elnökké választását. Hiller elmondta, hogy a kérdés kifejezetten L. Simon közbenjárására került le a napirendről

- számol be az ATV.

Én nagyon nagy biztonsággal mondom, hogy mivel Csák miniszter és a Magyar Művészeti Akadémia neves zenész elnöke között egy teljesen más ügyben nagyon erős szakmai kapcsolat van – ez az Zeneakadémia ügye –, ez a szövetség elbírja azt, hogy ha megakadályozza valaki, hogy az elnökből tiszteletbeli elnök legyen, akkor a Fideszen belül bizony ez a társaság kimondottan befolyásos

- fogalmazott Hiller István.

A szocialista politikus szerint tehát a World Press Photo kiállítás ügye csak apropó. Mint mondta: „ha ez nem lett volna, akkor később találtak volna más okot”. Hiller István egyébként valószínűnek tartja, hogy a döntés előtt Csák János egyeztetett Orbán Viktorral.

Forrás: Atv.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ezért említettem meg azt, hogy L. Simont a nála analfabétábbak buktatták meg. A másik ok, hogy L. Simon szellem fölényben volt velük szemben, amit csak akkor tudnának megcáfolni, ha az atv Géniusz műsorában az Orbán - Csák páros játszaná a döntőt. Szerintem ez a "veszély" nem fenyeget bennünket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Egyedül,orbán engedélye nélkül szarni se mernek ezek a ...dns minták.
Clavigo
@Philip Marlowe: Be fogsz szarni az erőlködéstől,fülöpke.. Siralmas vagy..
Csizmás Kond
...ez most úgy néz ki mintha hiányozna nekik a Laca...:)
Nessy
Kormányzati" Bosszúállás" minden szinten! Legyen szó egy országról, hazai településről, személyről! Régen erre mondták, cseléd/cigány tempó! Ma keresztény , demokrata, fidesz tempó.
Csizmás Kond
@Horizont: ...na nehogy ezen akadtatok volna ki...ki vagytok ti már nagyon rég akadva csak most ezen akadtatok el...:)
Clavigo
@Philip Marlowe: Az a hihetetlen,hogy mekkora hülye vagy,Fülöpke...,azonkívűl ,hogy siralmas is vagy. Rémbuta vagy ,gyagyás..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.