Nógrád vármegye megkerülhetetlen szereplői a fideszes Becsó testvérek, akik most éppen egy hollókői vendéglátós céget vettek a nevükre.

Éttermes céget szerzett meg a Nógrád megyei főfideszes

Megint hízott egy kicsit. Forrás: Youtube

Egy másik honatya is lát fantáziát az éttermekben – írja az Mfor.

Két fideszes honatya is vendéglátós cégben szerzett tulajdont. A nógrádi Becsó Zsolt és a budapesti, de főleg a Badacsony környékén aktív Szatmáry Kristóf képviselő közös vonása, hogy egyaránt van közük a vendéglátáshoz. A fideszes kormány felügyelete alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy-pályázaton korábban mindkettőjük panziója milliós vissza nem térítendő állami támogatást kapott.

Az Old Village Vendéglátóipari és Kereskedelmi Kft.-nek október 17-én lett a többségi tulajdonosa Becsó Károly, aki korábban maga is fideszes képviselő volt, valamint a kisebbségi tulajdonosa az Ara-Coeli Kft.-nek, aminek mellette a testvére, a jelenleg is aktív fideszes honatya Becsó Zsolt a birtokosa.

Az Old Village 2016 szeptembere óta létezik, fióktelepe Hollókőn, a Sport út 14. szám alatt volt és Kónyáné Szabó Mónika érdekeltségébe tartozik, aki most októberben eladta a cégét a Becsó testvéreknek.

A hollókői cím a Hotel Castellum, amely 2016 októberében nyílt meg Nógrád első négycsillagos szállodájaként és 20-25 ezer vendégéjszakát bonyolít le évente.

A beruházáshoz elnyert 500 millió forint uniós támogatás része annak a 2 milliárdot kitevő programnak, amelynek keretében tudatosan fejlesztjük a régió turisztikai vonzerejét és fogadóképességét – fogalmazott a megnyitón Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. A szálloda nem az Old Village érdekeltsége, de az éttermes cég egyik fióktelepe a hollókői címen volt.

Stabilan nyereséges társaságot vettek a Becsó testvérek: 2021-ben 42,4 millió forintos forgalom mellett 3,9 millió forintos pluszban zárt, tavaly pedig 21,6 millió forintos árbevétel egymillió forintos nyereséghez volt elég, miközben a saját tőke 50 millió forint fölé kúszott.

Becsó Zsoltnak nem csak a privát bizniszei során fontos Hollókő, hanem állami és uniós pénzeket is próbál a térségbe irányítani, amelyek elosztásában kiemelten fontos szerepet játszik. Például november közepén fejeződött be a Hollókő Ófalu és a vár turisztikai fejlesztése című 1,3 milliárd forintos beruházás. A megvett Old Village Kft. nevét akár ófaluként is lehetne fordítani.

Nem ez lenne az első eset, amikor kísértetiesen emlékeztet a fideszes képviselő cégének új neve egy nagyszabású turisztikai fejlesztés nevére. A Telex számolt be arról 2021-ben, hogy Becsó pásztói székhelyű, szállodai szolgáltatással foglalkozó cégét Palóc Hotel Kft.-ről Enjoypark Kft.-re nevezték át. Tavaly nyáron pedig Becsó Zsolt Lázár János építési miniszterrel tárgyalt a Kelet-Nógrádban futó, illetve a tervezett fejlesztésekről és a beruházásokról, amelyek egyike a Nógrádi Enjoy Park.

Forrás: Mfor
Fotó: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

archive
fideszesek fotóit elnézve.. jó húsban vannak.. nem úgy, mint Szabolcsban a választóik
csak úgy....
guruló dollár,guruló rubel,guruló fideszesek...
justhpeter
Mennyi olcsó szolgáltatócég lesz eladó, ha egyszer igazi rendszerváltás lesz.
NKF
Így volt ez mindig! A komcsik idején is! Akkor Boldvai csórt orrba.szájba most a Becsó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.