Bár üldözött keresztények ott nincsenek, a segítésükre létrehozott kormányzati szerv Horvátországban költi a legtöbbet – írja a 24.hu.

Úgy szórják a millárdokat Orbánék Horvátországban, mintha nem lenne holnap

Amikor 2020 decemberében a magyar kormány nagyvonalú ajánlatot tett: a Zágrábtól délre található petrinjai általános iskola és az attól nem messze fekvő žažinai Szent Miklós és Vitus templom újjáépítését ígérték meg a horvátoknak.

Az ígéretet hamarosan tettek követték:

egy 2021 májusában kiadott kormányhatározatban 9,5 milliárd forintos forrást biztosítottak erre a nemes célra. Az üldözött keresztény közösségek megsegítésére létrehozott Hungary Helps Program keretében, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet bevonásával valósulhatott volna meg a projekt.

3 milliárd 250 millió forintot még az év augusztusában meg is kapott a Hungary Helps Ügynökség egy újabb kormányhatározat jóvoltából. A következő summa 2022 szeptemberében érkezett, amikor egy harmadik kormányhatározatban szintén 3,25 milliárd forintot utaltak át a horvátországi templom- és iskolaépítési projektre a Hungary Helpsnek, amelynek az összeget adományként tovább kellett adnia a beruházást menedzselő Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek.

Szijjártó Péter külügyminiszter is, aki idén augusztusban arról beszélt, hogy több mint 8 milliárd forintba kerül a petrinjai iskola újjáépítése. Ezért a pénzért egy háromszintes, 20 tantermes iskolát kell felhúzni összesen 5500 négyzetméteren, ami elég magasnak tűnő, több mint másfél millió forintos négyzetméterenkénti költséget jelent.

A beruházás kivitelezője egy magyar cég, a Mega-Logistic Zrt., amelyet korábban több magyar külképviselet felújításával is megbíztak.

Forrás: 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Horizont:
Nem iskola lett ebből a pénzből, hanem az Adrián ringatozo yacht flotta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pultosjocó
ellenzék...,nem kéne valamit fizikálisan tenni..?..
Yoda69
@Horizont:
Nem iskola lett ebből a pénzből, hanem az Adrián ringatozo yacht flotta.
Menőmanó
Többek közt ezért kéne kormányváltás, mert nincs mégegy olyan hülye kormány a világon amelyik mexikói templomtól nicaraguai templomig, keleti diktatúrák választási kampányától határontúli stadionokig szórja a magyarok pénzét, ahelyett, hogy az itthoni emberek életét tenné jobbá.
Mindeközben orosz kínai gyarmattá teszi az országot. nesze neked szuverenitás.
jáger laszló
A tanárokra nincs pénz ,mert a brüsszeli bürokrácia L lopja az ov kormány elől!!
Meséljétek a jó édes anyátoknak ...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Itt lopják - ott szórják!
Együgyű honfitársaink őszinte örömére...
ceni
Egyértelműen Kínát próbálja utánozni. Gazdasági befolyást akart szerezni, és utána majd politikait. Szerintem ez nem jött neki össze.
Nessy
@Horizont: 8,10 Teljesen igazad van! Kiváncsi vagyok, mikor, mivel fogják cáfolni a hívek, ezt az idióta pénzszórást határon túlra! Ezt azért nem foghatják Brüsszelre! Ez Orbán és a Kormány "szuverén" döntése! Elhiszem, hogy ezt fene mód meg akarják védeni! Stakadjon rájuk az ég!
justhpeter
Lehet, hogy iskolának és templomnak hívják a yachtkikötőt ?
namihami
Ha üldözött keresztény nincs is, de tengerpart, strand, homok és napsütés az van! És a hangulat is jobb, mint pl Üzbegisztánban, a türkök vagy a többi ""isztán"" környékén!
Jaaa, és nem elhanyagolható, de a nyaralás költségei is lecsíphetők a ""keresztényi védelem"" költségeiből!
Fenyöfa58
@pultosjocó: mi kőze van ehhez az ellenzéknek ???
terlasz
Orbáni lopás egyik formája. Busás jutalék fejében segítik a pénzünk átmentését O. zsebébe.
telegdilaci
@Horizont: Hazaáruló banda ezt lehet a Magyar adófizetők pénzét elszórni Horvátországban,miközben most alkotnak egy Szuverenitási törvényt hogy a Magyar ellenzéki pártoknak Tilos külföldről támogatásokat elfogadni Szégyen ez a korrupt hazug velejéig romlott fekáliába sülyedt kormány,ezért járna igazán börtön büntetés hogy közpénzből kampányolnak,és még Határon túíaknak is lapátolják a Magyar Emberek adó forintjait,(ez kettős mérce,nekik lehet,az ellenzéket meg 3-év börtön büntetéssel büntetik ha kampánycélra külföldről,támogatást fogadnak el)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.