Pintér Sándor belügyminiszter éves beszámolójában beszélt a Belügyminisztérium eredményeiről és kihívásairól – írta meg a telex.

Pintér nem kér a lövöldözésből Magyarországon

Pintér Sándor belügyminiszter a környezetvédelmi és egészségügyi minisztereknek hetedik alkalommal megrendezett WHO-konferencia sajtótájékoztatóján a budapesti Hungexpón 2023. július 5-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A miniszter szerint a határaink mentén zajló konfliktusok, különösen az ukrán-orosz háború, jelentős hatással voltak az ország rendvédelmi helyzetére.

A Belügyminisztérium számára az elmúlt év kiemelkedő volt, figyelembe véve a migrációs nyomást és az egyéb biztonsági kihívásokat.

Az illegális migrációval kapcsolatban Pintér kiemelte, hogy Ukrajnából 545 ezer, Romániából pedig 697 ezer menekült érkezett Magyarországra. A határvédelmi intézkedések hatásosnak bizonyultak, és a határvadászok kiemelkedő munkát végeztek.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a határvédelem kiemelten fontos a nemzetbiztonság szempontjából.

A bizottságban felmerült a kérdés a határvédelemmel kapcsolatos eszközök és felhatalmazások elegendőségéről. Pintér szerint a problémák inkább a szerb oldalon vannak, és a magyar határvadászok csak segíteni tudnak, de nem felelősek a szerb közrend és közbiztonságért.

Az illegális migrációval összefüggésben Pintér beszélt a börtönrendszer túlzsúfoltságáról. Az embercsempészek elleni eredményes fellépés részeként említette a konténerbörtön-akciót és a csengeri térségben épülő új börtön létrehozását.

A biztonságérzettel kapcsolatban Pintér elmondta, hogy Magyarország a világ 15 legbiztonságosabb országa közé tartozik. A rendőrség aktívan méri a szubjektív biztonságérzetet, és a terrorelhárítás terén is sikeresen működik.

A Telex szerint bizottság tagjai a bérek rendezésére és a tervezett béremelésre vonatkozó kérdéseket is felvetették.

Pintér elmondta, hogy az állami költségvetés egyensúlyának fenntartása mellett a kormány igyekszik a munkavállalók jövedelmét növelni.

Az ülésen szó esett még a nagyvárosi rollerek és az állatrendőrség kérdéseiről is. Pintér a rollerek ügyét a közlekedésért felelős miniszter feladatának nevezte, és az állatrendőrséget jelenleg nem látta szükségesnek.

Forrás: telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt tessen elmondani a hazai, echte magyar bűnözőknek is! Meg a késelést is szíveskedjen megtiltani utcán, és otthon egyaránt!
jáger laszló
Tanárokra,orvosokra nem lövünk ez a parancs rendőreinkre szigorúan érvényes!!
1 vérből valók vagyunk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Ezt tessen elmondani a hazai, echte magyar bűnözőknek is! Meg a késelést is szíveskedjen megtiltani utcán, és otthon egyaránt!
Tehenész
Bezzeg amikor nem ők voltak kormányon akkor lehetett robbantgatni, lövöldözni, gyújtogatni, autókat rongálni és lehetne még sorolni. Biztos ezt is a mostani ellenzék szervezte magának, ugye Don Pintér elvtárs?
lusta
Kőkeményen fellépnek az embercsempészek ellen. Éppen ezért engedik őket szabadon, de ennek fejében az embercsempészek úttörő becsületet szavukra megígérték, hogy tőbbé isten bizony betartják az echte nemzethy matyar törvényeket.
Néro2
Azt elhiszem , hogy nem kér.
Mondjuk Csau se kért aztán csak repült a sapi.
Ditrich
@Nessy: Mi meg nem kérünk olajos Sanyi bácsiból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.