A főigazgató arcpirítónak nevezte a sztrájkra készülők követeléseit.

Sztrájk indulhat az Operaházban, maga Ókovács posztolt róla kárörvendőnMTI/Balogh Zoltán

Sztrájkfelhívást adott ki a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete – tudta meg a hvg.hu. November 9-i közleményükben azt írják, hogy a munkáltató, vagyis Ókovács Szilveszter a jelenleg is folyó kollektív munkaügyi vitában foglalt követeléseiket nem hajlandó teljesíteni, sem az egyeztető tárgyalásokon részt venni.

A sztrájkot december elsejével hirdették meg.

Különös, hogy a közlésüket maga Ókovács is posztolta közösségi oldalán. A bejegyzésben kiemelte, hogy inkább ő közli a dolgot, „mielőtt a balsajtó alig leplezett kárörömmel megírja”.

Összesen 70%-os (!) azonnali béremelési követeléssel folyamatos sztrájkot hirdetett két külsős, nyugdíjas szakszervezeti elnökünk. December elsejétől, ami azért szép, mert a követelés arcpirító, lehetetlen (mintegy 5 milliárd forint lenne “csak”, de honnan?), és a teljes hónap el van adva gyakorlatilag, hisz 52000 nézőnk váltott jegyet az év legfrekventáltabb színházi időszakára hozzánk. Mivel onnantól bármelyik nap bármelyik előadásán megtagadhatják a munkát, 1 milliárd forint körüli bevétellel játszanak azok, akik pillanatok alatt le tudják bontani a presztízst, amelyet csaknem kétezer kollégával napról napra, nehéz munka árán építünk sok éve

– írja bejegyzésben, hozzátéve, hogy „13 éve nem tudnak eredményes sztrájkot összehozni, és ez most is így lesz”.

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Mit rinyál ez a NER csicska? Nincsen elég Fidesz nyalonc operaénekes?
rakitics41
Azt hiszi hogy ő is úgy járhat el mint Orbán Viktor, aki a beadványokra érdemben nem válaszol.Azt hiszi ha nem válaszol akkor nem is kérdezték, nem tettek fel neki kérdéseket.A szakszervezeteket csak a munkát akadályozó tényezőként ismeri el , nem dolgozói érdekképviselet a szemében egy szakszervezet!
simmering73
"...és a teljes hónap el van adva gyakorlatilag, hisz 52000 nézőnk váltott jegyet"
Akkor pont jókor jön a sztrájk, köcsögduda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.