Egyre kíváncsibb vagyok arra, mit akar foggal-körömmel eltitkolni Orbán a Bosnyák téren, 244 milliárdért Tiborcz haverjától megvett irodák szerződéséből – írja Facebook oldalán Hadházy Ákos.

Mit akar foggal-körömmel eltitkolni Orbán a 244 milliárdért Tiborcz haverjától megvett irodák szerződéséből? Kínzó kérdést tett fel Hadházy

A per során a bírók megnézték a szerződést és semmi olyat nem találtak benne, ami alapján nemzetbiztonsági kockázatait jelentene, ha megtudjuk a részleteket.

Külön érdekesség, hogy a másodfokú tárgyalást azért kellett két héttel halasztani, mert a bíróság észrevette, hogy az állam jogászai pofátlan módon két oldalt egyszerűen kihagytak a bíróság részére átadott dokumentumból.

Meg kellett várni, amíg pótolják, ezután a Transparency International jogászainak és a bíróságok maradék függetlenségének hála másodfokon, immár jogerősen is megnyertem a pert.

- írta.

A mellékletek megismeréséért külön perelünk a TI segítségével, első fokon már azt is megnyertük.

- tette hozzá a politikus, aki szerint ez a piszkos ügy nem csak Zugló számára kiemelten fontos és a jelenlegi legnagyobb botrányok egyike (persze a "mezőny" népes). A kerület nagy részének életét gyökeresen felforgató és ellehetetlenítő gigaberuházás nem NAV központként indult, de miután az ingatlanpiac bezuhant, Orbán kisegítette a havert (azaz a vőt) és 244 milliárdért megvette az egész, félkész beruházást. Akkor, amikor elvileg válság van, amikor Lázár minden iskola felújítását leállította, amikor a 4-es metró meghosszabbításáról szó sincs (ennyi pénzből bőven meg lehetne csinálni), akkor, amikor elvileg nincs pénz a tanárok fizetésemelésére (ebből a pénzből egy évre 60-70 százalékos emelést lehetne nekik adni).

A beruházás a napokban helyi szinten is ismét szóba fog kerülni. A képviselő-testület elé kerül újra az ún. településrendezési szerződés, aminek tétje Tiborczék számára, hogy a kerület lemond-e a korábban kötött szerződésekben számára biztosított jogokról. Ebben a javaslatban a Bayer Construct már 3 milliárd forint ellentételezést kínál.

A polgármester egy levelet is mellékelt a határozat mellé, amelyben ő 3,5 milliárdot kér.

Ez azért érdekes, mert az elmúlt évben már ötször bevitte a szerződés ügyét, akkor is, amikor még semmilyen ellentételezést nem ajánlott Tiborcz haverja. A polgármester minden alkalommal el akarta fogadtatni az ügyet, azonban a főépítész véleménye és a Momentum, Civil Zugló és a DK ezt megakadályozta. Nem kis részben azért, mert ezzel a megállapodással a Bayer alsóhangon 15 milliárdot nyerne. Közben a polgármester kirúgta az akadékoskodó főépítészt, a cég pedig emelt az eddigi ajánlatán.

