Tanulságos előadást tartott a Századvég 30. születésnapja alkalmából szervezett konferencián Orbán Viktor. A miniszterelnök a múlt felidézésén túl a jelenről és a jövőről is beszélt. Azt mondta, hogy a liberálisok nem az emberekkel törődnek, hiszen az ő gondolkodásuk kiindulási alapja egy eszme. És valóban. Az, amit a miniszterelnök mondott, érződik az összes politikai cselekedetükön, legyen szó a hazai, vagy a nyugati liberálisokról. Akik ebből a szempontból egyáltalán nem különböznek a kommunistáktól, hiszen ők is azt nézték először, hogy – ahogyan a kormányfő fogalmazott – mit gondol egy kérdésről Marx és Engels? Az eszmei alapú gondolkodás ugyanakkor az utóbbi években különösen megmutatkozott és egyre nagyobb ellentét feszül az eszme diktálta és az emberek által érzett “helyes” álláspont között. Nézzünk néhány példát!

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"És nem állt meg, tovább ment a választási kampánybeszédében. Ott tart Júdás Viktor, hogy szerinte a klasszikus demokratikus felfogáshoz a magyar politikai rendszer közelebb áll, mint a hosszú időn keresztül mintaadónak tekintett nyugat-európai. Merthogy a liberálisok nem az emberekkel törődnek, gondolkodásuk kiindulópontja nem az emberi közösség, hanem egy eszme. Anyázni nem lenne méltó, úgyhogy visszafogom magam. Még ha rohadt nehéz is azok után, hogy úgy ekézte ezeknek az országoknak a demokratikusan megválasztott képviselőit, mintha azok valami okkult szekta tagjai lennének, akik csak azon dolgoznak, hogy minden egyes tagállam úgynevezett szuverenitását szétbarmolják és utána sóval hintsék be. Egyszerűen döbbenetes. Hogy ez a milliárdokkal kitömött propagandamocsok ma létezhet, és akadálymentesen mérgezheti a társadalmat, annak egyetlen oka van, az pedig nem más, mint ez a szélsőséges, fasiszta irányba eltorzult alak számolatlanul tolja oda ezeknek a közöst. Akik ezért cserébe folyamatosan azt mérik és kommunikálják, hogy csak az Orbán, csak a fiatalok és demokraták."

kolozsvaros.com/2023/11/14/az-orszagot-megosztani-es-kifosztani-europat-mocskolni-sajat-nagysagunktol-ajultan-hanyatt-esni/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"Nekem ez az ember senkim. Ez a pali, aki ilyeneket bír szégyen nélkül mondani, hogy ő régivágású politikus, aki nem üzletember, nem foglalkozik üzleti ügyekkel, neki csak a nép ügyei fontosak, nekem senkim. Mondja ezt az Európai Unió legnagyobb zsarolási potenciálja, az európai adófizetők pénzét magántőkealapokba folyató, a közpénzből családi magánkastélyokat felhúzó gazembere, aki milliárdos lett családjával és a haveri körével együtt. Az összes kollégiumi haverja egytől egyig bűntársa az ország szellemi és erkölcsi megnyomorításában. Migránsgettók, meg gázai minigettók, ja. Ő meg a gettómilliomos, aki nyomorba taszította az országot, és olyan (törvényesített) lopási akciót vitt véghez azért, hogy a hatalomba maradhasson, amilyet nem látott a modernkori történelem. Egyszerre vicc és tragédia, ami itt folyik, és senki nincs, aki ennek véget tudna vetni. Okádok ettől a képmutató, felfuvalkodott varangytól, aki csak erre képes, másra nem. Az országot csődbe vinni, megosztani és kifosztani, Európát mocskolni, sértegetni, és önmagától ájultan hanyatt esni. Ilyen nincs, és mégis van. Ilyen van. Ez van. És úgy tűnik, még sokáig ez lesz. "
Havanagi
@kereső: Huh!!!Szívemből szóltál a SILÁNYRÓL!!!
kereső
@Havanagi: Idéztem, de nem akartam mégegyszer berakni a linket- ott van fentebb, hogy melyik irásból hoztam ide.És csak azért emeltem mi, mert maximálisan egyet értek vele- nekem sem senkim ez a dögkeselyú.
Havanagi
@kereső: Megnéztem az oldalt,csak az igazat írja le a Szalonna.Nem tudtam róluk,legalább most megismertem.
kereső
"A magyar autokratikus rezsimet ugyanakkor a magyar történelem perspektívái között különlegessé teszi, hogy e rendszert nem külső hatalom erőltette a népre (sőt, a külvilág éppenséggel idegenül tekint e rendszerre, és aligha érdekelt a fenntartásában), hanem belső okok következtében alakult ki. A legutóbbi elnyomó rendszerrel, az államszocialista diktatúrával szemben ugyancsak egyedi vonása az, hogy a magyar közvélemény mostanáig lényegében úgy gondolta, hogy nemigen fog sokáig tartani.

Ama rendszernek a fenntartása nem rajtunk múlott, és egyébként is azt hittük, hogy sokáig tart majd. Kezdetben az lehetett a benyomásunk, hogy e mostani rendszer fennmaradása rajtunk múlik, és nem hihettük, hogy sokáig velünk marad, holott igen erősnek látszott.

Talán hozzá kell szoktatnunk magunkat a gondolathoz, hogy a mai magyar politikai rendszer stabilitása immáron nem rajtunk múlik, és alighanem sokáig fog tartani. Egyrészt azért, mert semmi ráhatásunk sincsen a fenntarthatóságára, megdönteni végképp nem tudjuk, másrészt azért, mert olyan szilárdan megkötött már a magyar talajon, mint a beton.

E förtelmes rendszer vége akkor jöhetne el, ha társadalmunk felismerné a rezsim végtelen erkölcstelenségét, és még lenne elég erkölcsi érzéke, maradna annyi erkölcsi tartása, összekaparna annyi erkölcsi erőt, hogy nemet mondjon rá."
nepszava.hu/3214859_szentpeteri-nagy-richard-a-rendszer-erkolcsei
Havanagi
@Horizont:Jól indítjátok a napot.Egyébként ugyanezt állapítottam meg én is a tartalomról.A valóság még ennél is rosszabb és rég elhagytuk azt a pontot,amikor még vissza lehetett volna fordulni.Egy trágyadombot csináltak az országból,ami egyre bűzösebb lesz.És ez már a társadalom bűne!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.