Zugló főépítészét, Dienes Jánost menesztették a hivatalából.

Nem segítette a NER mutyiját, eltávolította Zugló főépítészét az mszp-s Horváth Csaba polgármester

MSZP-s főpolgármester jelölt korában ingyenes BKV-t ígérgetett Horváth Csaba. Forrás: Youtube

Az előválasztáson megbukott mszp-s Tóth Csaba „vadászterületének” szocialista polgármestere, Horváth Csaba hetek óta titkolódzik a döntés okáról.

A Bosnyák téri mega-építkezés beruházója a Bayer Construct Zrt., a Tiborcz-közeli bizniszt a fideszes kormány rájuk szabott rendeletekkel támogatta meg. Az állam 240 milliárd forinttal be is száll a bizniszbe – írja a 24.hu.

Az elmúlt években Dienes volt az egyik kulcsfigurája azoknak az egyeztetéseknek, amelyeket az önkormányzat folytatott a kivitelezővel.

Dienest munkáltatója, a jegyző októberben először eltiltotta a munkavégzéstől, majd néhány nap múlva a hivatalos magyarázatot mellőzve felmentette pozíciójából. A főépítész december 10-éig két hónapos felmentési idejét tölti, ezzel párhuzamosan októberben pályázat nélkül ki is nevezték az utódját az eddig az osztályon dolgozó Bínó Beáta személyében.

A képviselők a testületi üléseken többször is próbáltak valamilyen magyarázatot kipréselni a kerületi vezetésből.

Hadházy Ákos, a körzet országgyűlési képviselője Facebookon azt állította, hogy a döntés a kormányközeli Bayer miatt született, azért, mert Dienes szakmai alapon többször is megakadályozta, hogy olyan megállapodás szülessen, ami hátrányos a kerület számára.

Hadházy szerint az eltitkolt hivatalos indoklás „a munkakör megváltozása” volt.

Horváth Csaba szerint Hadházy valótlanságot állított, mert egy olyan jogi ügy áll a kirúgás hátterében, amelyben a jegyző feljelentést tett a főépítész ellen – írja a 24.hu.

A kérdésre, hogy büntető feljelentést tettek-e, Horváth azt mondta, hogy az érintett személyiségi jogai miatt nem ismertetheti annak tartalmát. Az önkormányzat ezután a sajtóosztályon keresztül egy rövid közleményt is elküldött, amelyben viszont feljelentésről nem tettek említést.

Azt írták:

Dienes János felmentéséről a jegyző (aki a munkáltatói jogkör gyakorlója) saját hatáskörében, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 48. § (7) b) és 63. § (2) d) pontja kötelező rendelkezése alapján döntött.

A hivatkozott törvényi passzusok szerint a felmentéssel egy időben Dienest „vezetői munkakörből nem vezetői munkakörbe” helyezték volna át. A 24.hu telefonon elérte Dienes Jánost, aki azt mondta, december 10-éig nem nyilatkozhat, legfeljebb, ha a munkáltató, vagyis a jegyző engedélyezi.

Elbocsátása miatt a főépítész több tíz milliós munkaügyi pert indított az önkormányzat ellen.

Az önkormányzat még 2006 nyarán adta el a Bosnyák tér melletti területet 4 milliárd forintért a Mundo Echo Investmentnek, hogy oda egy plázát, lakó-, és irodaépületeket, valamint közösségi parkot építsen. A tervből nem lett semmi, és a telek végül a többször módosított szerződésekkel együtt 2019-ben került Balázs Attila milliárdos vállalkozó érdekeltségéhez, a Bayer Constructhoz. A cég korábban 950 lakás megépítésével számolt, ez azonban azóta jelentősen módosult, és mostanra 160 körülire csökkent a lakásszám. A készülő épületek nagy részét irodafunkcióval építik.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője egy kormányinfón kérdésünkre azt mondta, hogy a szándék az, hogy állami szervezetek (a NAV) költözne az irodakomplexumba a belvárosból.

Az ellenzéki többségű önkormányzat 12 fős, vegyes párt hovatartozású csoportja 2021 óta számos olyan, önkormányzati szempontokat érvényesítő előterjesztést szavazott meg, amik a tisztázatlan részletkérdések miatt akadályozták a Bayert a gyors építkezésben.

· változtatási és építési tilalmat rendeltek el,

· pereket indítottak,

valamint jogosulatlan névhasználat miatt kikötötték a projekt nevének megváltoztatását is.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Meg azért lássuk be, nem az ellenzék miatt fog bedőlni a szaros kártyavár a télen, hanem a szemét, tolvaj, cigány kurmány’ miatt. Van egy elmebetegből álló hazug maffia pártunk, meg két tucat vicc pártunk, miközben a szakadék szélén áll az ország. Ez igen, szép teljesítmény ez, a legvidámabb barakktól. Innen már csak felfelé vezet az út. Fogd meg a söröm!
csak úgy....
faxa, az mszp.-s tólja a ner. szekeret! - jutalomfalatot neki...
Béla333
Itt van a Zuglióiaknak az újabb nagy feladat.
2022-ben a maffiózó Tóth Csaba helyett Hadházyt választották meg országgyűlési képviselőnek, 2024-ben meg le kell váltani a maffiával összejátszó MSZP-DK polgármestert, ezt a Horváth Csabát is.
Eladott Ország
Meg azért lássuk be, nem az ellenzék miatt fog bedőlni a szaros kártyavár a télen, hanem a szemét, tolvaj, cigány kurmány’ miatt. Van egy elmebetegből álló hazug maffia pártunk, meg két tucat vicc pártunk, miközben a szakadék szélén áll az ország. Ez igen, szép teljesítmény ez, a legvidámabb barakktól. Innen már csak felfelé vezet az út. Fogd meg a söröm!
Péter2
Ilyenekre nincs szüksége a baloldalnak , ezeket nem szabad többször beválasztani sehová sem , ezek a megélheti politikusok , 2 része van, akik együtt bűnöznek a fideszel, a másik fele meg nem csinál semmit , ezekre 100% hogy nem szavaznék !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.