A kereszténydemokrata filozófia fundamentuma Jézus Krisztus evangéliuma – jelentette ki Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a párt Protestáns Műhelyének 30 éves jubileumi ünnepségén hétfőn, Budapesten.

Semjén Zsolt elmagyarázta, mi az a kereszténydemokrata politikaSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke beszédet mond az idén 30 éves KDNP Protestáns Műhely jubileumi rendezvényén a Ráday Házban 2023. november 27-én. MTI/Lakatos Péter

Mint mondta, az evangélium fényében az egyházak reflektálnak a kor kihívásaira és megfogalmazzák társadalmi tanításukat. A katolikus egyház esetében ezek a pápai szociális enciklikák, a protestantizmus egyházai esetében ezt szociáletikának nevezik. Az egyházak szociális tanításából következik a kereszténydemokrata filozófia, ami már magában hordozza a politikai cselekvés irányát. Ennek mintegy aprópénzre váltása a kereszténydemokrata politika – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: a Kereszténydemokrata Néppárt mindig az interkonfesszionalitást képviselte. Ezért a KDNP Protestáns Műhelye nem egyfajta zárvány, hanem szellemi többlet, ami a klasszikus és a legmodernebb protestáns könyvekkel és gondolatokkal gazdagítja és inspirálja a Kereszténydemokrata Néppártot, és így a magyar kereszténydemokráciát.

Az ünnepségen Semjén Zsolt és Birkás Antal, a KDNP Protestáns Műhelyének elnöke Luther-Kálvin Emlékplakettet adott át Mészáros Józsefnek, a Barankovics István Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Semjén úgy vette a szájára Jézus nevét, ahogy a nácik lenyúlták a hindu jelképeket. Semjén kutya, náci eb, egy tálból falatozik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Semjén úgy vette a szájára Jézus nevét, ahogy a nácik lenyúlták a hindu jelképeket. Semjén kutya, náci eb, egy tálból falatozik.
Yoda69
Pont egy buzi predikaljon a keresztenysegrol. Na ne.
fideszes gyökér
Szerintem a megalázás, a bunkóság és a porba tiprás, és Orbánviktorúr leszopkodása a keresztény politika.
A buzulást meg kifelejtettem...
izéke
Gondolom Iványi emberbarát munkája is tetszik Jézusnak...csak ez valahogy nem jut el semjénig se a gittegyletéig,,,farizeus szeminárium
justhpeter
A söpedék trágyadombján veszik szájukra Jézust és a magyar "keresztényíí" egyházak hallgatnak. Mindnyájan láthatjuk kik a keresztények itt.
csak úgy....
tisztes öszes halánték a seggfejek számára ajándék.. , ugye @ómió: ? :)
Nessy
Ó, milyen szépen prédikál a kereszténységről, Jézus evangéliumáról Semjén! Ezzel egy baj van csak! Pont tisztel t kormányunk nem ismeri, nem tartja be! Aki meg próbálja betartani, azt ütik, ahol tudják! A kegyenc egyházak, meg nem harminc ezüstér, hanem közpénz milliókért árulják el naponta Jézust, és a tanításait!
Mammon imádó farizeus színtársulat!
C_3PO
kepfeltoltes.zapto.org/public/20231128082007TÖMJÉNZSÓTI.jpg
ómió
@csak úgy...: Nálatok, bolsi seggfejeknél tényleg! De legalább a magadéit fel kéne már ismerned!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.