Ha jósolni szeretnék, azt mondanám, hogy az "utolsó pillanatban" Tiborczék belemennek a félmilliárddal megemelt árba és a polgármester azzal fog tetszelegni, hogy ő milyen keményen tárgyalt. Valójában aki ilyen feltételekkel elfogadja ezt a szerződést, egyedül a beruházó kegyeit keresi.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Azt a betyár úristenit ennek a mutyizós világnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Azt a betyár úristenit ennek a mutyizós világnak!
grincss
@Nyírfa: Nagyon visszafogott a véleményed, Drága!
namihami
@Pegero: 20.47: Még hányszáz vagy mennyiezer milliárd kellene még ahhoz, hogy ezek a ""kis családi üzletek"" legalább megérintenék az erkölcsi és anyagi(!!!) magaslaitokat? Nem szoktam (és nem is fogok) személyeskedni, de---kérdem pl tőled---hogy ezek a családi, baráti üzletecskék és anyagi, erkölcsi vonzata mikor ütné meg a felháborodásotok mértékét? Mi az oka annak, hogy a Hadházy tevékenysége szemet szúr nektek, de az elfolyó pénzek (ami a tietek is) valahogy mindig taccsra futnak?
Ha(!) méltatsz válaszra...
Nyírfa
@grincss: Tudod, hogy nem kenyerem a trágárság. Írtam ma már annyit, olvasgasd azokat! :))
De van valami a tarsolyomban, amitől nagyon-nagyon jó kedved lesz: NÉPSZABADSÁG!
grincss
@Nyírfa: Olvastam, remélem NOL-Blog is lesz!
kaszás
@Pegero: Ha már ennyire magasztalod, vigyél neki egy gebét, és állj mellé mint Sancho Pagero, még valahol rimelsz -is,,,,
jáger laszló
Zűrzavar a köbön!!
Itt a jó isten sem ismeri ki magát 1NLőre..
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
@Pegero: 21.16: Sikerült egy rosszul leírt és (figyelmetlenségem okán) észre nem vett szót kiszúrnod!
Visszatérve a lényegre: te emiatt az egy hiba miatt tényleg nem értetted meg a kérdésem lényegét vagy elkanyarodtál? A jogi (és büntetőjogi) bizonyítás nem a Hadházy feladata lenne. Erre a célra van/volna egy-két szervezet, amelyiknek a kivizsgálás és a vádemelés lenne a feladata! Rendőrségnek és ügyészségnek hívják őket! Csak--valahogy, valamiért--roppant szelektív azoknak is a látása és érzékenysége! Persze, amíg egy Pintér (Olajsanya) és egy Polt (Poltpot) irányítja ezeket, addig a látómezejük (furcsa módon) csak baloldalra van beállva!
Vajon, mi indokolhatja, hogy mégcsak vizsgálatot se indítanak? Még olyan kristálytiszta bűncselekmény se érintette meg őket, mint pl a vejkó töklámpásai és az Unios vizsgálat hatására kiadott apósi kifizetés! Szerinted pl ez is tiszta ügy?
És ez csak egy---lombkorona, szemerei játszótér, stb---hogy csak a frissebbekre emlékeztesselek!
És ne kelljen az egész oldalt teleírni, bár nem a témák hiánya akadályozna meg benne!
Cherry
@Pegero: Pofád neked van és nagyon büdös is arab !!!
Cherry
@Nyírfa: Nem a világ az, hanem ez a zsiros elmebeteg és bandája !!!
Nyírfa
@grincss: tegnap, 21.51

És nem hittél nekem! Pedig éreztem, hogy egyszer meg fog történni. Ha lesz Nolblog, ha nem, írni akkor is fogunk, legfeljebb csak a cikkek alá.
ómió
Hullaházy efftárs képes volt meghazudni!?
Namely
A pocakos majom ismét posztolt. Ugyanazzal a bullshit-generátorral dolgozik, ugyanazt írja, csak a neveket cserélgeti. A munkahelyén szerintem még nem volt az idén, nem is lesz, semmi munka, semmi megerőltetés. Csak azt nem értem, hogy akkor mitől néz ki ennyire szarul. De lehet ő is a csíkokat tolja, mint minden képviselő. Mindegy, azért én gratulálok neki ehhez a néphülyítéshez.
:)
Jeles.
:)
Aki Én
@Namely: Buta orbán-védelmezőként pocakosokat kritizálni, hát...
Az a baj veletek agyhalott semmitmondókkal, hogy még a Hadházy segítségével sem értitek meg mi történik ebben az országban.
Miki55
fel kellene ébredi ..MINDEMKINEK aki nem fityeszes...és igen bele kell állni kő keményen ezekbe a dolgokba hol lehet szajkózni kell mindent hiszen ezek azt is szajkózzák ami nem igaz..és sikeresek vele...hát még ha alá is tudod támasztani dokumentumokkal a hazugságokat lopásokat azzal lehet elérni eredményeket..börtönbe velük az összessel..
Ezodabasz
@Pegero: Milyen szélmalomharc te ááállat? Te pisálsz a széllel szemben és csodálkozol összehúgyozod magad? mennyé aludni mert egyre szánalmasabb vagy. Ki táplálja a szűk agyadba ezt a sok faszságot? Mi a fasz bajod van a Hadházyval?
Az hogy megmutatja/feltárja amit nem akarsz látni? Homokba dugtad a fejed és csak azt látod amit a fideSS mantra propaganda eléd rak te fasz?
Ezodabasz
@Nyírfa: tegnap, 21:07 :))) Bocsi, sajnos muszály trágárkodni néha mert ezt a stílust talán megértik...
Nyírfa
@Ezodabasz: 21.46

