Varga Mihály helyett Nagy Márton kapta meg az eddiginél szélesebb hatáskörű gazdasági kabinet vezetését. Vagyis a gazdaságpolitikát meghatározó kérdésekben és döntésekben mostantól Nagy Mártoné lesz a főszerep.

A kormány kedd este megjelent határozatában bejelentette, hogy változik a kormányzati döntés-előkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik, és azt december 7-től Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter vezeti majd Varga Mihály pénzügyminiszter helyett.

Rendkívüli bejelentés: Varga Mihályt leváltották a gazdasági kabinet éléről

Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a központi költségvetés és az államadósság 2024. évi finanszírozásáról tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2023. december 1-jén. MTI/Hegedüs Róbert

Az eddig öt, kormányon belül működő kabinetből négy marad meg (a kabinetek a kormányzati döntéshozatal különös hatáskörű politikai döntéshozatali fóruma).

Ezek:

a stratégiai kabinet

gazdasági kabinet

védelmi tanács

és a nemzetpolitikai kabinet.

Korábban volt növekedési és versenyképességi kabinet is, de ez megszűnik és beleolvad a gazdasági kabinetbe – hívta fel erre a figyelmet a portfolio.hu.

A gazdasági kabinetet Varga Mihály pénzügyminiszer helyett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni, Varga Mihály már tagja sem lesz a kabinetnek. Bekerült viszont Orbán Balázs politikai igazgató, Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy István agrárminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Csák János kulturális miniszter.

Varga a fegyelmezett költségvetési politikáért fog felelni a költségvetés munkacsoport élén, amelynek tagja lesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Orbán Balázs is. Erről a Pénzügyminisztérium adott ki éjfél előtt nem sokkal egy közleményt. A munkacsoport feladata a költségvetés egyensúlyának szigorú védelme lesz, amelynek keretében vizsgálja a Kabinetek döntéseit és költségvetési vétóval is élhet azokkal szemben.

Forrás: Portfolio

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Diktátorosodunk ugye? Mindent Orbán Viktor mond meg, az egész fidesz garnítúra csak feleslegesen lóg a nyakán. Honnan is ismerős ez???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Misu a csontvázak szalonját rendezi, besegít lézer tarsa be a kreszt bunkó jankó, statisztál nem lesz palack beváltás jankó Felháborodik még a pacalkirály, és a csüngőhaú familiája.
Nanya
nagy marciról a Rynair vezér is azt mondta ,hogy idióta !
Nessy
@Nanya: Ezért most ő Orbán kedvence! Nem kérdez, nem vitázik, hiszen nem is érti amit el kell mondania, végre kell hajtani! Lebutított drod!
jáger laszló
Kabinetből már annyi van,hogy Dunát lehet rekeszteni velük,csak az eredmény hiányzik!!
Az eredményt most 2024-re ígérik!!
Hiszem,ha akarom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@Nessy: Ezt kikérem a nevében!Soha nem volt okos,úgy hogy már így cocializálódott a nerbe,hogy nyelve illik a seggbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.