Újabb veszélyes akkumulátorüzem épül Iváncsán – mondta a DK környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminisztere, valamint az ellenzéki párt dunaújvárosi alpolgármestere vasárnap online sajtótájékoztatón.

Újabb veszélyes akkumulátorüzemet hoznak Magyarországra

Illusztráció: 123rf.com

Kocsis-Cake Olivio kijelentette: azonnali beavatkozásra van szükség. Szerinte az "újabb, még veszélyesebb" akkumulátorüzem Iváncsán "azt bizonyítja, hogy korlátok és ellenőrzés nélkül egyik napról a másikra bármely településen megjelenhetnek" ilyen üzemek.

A DK azt követeli, hogy azonnal függesszék fel minden, akkumulátor gyártásához kapcsolódó üzem építését, a már működő üzemeket pedig független szakértők vizsgálják át, és mérjék fel a katasztrófavédelmi és munkavédelmi kockázatokat – mondta el a DK árnyékminisztere.

Hozzátette:

a készülő beruházásoknál mindenütt előzetes környezet- és katasztrófavédelmi hatásvizsgálatot kell végezni, továbbá minden érintett településen tájékoztatni kell az embereket az épülő üzemek veszélyeiről, a helyi lakosok többségi akaratával szemben pedig egyetlen ilyen üzem sem épülhet fel.

Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester azt hangoztatta, hogy a DK megállítaná az "akkumulátorlobbit". A helyi tiltakozás ellenére épülne egy újabb, "még környezetszennyezőbb" üzem Iváncsán, egy akkumulátortesztelő létesítmény, ahol az akkumulátorokat "mindenféle fizikai behatásnak teszik majd ki", "összezúzzák, felforrósítják és átszúrják azokat" – közölte a DK-s alpolgármester.

A környékbelieket nem tájékoztatták, környezethasználati és katasztrófavédelmi eljárást sem folytattak le – mondta Szabó Zsolt. Jelezte: mindent meg fog tenni a már működő üzem leállításáért és a bővítés ellen, amíg a hatásvizsgálatokat nem végzik el a hatóságok.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A fidesz után ezeket is ki kell majd takarítani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Az a szép az egészben, hogy már létezik a lítium mentes aksi techmológia. Ez viszont arra figyelmeztet, hogy az biztonságosabb lesz, nem tűz és robbanásveszélyes. Ha az elkezd terjedni a világban a mi gyáraink csődbe mennek, és a vagyonokat kimenekítve szarban hanak minket a budijukkal együtt. A fidesznél még temérdek haszontalan ötlet létezik, a lélegeztetőkhöz hasonlóan drágák lesznek és fölödlegesek.
jáger laszló
Még mindig nem játszanak tiszta lappal aksi ügyben!!
Félinformációkkal hülyítik a népet minthogy kiterítenék a lapokat!!
Utólag azonban minden kiderül!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
telegdilaci
@simmering73:Én ezeket a környezet szennyező akkugyárakat azoknak a lakása mellé telepíteném akik a lakosság tiltakozása ellenére csakazért is ránk erőltetik!
balos
@telegdilaci: Persze csak akkor,mikor a sztyeppére költöznek fideSSestől!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:50
Mi van ez nem veszélyes üzem ,makk egészsége leszel.
Egyábként meg te idióta,rakd tele anyádat,kis buzi köcsög faszszopó majom.
Ha már anyázol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.