Nincs már egy hónap a karácsonyig, így egyre pontosabbak a lehetséges időjárási forgatókönyvek.

Fehér lesz a karácsony 2023-ban? Így áll most az előrejelzésDíszítik az ország karácsonyfáját a sűrű hóesésben az Országház előtt 2023. november 30-án. A mintegy 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyő egy hajdúszoboszlói családi ház kertjéből érkezett a Kossuth térre. MTI/Hegedüs Róbert

A Severe Weather több időjárásfigyelő szervezet modelljeit összegezte – írja az utazik.hu.

A közép-európai és a brit meteorológia szolgálat szerint összességében valószínűbb, hogy a december szárazabb lesz az átlagosnál, és januárban, de főleg februárban lelhetjünk inkább örömünket havazásban.

Az AccuWeather legfrissebb adatai szerint hóesésre december 23-án és 24-én számíthatunk, de természetesen ez még a következő hetekben változhat. Összeségében 2023 decembere a sokévi átlag körüli napi középhőmérsékletekkel indul, majd 20-a körül érkezhet lehűlés.

Ha december 23-án és 24-én esik is némi hó, az a következő napok nappali 4-5 fokos maximuma miatt hamar elolvad majd.

A prognózisok még viszonylag nagy bizonytalanságúak, érdemes figyelgetni a következő napokban, hetekben, hogy változnak-e az időjárás-előrejelzési modellek.

Forrás: utazik.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Akkor nézzük a tényeket Budapesten. Az utolsó hat évben +6 +11 fok volt december 24.-én. Utoljára havazás, ónos eső 2016-ban (1,1mm). 2018-2021 között ezen a napon esett az eső. Utoljára kb 2cm hó 2008-ban volt. Tekintve, hogy december közepéig a külföldi előrejelzések (nem Accu Weather) nem mutatnak komolyabb felmelegedést, borítékolható, hogy karácsonyra megint jelentősebben megenyhül az idő.
Lepényleső
Na ugye,ha teljesen új a meteorológia intézmény,- fydes módra;dolgoznak akik eddig,csak egy
igen jól fizetett helytartó bandát rájuk küldtek,hogy időtől függetlenül állandóan reszkessenek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.