Széttártam a karom, felvontam a vállam, mosolygok... :)
Ezodabasz
@Nyírfa: ma, 22:05 :)) Tévedni emberi dolog. Sajnos ezt sem értik, pedig tőlük tanultam.
Nyírfa
@Ezodabasz: 22.17

Lenin is így gondolta: tanulni, tanulni, tanulni. :)
Ezodabasz
@Nyírfa: Jól gondolta! Jó pap is holtig tanul...,de van akinek egy élet is kevés:))
Nyírfa
@Ezodabasz: Igen, Lenin apánk fején találta a szöget. :) Azt is meghagyta a halálos ágyán, hogy Sztálint távolítsák el a hatalom közeléből, de a párt prominensei nem voltak jó papok.
Ezodabasz
@Nyírfa: Hmmm...párt és hatalom?! Itt van a kutya elásva! Ja meg hogy a pénz körül forog a nagy emberkedés.
Szerintem amig a pénz az úr a földön itt rend nem lesz. Rossz úton jár az embervilág és akkor amikor már teljesen világosan látszanak a hibák, ugyanúgy megy minden tovább! Ez számomra érthetetlen. Ilyen ostoba faj nincs mégegy a földön mint az ember! (tisztelet a kivételnek, mert vagytok, de kevesen:).
Nyírfa
@Ezodabasz: 22.48

Tudod, mi az érdekes? Hogy sok ezer évvel ezelőtt is éltek és alkottak zseniális ősök, akik ránk hagyták az algebra tudományát, az alkímiát, a védikus gyógyászatot, a feng shuit, a piramisokat...sorolhatnám még hosszan, és ugrálva az időben, de nem szükséges.
Szóval, van az emberiségben potenciál, legfeljebb, ha elakadunk, kezdjük elölről, mint Atlantisz után.
Dr. Proktor
Nem is kellene itt semmit tikolni, hiszen már mindenki tudja: nagy projekt nagy mellékes...
Az 51 százalékből kétharmaddá avanzsált egybiteseket ez ugysem érdekli, már izgatottan várják a választások előtti zsák krumplit! A 49 százalékből egyharmaddá leamortizált ellenzék pedig egymással van elfoglalva, telik rá az idejükből és a fidesz által csurgatott suskából.
Egy, csak egy legény van a gáton - magára hagyva!
Ezodabasz
@Dr. Proktor: ma, 06:26 Jakab Péter? Ne haggyuk elveszni! Hadházyt se:))...van még néhány de elegük lett.
teuton
@Pegero: Na figyelj te analfabeta pege-rovar! Latom, nem tudsz olvasni, mert egy analfabeta birka vagy. Nezz mar utana, hany pert nyert a Hadhazy es mi lett a következmenye az elmutyizott EUs penzeknek, pl. "lombkrornasetany"!? Lehet, hogy NEKED tetszik, ha ellopja a fotymaszmaffia a penzedet (fizetsz egyaltalan barmilyen adot=), de az EU ezt nem mezi jo szemmel, ezert nem adnak mostmar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.