Közösségi oldalán jelentette be a hírt Szijjártó Péter.

Szijjártó drámai fordulatról számolt be – Hivatalosan is megerősítették, a katariak segítsége is kellett

Fotó: MTI/Kovács Attila

Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján, a mai napon szabadon bocsátott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van

- írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Az imént megköszöntem a katari kormánynak a segítséget, egyúttal reméljük, hogy a túszok elengedése a következő napokban is folytatódik. Soltan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszterrel továbbra is folyamatosan kapcsolatban maradunk és amennyiben megbízható információt kapunk, azt az eddigi gyakorlatnak megfelőlen fogjuk nyilvánosságra hozni

- tette hozzá külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: Facebook/szijjarto.peter.official

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Mindehhez a szabaduláshoz Szíjj Ártó Panama Pubinak semmi köze sem volt, de szépen meglovagolja az eseményeket és nyomja a kretén propagandát ezerrel.
jáger laszló
Mi ebben a drámai!!??
Hogy magyar állampolgársággal is rendelkezik?
Felmenői között magyarok is voltak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lusta
Mindehhez a szabaduláshoz Szíjj Ártó Panama Pubinak semmi köze sem volt, de szépen meglovagolja az eseményeket és nyomja a kretén propagandát ezerrel.
Lepényleső
Vélhetően Katarnak van külügyminisztere,ezért lett megköszönve,- az által aki csak annak van nevezve?
libellle
A Katari kormány pedig azt sem tudja, hogy ki az a szijjárto.
simmering73
A Facebook oldalán megjelent, a nagy szabadításhoz képest szűkszavú közlemény, leleplezi a csalást. A második bekezdében ez áll: „Ezáltal mindhárom olyan magyar túsz visszanyerte szabadságát, akik az Izraeli-Hamász megállapodás alapján a szabadon bocsátandó kategóriába tartoztak (nők és gyermekek).”
Ez azt jelenti, hogy a magyar állampolgárságú túszok nem Lavrov láncos kutyájának és nem is a Hamaszt bújtató, Szijjártó által korábban barátainak nevezett katariaknak köszönhetően szabadultak ki, hanem azért, mert a két fél megállapodása szerint a szabadon engedendő (nők és gyermekek) kategóriába tartoztak.
nepszava.us/senki-ne-lepodjon-meg-szijjarto-maganak-tulajdonitja-a-magyar-tuszok-szabadon-engedeset/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.