Az Európai Bizottság energetikai biztosa, Kadri Simson szerint Magyarországnak fokoznia kell az erőfeszítéseit, hogy leváljon az orosz energiaforrásokról, melyek sebezhetővé teszik az országot a Kreml rosszindulatú befolyásolási kísérletei előtt.

Orbán legnagyobb biznisze végveszélybe került, már az unió is beszólt neki

Európa egyre idegesebb a Putyin által kézi vezérelt Orbán-rezsim miatt. Forás: Pixabay

A Politico szerint Simson arról beszélt: Magyarországon is tudják, hogy az orosz energia vásárlásával lehetőséget teremtenek Oroszország számára, hogy manipulálják a piacot, és Magyarországnak sem érdeke, hogy fenntartsa ezt a függőséget – idézi a 444.hu.

A Gazprom orosz gázóriás októberben jelentette be, hogy növelni fogja a Magyarországra érkező földgáz-szállítmányok mértékét. Erre azután került sor, hogy Orbán Viktor Pekingben tárgyalt Vlagyimir Putyinnal. Ezzel kapcsolatban Simson elmondta, hogy Orbán az egyetlen európai politikai vezető, aki kezet fog ezzel a háborús bűnössel.

A legutóbbi találkozó a második alkalom volt, amikor Budapest és Moszkva további földgáz-vásárlásról egyezett meg az Ukrajna ellen indított totális orosz háború kezdete óta.

Bár a fideszes kormány előszeretettel hivatkozik arra, hogy az orosz földgázt nem lehet leváltani, és ezért ők nem politikai, hanem gazdasági kérdésként tekintenek erre, a környező országok közül Szlovákia és Bulgária is komoly lépéseket tesz azért, hogy 2027-ig kivezesse az orosz gázt a piacukról.

Simson szerint az összes tagállam felé, amely például orosz technológiát használ az atomenergetikában, azzal a kéréssel fordultak, hogy készítsenek terveket a diverzifikációról. De az EU-biztos szerint sajnálatos, hogy közben Budapest a Paks II építésére készül, amihez orosz támogatást és nukleáris fűtőanyagot használnának fel, és a fideszes kormány már előre jelezte, hogy ellenezni fog bármilyen szankciót, ami az atomenergia területét érintené.

Forrás: 444, Politico

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
0rbán legnagyobb biznisze a magyarok és Magyarország legnagyobb vesztesége. És amíg az orosz gázért a gáz árának 7-szeresét adja az oroszoknak, ezzel a háborús bűnös agresszort pénzeli, tehát ő a háborúpárti. Nem kicsit, nagyon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@KisTehen: Ennyi hülyét. Mind szembe jön az autópályán. Igaz? Megvezetett marha.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...szarbogár, te túlértékeled magadat...te egy parazita vagy, aki megszűnik ha nem lesz akin élősködjön.
csak úgy....
@Csizmás Kond: jééé , egy rakás beszélö buta kakik, cirmi te nem semmi! :)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...ahogy látom élvezed a szerepedet...
Namely
Gyönyörű egy színjáték:
mindenki ugyanúgy vásárolja az orosz olajat, földgázt. Orbán nyíltan csinálja. Ha Orbán is sunyiban venné közvetítőkön keresztül, mint mindenki más, rendben lenne?
Csak nem azért, mert a kedves biztos haverjai azok a bizonyos közvetítő cégek? :)

jaj, nem, korrupció, megvesztegetés csak Magyarországon lehetséges az egész Unióban. Mindenki más, főként a brüsszeli központ, a korrupciómentesség iskolapéldája.
justhpeter
Orbán már minden nap várja a december közepét, amikor az Unió emberei (brüsszeli bürokraták) elmennek karácsonyi pihenőre, mert akkor egy ideig nem fognak jönni neki sallerok és kokik. Ám pontosan tudja, hogy január közepétől új saller-koki invázió indul, viszont ettől a nemzeti inzultációtól valamiféle előnyt remél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.