Az ellenzéki Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezte, hogy a demokratikus ellenzéki pártok közös listán induljanak a budapesti önkormányzati választáson – írta meg az ellenszel.hu.

A DK szerint közös listával kéne indulnia az ellenzéknek

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszél a DK árnyékkormánya által szervezett programbemutató-sorozat első állomásán a budapesti Danubius Hotel Heliában 2023. szeptember 29-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Fidesz napirendre tűzte a Mi Hazánk javaslatát a parlament házbizottságában, ami arra utal, hogy a változtatásokat elsősorban a Fidesz kívánja végrehajtani, és nem a Mi Hazánk.

A javaslat a választási szabályok átírásával a budapesti önkormányzati választást az országgyűlési választáshoz hasonlóan alakítaná ki.

Az ellenszel.hu szerint a DK azt kezdeményezi, hogy az ellenzéki pártok együttműködjenek, és közös listát állítsanak fel a budapesti választáson.

Ennek kulcsfontosságú eleme az, hogy a demokratikus ellenzék közös főpolgármester-jelöltet indítson.

A DK úgy véli, hogy a közös lista és jelölt nélkül nehéz lenne a választási győzelem elérése és a városi többség megszerzése. A párt elkötelezett a Fidesz elleni versenyben, és kész összefogni a demokratikus erőkkel a budapesti önkormányzati választáson.

Forrás: ellenszel.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: ha ki tudod játszani az ápolóidat, azonnal jössz erre a blogra, magyarokat szapulni, te elhivatott magyargyűlölő?
Nem csoda, ha karanténban tartanak...! :)
NKF
Annácska nem közösködik a DKlárikával!
Csak Norisz és senki más
Kezdődik a marakodás!!! Miért ő, miért nem én?
csak úgy....
@verőce21: csak ezeket a faszságokat tudod ismételgetni? mondom, hogy agyatlan birka vagy ! :)
kereső
@Béla333: 17:50 tegnap. Ok. KG győzelméhez nem kell. Viszont, ha nincs a demokratikus!!! ellenzéknek közös listája a közgyúlésre- ahol az ellenzéki polgármester jelöltek a befutók, akkor Bpest lehúzhatja a rolót, mert lesz egy ellenzéki főpolgi, és lesz egy fideSS-NEMmihazánk többségű közgyúlés. És akkor utána lehet énekelni a Hofi utűn szabadon " én elszabtam te elszabtad, mi elszabtuk, akkor most már b@xhatjuk". Ja, tudom- csak ne a dk, ne gyurcsány- mert nem kaptok levegőt, a befogott orrotoktól. De a kényes orrokat nem zavarja, hogy a választás előtt 6 hónappal módosul, méghozzá drasztikusan a fővárost érintő törvény, nem zavarja a náci a parlamentben, nem zavarja a horthy szobor, nem zavarja, hogy nincs eu-s zászló- van helyette székely, ...csakis és kizárólag gyurcsány ontja itten a "bűzt". Fura orrotok van...olyan kifinimult szaglással, hogy nocsak.
verőce21
@csak úgy...: 09:53) ha ki tudod játszani az ápolóidat, azonnal jössz erre a blogra, magyarokat szapulni, te elhivatott magyargyűlölő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.