A Momentum és számos női civil szervezet a nők elleni erőszak áldozataira emlékezett a Karmelita kolostor előtt szombaton, a Nők elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapján – írta meg az MTI.

A nők elleni erőszak ellen szólalt fel a Momentum

Orosz Anna, a Momentum képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 21-én.Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ellenzéki párt a megemlékezésen kiemelte a nők elleni erőszak elleni küzdelem fontosságát.

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti (EP) képviselője a rendezvényen felszólította a kormányt, hogy szigorítsa a távolságtartási szabályozást és indítson kampányt a probléma felhívására.

Hangsúlyozta, hogy hetente átlagosan egy magyar nő veszti életét erőszakos bűncselekmények következtében.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, Orosz Anna és Sebők Éva, a Momentum országgyűlési képviselői, szintén felszólaltak a megemlékezésen, és bejelentették, hogy két országgyűlési határozati javaslatot terjesztenek elő a nők védelme érdekében.

A határozati javaslatok arra szólítják fel az Országgyűlést, hogy lépjen fel határozottan és hatékonyan a nőket érintő erőszakformák ellen, különös tekintettel a kényszerláthatásra.

A megemlékezés résztvevői két molinót helyeztek ki a Karmelita kolostor előtt található kordonra, amelyekkel a nők elleni erőszak megszüntetésének fontosságára és a kormány passzivitására hívták fel a figyelmet.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Felesleges akció volt. A gazdag "családbarét" kormányból ezt senki nem érti.
NKF
Nagyon akcióznak a Momentumsok,érzik a vesztüket!
Nessy
Uraim! Önök aztán megtanulhatták kiskorukban, tisztelni a nőket! Vagy az önök köreiben a "pénz olvasva, asszony verve jó"? Esetleg a női képviselők ne szólaljanak meg, mert "asszonyállat nem beszél"?
kulabombaafityiszre
A fidernyák képviselő élettársának esete a vakkomondorral.Úgy keresztényileg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.