Megnehezítette a kormány azoknak a katonáknak az elhelyezkedését, akiket az év elején indult nagy elbocsátási hullámban küldtek el – írja az rtl.hu egy 2023 elején hozott, nem nyilvános határozat alapján.

Orbánék nem csak kirúgták a katonákat, megnehezítették az elhelyezkedésüket is

A dokumentum szerint azok a katonák, akiket az év eleji elbocsátási hullámot lehetővé tevő rendelet alapján küldtek el, csak előzetes kormányzati engedéllyel helyezkedhettek el a kormányzati igazgatási szerveknél, valamint a kormány és a miniszterek felügyelete alá tartozó szerveknél. Ez azt jelenti, hogy az érintettek kénytelenek voltak a piacon munkát keresni, miközben a tudásukat leginkább a rendőrségnél, a közigazgatásban, az oktatásban vagy más állami szervezeteknél tudnák használni.

A szabály minden munkaviszonyra irányuló egyezségre vonatkozik, azaz a kinevezések, a szerződéskötések és az egyéb megállapodások is engedélykötelesek. A határozat visszavonásig érvényes, azt azonban a Honvédelmi Minisztérium nem árulta el, hogy hoztak-e olyan döntést az év eleje óta, amely alapján már érvényét vesztette a jogszabály.

A kirúgási hullámot az a rendelet tette lehetővé, amely szerint a honvédelmi miniszter egyoldalúan elküldhette azokat a 45 év feletti katonákat, akik legalább 25 év szolgálati jogviszonnyal rendelkeztek. Azt nem tudni, hogy pontosan hány katona távozott így, a honvédségi létszámról szóló adatok ugyanis titkosak, de becslések szerint az érintettek száma több száz és 1800 között mozog.

Forrás: 24.hu, RTL

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Félnek hogy befűtenek ennek a bagázsnak.
Azt monta a tojásfejű a honvédség nem bír eltartani mindenkit. Főleg ha a lejárt szavatosságú képmutatókat tekintjük, feltétlenül igza van, de akkor kezdhetné magukkal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Félnek hogy befűtenek ennek a bagázsnak.
Azt monta a tojásfejű a honvédség nem bír eltartani mindenkit. Főleg ha a lejárt szavatosságú képmutatókat tekintjük, feltétlenül igza van, de akkor kezdhetné magukkal.
verőce21
Lesz választék biztonsági őrökből...! :)
justhpeter
@verőce21: ...és lesz veszteség szavazókból.
verőce21
@justhpeter: Az lesz...! De majd a tyúkok kitojják...! :)
csak úgy....
lassan összeáll egy ütöképes csapat az 0rbánék által ki és átbaxxottakból!
balos
Remélem,hogy a katona nem kapott zseb-frászt a zsebhoki királytól!
Cherry
Téged kellene már régen seggbe rúgni mocskos hazug tolvaj,,, ilyen aljas mocsok soha nem volt a magyar nép nyakán,,, rosszabb mint egy vérszivó pióca,,, fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Cherry
@KisTehen: Te meg OV zsiros seggébe,agyhalott kocsmaproli

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.