Az ellenzéki Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezte, hogy a demokratikus ellenzéki pártok közös listán induljanak a budapesti önkormányzati választáson – írta meg az ellenszel.hu.

A DK szerint közös listával kéne indulnia az ellenzéknek

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszél a DK árnyékkormánya által szervezett programbemutató-sorozat első állomásán a budapesti Danubius Hotel Heliában 2023. szeptember 29-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Fidesz napirendre tűzte a Mi Hazánk javaslatát a parlament házbizottságában, ami arra utal, hogy a változtatásokat elsősorban a Fidesz kívánja végrehajtani, és nem a Mi Hazánk.

A javaslat a választási szabályok átírásával a budapesti önkormányzati választást az országgyűlési választáshoz hasonlóan alakítaná ki.

Az ellenszel.hu szerint a DK azt kezdeményezi, hogy az ellenzéki pártok együttműködjenek, és közös listát állítsanak fel a budapesti választáson.

Ennek kulcsfontosságú eleme az, hogy a demokratikus ellenzék közös főpolgármester-jelöltet indítson.

A DK úgy véli, hogy a közös lista és jelölt nélkül nehéz lenne a választási győzelem elérése és a városi többség megszerzése. A párt elkötelezett a Fidesz elleni versenyben, és kész összefogni a demokratikus erőkkel a budapesti önkormányzati választáson.

Forrás: ellenszel.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A fideszes választási matek szerint nincs más választás. 54,13 % = kétharmad ?! A fidesz matek szerint igen! 2022. évi országgyűlési képviselők választásának végeredménye.
vtr.valasztas.hu/ogy2022
verőce21
Arra várunk mi is, "az ellenzéki közös listára...!" - ahol a Fidesz jelöltje lesz a befutó
Eladott Ország
@Maccska: ma, 16:59 ☻ Ha tájékozódnál és nem csak a fidesz seggét nyalnál, akkor tudnád, hogy több nermzetközi jogász szerint, hazánk nem jogállam és a választási rendszerünk sem felel meg a demokratikus előírásoknak. Olyan választási matematika sehol sincs, hogy alig 50% = kétharmaddal, csak az idióta, dcespota, debil, román cigány diktátornál!
NKF
Volt már a nagy "összefosás" az eredmény ismert!
A kormánypárt 2/3-ad az ellenzék 7 vagy 8 párt nem tudom pontosan az 1/3-on osztoznak
7 felé.Akkor ezek a faszok mit akarnak? A lóvé meg van és kész!
Sakk Matt
@Maccska: És Nagy-Britanniában van "töredék-szavazat", ami a győztest illeti?
Hogy klásszikust idézzek: Na ugye!
Béla333
Ahogy ismerem a DK-sok mentalitását, a DK ezzel letarolná a listás helyek felét...!!!
Ami jóval több, mint amennyi támogatója ténylegesen van Budapesten Gyurcsányéknak!
Erre ez a nagy nekibuzdulás!
Eladott Ország
@NKF: @Maccska: A győzteskompenzáció más országokban ismeretlen. Olaszországban megpróbálták bevezetni 2012-ben, de az ottani alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találta.
"Kim Lane Scheppele a Princeton egyetem Magyarországgal foglalkozó alkotmányjogásza szerint: Magyarországon látható volt, hogy milyen egy nem szabad, és nem tisztességes választás. Orbán uralja a sajtót, így az ellenzék nem tudta eljuttatni az üzeneteit a szavazókhoz. A Fidesz közel tízszer többet költött a kampányra, mint az ellenzék, és messze túlment minden írott szabályon. De megúszta az ezzel kapcsolatos vádakat, mert a vádakról ítélkező intézményeket, testületeket is uralja. Csalnak a választásokon, azzal, hogy a hatalmi helyzetüket kihasználva, elmossák az állam és a pártjuk közötti határokat és választási ajándékokat osztogatnak, a szavazóhelyiségek előtt több helyen közvetlenül is fizetett a szavazatokért pénzben, vagy élelmiszerben." Azt, amit csináltak úgy hívják, hogy alkotmányos puccs. A hatalom kizárólagos birtoklását megtervezték és végrehajtották, látszólag jog. Orbán azt az ideológiai szintet sem éri el, amikor egy sima szociopata kisstílű bűnöző beszabadul egy őrizetlenül hagyott áruházba. "
A "demokratikus" megyei lapok csúti geci módra"...
uploads.disquscdn.com/images/a9289d9a395dc551c747ae7f479191ad66796dfabcd2afbfaa7d3ceeb72a2314.png?w=800&h=564
Béla333
"A Mi Hazánk által benyújtott javaslat szerint a közös főpolgármester-jelölt állításához nem szükséges a közös lista, mert a listaállítás feltétele egy főpolgármester-jelölt, vagy három kerületi polgármester-jelölt indítása az önkormányzati választásokon."
index.hu/belfold/2023/11/28/mi-hazank-budapest-onkormanyzati-valasztasok-momentum-demokratikus-koalicio/
csak úgy....
@verőce21: @Pegero: @KisTehen: @Philip Marlowe: @Maccska: ... ti kb. annyira buták vagytok , mint én anno nagycsoportos óvodás koromban,mikor beleszerettem a kis szeplös katikába, aki se szép se okos nem volt csak meghatóan tudott hisztizni, - mellesleg 1-2 játékomat is elcsóreszolta ! -ti állítólagos értelmes fölnöttek, ti ugyan így vagytok az 0rbánotokkal ,aki faszán elvette az eszeteket! :)
kulabombaafityiszre
@Pegero: ma, 18:25
Te faszszopó fidesz csicska...
verőce21
@csak úgy...: 19:25) te az eszedet már régen elvesztetted, mi csak úgy felhívjuk rá a figyelmedet néha...! - te tébolyodott!
csak úgy....
@verőce21: @Pegero: @KisTehen: @Philip Marlowe: @Maccska: ...
azon csodálkozom, hogy még nem jutott az eszetekbe,hogy a karmeliták alatt a kordonok mögött szerenádot adjatok a kedveseteknek ! a kicsi gyere velem rózsát csenninek biztosan örülne a dagitok! :)
csak úgy....
@verőce21: @Pegero: @KisTehen: @Philip Marlowe: @Maccska: ... ,buta posvány banda! - persze ti köllötök a fidesznek, mert ti gondolkodásra képtelenek vagytok, ti csak éljenezni tudtok ha föltünik a guriga hadfi! :)
verőce21
@csak úgy...: te egyfolytában baromságokat beszélsz...!
Majd ha érdekel, hogy szerinted mit kéne csinálnom, megkérdezlek...!
koszpeko
@Maccska: @verőce21: @Pegero: @KisTehen: @Philip Marlowe: Mi a fasz közötök van az ellenzékhez?
Ott a gazdi fasza szopjátok azt.
youtu.be/LdSYOkaBsHw?si=E1LNz6Ot3xumCu1H
csak úgy....
@verőce21: na ne izélj, neked mindíg is az üres buksid volt a legjobb tanácsadód... :)
jut eszembe, - már régen, (cca. 2 hete) nem dicsekedtél semmivel ,ezek most nálad az elvonási tünetek lehetnek ..., te buta senki!
verőce21
@csak úgy...: az eszedet már régen elvesztetted, én csak felhívom rá a figyelmedet néha, te tébolyodott...!

