Vasárnap érkeznek meg Strasbourgba az eutanázia lehetőségéért küzdő Karsai Dániel segítői és kísérői, hogy hétfőn az Emberi Jogok Európai Bírósága elé álljanak.

Kezdődik Karsai Dániel pere a strasbourgi emberi jogi bíróságon
Fotó: Fscebook/Karsai Dániel

Az RTL Híradó tájékoztatása szerint a halálos beteg alkotmányjogász és testvére már szombaton kiutazott a francia városba. Hétfőn szakértőket hallgatnak meg, kedden pedig már tárgyalás lesz. Karsai Dániel perét az RTL Híradó a helyszínen követi.

Karsai Dánielnél tavaly augusztusban diagnosztizáltak ALS betegséget. A 46 éves alkotmányjogász egy éve még 90 kilós volt, és 40-50 kilométert biciklizett, most nem tud egyedül enni, fürdeni, és a járás is nehezére esik.

„Egy 90 kilós, makkegészséges ember voltam, most egy 74 kilós, mozgássérült ember vagyok”

– mondta a Telexnek adott interjújában.

Forrás: rtl.hu, rtl.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@jáger laszló: A fidesz 13 éves regnálása már maga eutanázia. És még azt se lehet rá mondani, hogy passzív.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@levarosbukta: Többen csatlakoznak hozzá. Ha az EU Bírósága igazat ad neki, a magyar kormány törvényt módosíthat, De nem kötelező.

Volt már eutanáziával kapcsolatos felmérés, sokan támogatnák.

Szerintem is be kellene vezetni.
esperanza
@jáger laszló: ...vagy befekudni egy magyar korhazba.
rücsü41
Remélem, hogy Karsai álláspontját fogadja el a bíróság és nem a magyar államét, aki szerint az ember nem dönthet a saját életéről.Nem dönthet annak ellenére ,hogy törvények rögzítik az ember önrendelkezési jogát. Ez az önrendelkezési jog az állam szerint sok mindenre kiterjed, de arra nem hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő, magatehetetlen ember még teljesen ép tudatában , nem dönthet arról, hogy nem kíván tovább szenvedni, amit a kormányon levők még életnek neveznek.Ha az ilyen helyzetben levő ember nem dönthet arról hogy ne szenvedjen tovább, akkor ki dönthet ilyen helyzetben az ember életéről?Milyen törvény az amelyik az embert szenvedésre ítéli, amit neki be kell tartani, tisztelni kell? Kinek a törvénye az ilyen törvény?
Péter2
@KisTehen: Az öngyilkos az ön kezével , cselekedetével vet véget az életének, ezért öngyilkos , többségében tudatzavar , vagy gondolkodást , agyi funkciókat megváltoztató szerek , vegyületek gázok stb hatására teszik , de ott van a pszichikai hatások sokasága , az eutanázia nem öngyilkosság , mert tudatosan vettet véget az életének , csak kizárólag olyan betegség miatt engedélyezik , amire nincs gyógymód és nagy szenvedéssel jár , és ezt orvosok engedélyezhetik nagyon szigorú körülmények között. Mára már világosan kimondta a Strasbourgi emberjogi bíróság , hogy joga van méltóságteljes halálhoz . " Ezért nem mindegy , hogy vidd ki a bilit vagy idd ki "
nemkati
@jáger laszló: "Menjen be a patikába..."
Nem tud bemenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.