Költségvetési okokra hivatkozva nem engedi tovább tanítani a fideszes kormány azokat a pedagógusokat, akik nem írták alá a státusztörvényt.

Piti fideszes bosszú: 126 villanyautóra jut pénz a tankerületekben, de az óraadó tanárokat elküldik, ha nem írták alá a státusztörvényt

Ennyi. Forrás: Telex

Mától a felmondási idejüket töltik azok a pedagógusok, akik nem kértek a Pintér-féle bosszútörvényből – írja a Demokratikus Koalíció sajtóközleménye. Az őszi szünet utáni első tanítási napon több száz iskolában szembesültek a diákok azzal, hogy elvesztették tanárukat, pedig közülük sokan érettségi és felvételi előtt állnak.

Számos intézményvezetőt nyomaszt a tény, hogy a kieső szaktanárokat nem tudják pótolni, hiszen hiába is vállalták közülük sokan, hogy bár nem akarnak a bosszútörvény hatálya alatt dolgozni, de szeretett iskolájukban óraadóként folytatnák a munkát, az több esetben is korrupciógyanús ügyekben érintett tankerületek "költségvetési okokra" hivatkozva nem adnak lehetőséget.

Eközben 1,67 milliárd forintért vesz a tankerületek számárra villanyautókat a fideszes rezsim – írja a 444. Dobrev Klára árnyékkormányának oktatásért felelős tagja, Barkóczi Balázs írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez, hogy megtudja, engedélyezik-e a távozó pedagógusok helyének betöltését, vagy tehetetlenül nézik tovább a közoktatás összeomlását, amit ők okoztak.

További kérdése, hogy a fideszes rezsim most nem fél-e a tanulók tanuláshoz való jogának sérülésétől, amire a sztrájkoló, majd kirúgott tanárok kapcsán hivatkoztak?

Forrás: OS-MTI, 444
Fotó: Telex

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Miért kell villanyautó a tankerületeknek?
SÍva
@vacsi: azért mert abból megint valamelyik fannak nagy haszna lesz! De ezt Te is tudtad és csak költői volt a kérdés.
csak úgy....
@Philip Marlowe: a te butaságod sokkal unalmasabb! ezt 0rbán is tanusítaná ha beleolvasna a sületlenségeidbe,te fidesz szégyene!
izéke
@vacsi: mert abban van a villamosszék :) remélem zárlatos lesz és megcsapkodja a seggüket

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.