Neked ez a kormánypártiakat "ellehetetleníteni, megszégyeníteni, nevetségessé tenni" buzgalmad leginkább visszafelé sül el...!
Nincs ehhez képességed, túl buta vagy hozzá...!
csak úgy....
@verőce21: csak ezeket a faszságokat tudod ismételgetni? mondom, hogy agyatlan birka vagy
verőce21
@csak úgy...: ha ki tudod játszani az ápolóidat, azonnal jössz erre a blogra, magyarokat szapulni, te elhivatott magyargyűlölő?
Nem csoda, ha karanténban tartanak...! :)
NKF
Annácska nem közösködik a DKlárikával!
Csak Norisz és senki más
Kezdődik a marakodás!!! Miért ő, miért nem én?
csak úgy....
@verőce21: csak ezeket a faszságokat tudod ismételgetni? mondom, hogy agyatlan birka vagy ! :)
kereső
@Béla333: 17:50 tegnap. Ok. KG győzelméhez nem kell. Viszont, ha nincs a demokratikus!!! ellenzéknek közös listája a közgyúlésre- ahol az ellenzéki polgármester jelöltek a befutók, akkor Bpest lehúzhatja a rolót, mert lesz egy ellenzéki főpolgi, és lesz egy fideSS-NEMmihazánk többségű közgyúlés. És akkor utána lehet énekelni a Hofi utűn szabadon " én elszabtam te elszabtad, mi elszabtuk, akkor most már b@xhatjuk". Ja, tudom- csak ne a dk, ne gyurcsány- mert nem kaptok levegőt, a befogott orrotoktól. De a kényes orrokat nem zavarja, hogy a választás előtt 6 hónappal módosul, méghozzá drasztikusan a fővárost érintő törvény, nem zavarja a náci a parlamentben, nem zavarja a horthy szobor, nem zavarja, hogy nincs eu-s zászló- van helyette székely, ...csakis és kizárólag gyurcsány ontja itten a "bűzt". Fura orrotok van...olyan kifinimult szaglással, hogy nocsak.
verőce21
@csak úgy...: 09:53) ha ki tudod játszani az ápolóidat, azonnal jössz erre a blogra, magyarokat szapulni, te elhivatott magyargyűlölő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.