A Párbeszéd mozgásba lendül.

A Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordulnak a kormány kínai és orosz megállapodásai és Paks II. miattGrigory SYSOYEV / POOL / AFP

A Párbeszéd a Szuverenitásvédelmi Hivatal felállása után azonnal benyújtja kivizsgálásra Paks II. szerződéseit, valamint a kínai és orosz megállapodásokat – mondta az ellenzéki párt európai parlamenti listavezetője szombati online sajtótájékoztatóján.

Jávor Benedek úgy fogalmazott:

az újonnan felállítandó Szuverenitásvédelmi Hivatalnak civilek, ellenzéki politikusok, újságírók vegzálása, lejárató propagandakampányok folytatása, orosz típusú kompromatok előállítása lesz a feladata. Csupa olyasmi, aminek semmi köze függetlenségünkhöz, csupán a demokrácia maradékainak leépítését jelenti.

Az ellenzéki politikus szerint azonban lenne mit tenni nemzeti szuverenitásunk védelme érdekében, mert az elmúlt években az orosz és kínai befolyásszerzés a Balkánról és a harmadik világból ismert módszerekkel, gazdasági és politikai függőségek kiépítésével folyt Magyarországon.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal felállását követően ezért a Párbeszéd azonnal benyújtja hozzájuk kivizsgálásra az orosz-magyar nukleáris együttműködési megállapodást, a paksi bővítés szerződéseit annak finanszírozási megállapodásával, Magyarország hosszú távú gázszerződését és az azóta megkötött hosszú távú gázszállítási megállapodásokat, a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló megállapodást, és az MVM-nek juttatott kínai hitel ügyét – közölte Jávor.

Ezek kivizsgálása elkerülhetetlen annak érdekében, hogy megtudjuk, hogyan avatkozik be Oroszország és Kína Magyarország belügyeibe – jegyezte meg.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Az Orbán által kitalált "szuverenitásvédelmi" törvény a náci Németország egyértelmű másolása. Főleg mert társadalmi egyeztetés nélkül, önhatalmúlag számolja fel a sajtószabadságot, ellent mondva az Unió szabályainak." Fasisztálódik a kolostorkoca szépen mint ahogy csillag megy az égen. De ezt már Putyin Oroszországa megmutatta, azon az úton megyünk mi is, szóval nem lesz sok meglepetés azoknak akik nem szenvednek előrehaladott Alzheimer korban. Láttuk már ugye, hogy a svéd NATO szavazás ügyében , is mennyire szuverének, hajthatatlanok, a „135 bátrak”, kritikusak és következetesek. Ja nem! Nagyon félnek a buktától foggal körömmel kapaszkodnak az összetarhált vagyonhoz. Ha a nagy magyar “szuverenitás” folytatódik, akkor ugye az uniótól sem ácsingózik a “szuverén kormány” támogatásra, pár év múlva kint lesz az ülepünk a gatyából! Orbán azzal tenne jót Magyarországnak, ha lemondana és az egész sleppjével eltűnne az országból! A terror háza már az övék, újra "nyithatja" az irodáját az AVH. "Szuverenitásvédelem" = Nyílt diktatúra
Menőmanó
Majd "jól kivizsgálják", aztán örülhet Jávor Benedek, ha nem őt büntetik meg.
Mert hülyeországban nem az a bűnös aki elköveti a bűnt, hanem az aki észreveszi és szóvá teszi.

Az Integritás Hatóság is olyan mint a Fudan egyetem. Már két éve nem csinálnak semmit azon kívül, hogy a fizetést felveszik.

Ez az új AVH is az ellenzéket b@szogatja majd 2 forint értékben elkövetett korrupcióért, de a fideszmaffia milliárdos visszaéléseit, lopásait nem észleli.
Eladott Ország
"A Szuverenitásvédelmi Hivatal a Gestapo és az ÁVH megfelelője, politikai titkosrendőrség lesz. A „rendszerellenesség” is ebbe a kategóriába fog tartozni, mert az Orbán-rendszer azonos lesz az alkotmányos renddel. Ha valaki meg akarja változtatni az Orbán-rendszert, ne adj’ Isten, el akarja törölni Orbán fasiszta diktatúráját, az már sérteni fogja „Magyarország szuverenitását”. Az már feltételezi, hogy valamilyen külső befolyás áll a törekvés mögött, ami a szuverenitásvédelem és a Szuverenitásvédelmi Hatóság kompetenciájába tartozik. Ebből és az új Szuverenitásvédelmi Hatóság feladatköréből és jogaiból következik, hogy a „szuverenitásvédelmi törvénycsomag” lényege a „Szuverenitásvédelmi Hatóság” lesz, amit villámgyorsan, február 1-vel már fel is állítanak. Az ünnepeket leszámítva, egy hónap alatt. Nem véletlen a sietség, Orbánnak ez lesz a legfontosabb szervezete, amelynek a szerepe azonos a Gestapo és az ÁVH funkciójával, egyfajta titkos politikai államrendőrség lesz."
nepszava.us/a-szuverenitasvedelmi-hivatal-a-gestapo-es-az-avh-megfeleloje-politikai-titkosrendorseg/
kereső
Szeretném,ha ehhez az ellenzék valamennyi pártja csatlakozna- egységes fellépés kellene !
kereső
@Maccska: Szerinted, de megindokolni nem tudod, mert ha tanultál történelmet "tanár úr", akkor visszaköszön a rákosi rendszer-és visszaköszön a hitleri németország. Nem véletlenül emlegetjük itten a "Hatóság" kapcsán az ávh-t, és a gestapot. (Ez a "vicc", csakis az újszülötteknek új- meg a primitiveknek. )A szerződések megismerése meg igazolhatja, hogy milyen "áron" adta orbán és maffiája az országot saját szuverenitása érdekében. Mert ez az egész arról szól- nem az országéról.
kereső
@Maccska: Ne má'. Olvasd el a tv tervezetet, éés akkor rá jössz, hogy megest becsaptak/átvágtak/hazudtak- mert egészen más a tv., mint amit kommunikálnak. Ez a hatóság !- ami szerinted nem is hatóság tehet javaslatot a gumi törvény paragrafusai alapján a 3év kiszabására. Miért is "gumi"? Azért tanár úr, mert a tv. nem mondja meg konkrétan -hoggy mi micsoda, és ki kicsoda. aztat majd a nem hatóság dönti el. És mert ez igy van- ezért nyugodtan lehet ávh-házni, gestapózni- hiszen azok is ezt művelték magas fokon.
ómió
Az efftársak, bizony, most is mindent megtesznek, hogy az országnak keresztbe tehessenek!
Lepényleső
Kézfogó,- szuverén felek között,- amíg a volt KGB vezér a régi aktákkal elő nem jött?
kereső
@Maccska: mivel a "lehetősége" adott, ismerve a fasiszta NER-t élni is fognak vele. De már a "lehetőség" megteremtése is elfogadhatatlan- közben meg demokráciáról és jogállamról papoltok.
kereső
Magyarország szuverenitását orbán viktor veszélyezteti legjobban- az ő politikája, külpolitikája az amely már felszámolta az ország szuverenitását. Olyan politikai függőséget alakitott ki kinával, oroszokkal, a saját "szuverenitása=hatalma, egyed uralkodása érdekében, hogy az országnak a fal adja a másikat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.