Elég rossz példát választott szemléltetőül.

Varga Mihály a magyar filmtámogatás sikeréről beszélt, de nagyon benézte a példájátMTI/Koszticsák Szilárd

Varga Mihány pénzügyminiszter a keddi Fidesz-kongresszuson beszélt a magyar filmipar sikeréről, arra hivatkozva, hogy mennyi filmet forgatnak nálunk.

Nézzük a filmipart. Biztos sokan láttátok a Mission: Impossible negyedik részét, ami a Fantom protokoll címet viselte. […] Az egész film alatt csodálatos budapesti hátteret látunk. Ez a film sem született volna meg a magyar adórendszer támogatása nélkül.

A telex.hu azonban egy olvasója alapján felhívja a figyelmet: Varga nem választott túl szerencsés példát a mondanivalója illusztrációjául. A 2011-es Mission: Impossible – Fantom protokollban ugyanis nemcsak hogy nem a csodálatos budapesti háttér látszódik az egész film alatt, de még abból a két percből is, amely a történet szerint Budapesten játszódik, a felét Prágában vették fel, a másik felébe pedig digitálisan belenyúltak.

Ahogy a Worldwide Guide To Movie Locations weboldalán is olvasható, a film nagy részét Prágában és Vancouverben forgatták. Bár a nyitójelenet három budapesti drónfelvétellel (Országház, Szent István-bazilika, Keleti pályaudvar) indul, a Keleti látképébe már több ponton belenyúltak digitálisan, hogy hozzáigazítsák a prágai és a vancouveri helyszínhez, ahol a jelenet érdemi részeit felvették.

Forrás: telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez a film sem született volna meg a magyar adórendszer támogatása nélkül.
Ez a fószer hülyébb mint a kis tehén.
namihami
Csupán a szokásos fideszes precizitás egyik szép példájának lehettünk ismét tanúi!
Az egész statisztikájuk ilyen és erre az alapra épül!
rakitics41
Pedig Misinek , mint karcagi kunnak tudnia kellett volna, hogy neki mint suszternak a z lett volna a legjobb, ha a kaptafánál marad, és nem szól bele a filmművészetbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.