Azt majd az idő dönti el, mennyire jó hír ez a családoknak, mindenesetre a fideszes kormány megszünteti a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálatot.

Vajon az életveszélyes akkugyárak miatt nem lesz többé kötelező orvosi vizsgálat a munkahelyeken?

Semjén megint az éj leple alatt machinál. Forrás: Telex

A leggázosabb törvénymódosítgatásaikhoz hasonló módon ezt a javaslatot is az éj leple alatt dobta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Az amúgy is ezer sebtől vérző egészségügy helyzetét nehezítő döntést, mely szerint a munkaköri alkalmasság vizsgálata tekintetében általános jelleggel megszűnik a kötelező orvosi vizsgálat „a munkáltatók és a munkavállalók adminisztratív terheinek csökkentése érdekével” idézi Semjén indoklását az ATV.

A törvényjavaslat “A hazai gazdasági szereplők versenyképességének erősítésével és a közigazgatás hatékonyságának növelésével összefüggő egyes törvények módosításáról” néven fut.

Jogszabály meghatározhat olyan munkaköröket és foglalkozásokat, amikor a továbbiakban is kötelező lesz az orvosi vizsgálat, illetve a jogszabályon túl a munkáltató is előírhatja ugyanezt a saját döntésével. A munkáltató mindkét esetben továbbra is ingyenesen köteles biztosítani a munkavállaló munkaköri alkalmassági vizsgálatát.

A törvényjavaslat indoklásában az áll: “A változó életviszonyok a jogszabályok folyamatos felülvizsgálatát, tartalmának újragondolását igénylik. Az új szabályok megalkotásakor azonban olyan intézkedéseket kell tenni, olyan javaslatokat kell kidolgozni, ami az emberek hétköznapi ügyeinek intézését egyszerűbbé tudják tenni” – írják.

A vállalkozások sikeressége érdekében pedig olyan jogi környezetet kell kialakítani, amiben az adminisztráció időbeli és pénzbeli költségei minimálisak, így az erőforrásaikat a jogszabályoknak való megfelelés helyett a működésükre, a termelésre tudják fordítani. E célkitűzés mentén hozta létre a Kormány érdekegyeztető fórumként a Deregulációs Kerekasztalt, amelynek célja a magyar emberek, vállalkozások mindennapi életének, ügyintézésének könnyítését és egyszerűsítését szolgáló javaslatok megfogalmazása, amelyek ezen törvényben is tükröződnek

- szól a számos jogszabályi változtatást tartalmazó törvényjavaslat általános indoklása.

Forrás: ATV
Fotó: Youtube

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
@KisTehen: Tiedet nem moshatják mert neked nincs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
@Nessy: Akkor , az "átkos rendszerben" a mai felfogás szerint nem számított a munkás az ember, de azért valamiért csak elküldték alkalmazáskor és utána rendszer szerint vizsgálatra őket.A mai felfogás szerint biztos azért ,hogy tudni akarták hogy meddig zsákmányolhatják ki őket, meddig rombolhatják még az egészségüket.Ma amikor a hivatalos szöveg szerint minden, de minden intézkedés a dolgozó emberért van és szól, mert ugye ezt mondja Ó Viktor, nem kell az orvosi vizsgálat, mert azt gondolhatják akiknek elment az eszük, hogy a sok stadion, az egészségtelen környezet biztosítja a munkáltatónak a hosszú ideig dolgozni tudó , egészséges munkást, és nem kell arra annyit költeni, hogy még orvos is lássa őket a munkába lépésük előtt. A baj csak az hogy ezek az emberek nem olvasnak, mert ők már ebben a rendszerben jártak iskolába, ahol már nem diplomás tanító néni vagy magyar tanár tanította őket, akiknek már nem volt fontos az hogy a gyerek sokat olvasson, mert féltették őket a nem váltó műtétek től, attól hogy a gyerek még valahogy ezeknek a LMBTQ társaságoknak a látókörébe kerülnek.Jobb az e gyereknek ha nem tud semmiről.A mai felfogás szerint annak a szülőnek kell felvilágosítani és megtanítani mindent, aki maga sem tud semmit, mert akkor sem tanítottak semmi olyant az iskolába ami a nemi életről , a szexről szólt volna.Most azt várja tudós kormányunk a szülőtől, hogy vak vezessen világtalant, s akkor a gyerek fel lesz, van világosítva.Azért is szülnek még ma is 10--12 éves leánygyerekek!Mi csoda gyermekvédelem!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:40
Az aktiv politikusok között a fidesz vezet a melegek számát illetően.
Szóval kis tölcsérseggü díszhülye birka tehen,vazelint bőven vegyél,mert a fidesznél faszerdőben jársz.
kulabombaafityiszre
@telegdilaci: ma, 08:30
Ez a kínaiak kérése volt.Kérése?Utasítása a dagadtnak.Biztosan olvastad egy pár nappal ezelőtti cikk volt,hogy 3000 milliárdos catl 1 millió forintos felelősségbiztosítást kötött.Ők már tudták mi lesz.
Orbánnál meg a slepjénél,nincs fellősség,hiszen ha egy dolgozó beteg lesz simán rákenik az ilyen betegen jött ide cimkét.Nagy árat fogunk fizetni az akkugyártás,meg az annak bedolgozó cégek miatt,hisz mind veszélyes anyagokkal dolgoznak,különösebb ellenőrzés nélkül.
percsi
@Nessy: "Veszélyes üzemekben is csak anyagi és adminisztratív teher a rendszeres munkaegészségügyi vizsgálat!"

Ezt a süket dumát le merik írni! Látszik, mi a fontos, az emberek egészsége vagy a gazemberek léte! És még van, aki beveszi :( Ezeknek agyserkentőt kellene bevennie!
Igen nagy teher egy lapot kinyomtatni, mert százával állnak naponta sorban a munkára jelentkezők!
Az egészségre káros munkakörben dolgozókat majd egyenesen a temetőbe viszik, azt jól van.
Nessy
@percsi: Csökken az infláció! Egyre olcsóbb az emberélet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.