Varga Mihály helyett Nagy Márton kapta meg az eddiginél szélesebb hatáskörű gazdasági kabinet vezetését. Vagyis a gazdaságpolitikát meghatározó kérdésekben és döntésekben mostantól Nagy Mártoné lesz a főszerep.

A kormány kedd este megjelent határozatában bejelentette, hogy változik a kormányzati döntés-előkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik, és azt december 7-től Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter vezeti majd Varga Mihály pénzügyminiszter helyett.

Rendkívüli bejelentés: Varga Mihályt leváltották a gazdasági kabinet éléről

Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a központi költségvetés és az államadósság 2024. évi finanszírozásáról tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2023. december 1-jén. MTI/Hegedüs Róbert

Az eddig öt, kormányon belül működő kabinetből négy marad meg (a kabinetek a kormányzati döntéshozatal különös hatáskörű politikai döntéshozatali fóruma).

Ezek:

a stratégiai kabinet

gazdasági kabinet

védelmi tanács

és a nemzetpolitikai kabinet.

Korábban volt növekedési és versenyképességi kabinet is, de ez megszűnik és beleolvad a gazdasági kabinetbe – hívta fel erre a figyelmet a portfolio.hu.

A gazdasági kabinetet Varga Mihály pénzügyminiszer helyett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni, Varga Mihály már tagja sem lesz a kabinetnek. Bekerült viszont Orbán Balázs politikai igazgató, Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy István agrárminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Csák János kulturális miniszter.

Varga a fegyelmezett költségvetési politikáért fog felelni a költségvetés munkacsoport élén, amelynek tagja lesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Orbán Balázs is. Erről a Pénzügyminisztérium adott ki éjfél előtt nem sokkal egy közleményt. A munkacsoport feladata a költségvetés egyensúlyának szigorú védelme lesz, amelynek keretében vizsgálja a Kabinetek döntéseit és költségvetési vétóval is élhet azokkal szemben.

Forrás: Portfolio

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Diktátorosodunk ugye? Mindent Orbán Viktor mond meg, az egész fidesz garnítúra csak feleslegesen lóg a nyakán. Honnan is ismerős ez???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ábel
Diktátorosodunk ugye? Mindent Orbán Viktor mond meg, az egész fidesz garnítúra csak feleslegesen lóg a nyakán. Honnan is ismerős ez???
Qqberci
@Ábel: "az egész fidesz garnítúra csak feleslegesen lóg a nyakán"

Pedig egy jó nagy kőnek kellene, aztán irány a Duna...

Micónak véleménye lehetett, hát vikkancs kirúgta...
balos
@Qqberci: Szerintem,a törpének nem zsánere a filigrán seggnyaló!Csak a kövéreket szereti,ha csikizik a lába közét!
Toller Béla
Ilyen mélyen még nem volt a pénzügy presztizse ! Sima pénztárossá fokozták le ! A költségvetéshez semmi köze, hajtsa végre ! Hja, ha az alásorolt nagykutyák nem tépik szanaszét ...
Béla333
Az egyik is egy hozzá nem értő, amatőr hülye, meg a másik is!
Csak a hülyemagyar maffiahívőknek felel meg mindkettő...
rücsü41
Misi megöregedett, már nem tudja követni a törpe nindzsa harcost.Most Marci a főnök a gazdaság politikában.Az utónév kezdőbetűjében semmi különbség, de a munkában Orbán mást vár ettől a nagy embertől!Mit is mondott a vak ember ?Hogy majd meglátjuk, s azután mi lett belőle , soha nem látott meg semmit!Lehet hogy ebben az esetben is ez történik, mert a közmondás szerint is a fejétől bűzlik a hal, és a fej nem változott!Az változatlanul Orbán Viktor!Ő az autoriter vezető, már , már diktátor.A rómaiak nem szégyellték ezt a címet adni azoknak akik Rómát vezették, de ma már nem szívesen viselik ezt a címet azok akik mindenben döntenek és minden szabály felett állnak, de ettől ők még igazi diktátorok a szó igazi értelmében!Kérdés:Ma van -e Magyarországon olyan fontos állami kérdés amiben egy személyben nem Orbán dönt, é döntés előtt megkérdezi az érintettek úgy ahogy a jogalkotásról szólótörvény azt korábban előírta?Ha nincs akkor minden világos!Nekünk is van egy alacsony növésű , pufók diktátorunk, s ennek nem nagyon kellene örülnünk!
Nyírfa
Erre szokták mondani: egyik kutya, másik eb. Ja, és annyit is érnek.
Yoda69
Sokat nem számít.
Az inflacio koszoni jol elvan igy is 10+%-on es jovore se varjunk csodat.
kereső
Tologatja orbán a bábuit- a lényegen semmi nem változtat. Most olvastam, hogy magához vonja a teljes külügyet- a mekk elek, aki mindenhez is ért. Még toporzékosabbak leszünk!
levarosbukta
@KisTehen: Hülye! A DK mikor volt kormányon???
Eladott Ország
Nagy Márton izgatottan várhatja karácsonyi ajándékként a Ryanair vezetőjének gratulációját. Már elolvasta a közgazdaságtan idiótáknak első fejezetét, ideje feljebb lépni. Akár még félhülye balf*sz is lehet. Varga presbiter úr hiányában már nem látom biztosítottnak, hogy kellőképpen keresztény szemléletű lenne a gazdaságpolitika. Tizenhárom és fél év sikertörténet, és most apró finomítások. Pedig a PÁRTKONGRESSZUSRA éppen 9,9 százalékra csökkent az infláció hála az új módszertannak. Azt hiszem, már csak ez hiányzott a magyaroknak - s ha túlélik, tuti rájuk tör a kánaán. Csak nem kiolvastad végre, Marcika? (Economics for dummies = Közgazdaságtan hülyéknek, idiótáknak)
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fm.media-amazon.com%2Fimages%2FI%2F51KJf%2B6-IuL._SY466_.jpg&key=YwjMeUUP-sNd0vlKuRm8hw&w=800&h
És a nagyágyú Parragh a bukott csempe és fürdőkádkereskedő már semmi sem ér?! A tanároknak minek a tízmillás karóra, nekik óránként ingyen csengetnek. Remélem nektek meg hamarosan harangoznak! De csak egyszer, nem óránként!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/284268841_1355194914960412_3357981924308412725_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=VyNExBxvRMsAX-YUiPY&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDo-QOpQzyCtc_V2oLUQRlJOXROdo1Fo9HVb_geJGUrzg&oe=65744158
human
Eltekintve attól, hogy Varga eddig beállít a sorba bármilyen hülyeséget is kellett kommunikálni nekem még mindig jobb szakértőnek tűnt, mint ez a Nagy Márton. Hogy Varga jelentősége csökken és Nagy Mártoné nő ez azt jelenti, hogy a gazdaságpolitika még jobban el fog rugaszkodni a valóságtól a jövőben.
Nem siratom Vargát, mert ő is szakmája szégyene lett. Csak az az érzésem még vadabb gazdasági döntések jönnek.
lusta
Egytől egyig kiváló gazdasági szakértők. Már csak a bukott csempekereskedő hiányzik.
csak úgy....
misi a kegyvesztett, - gondolom valamit rosszúl hazudott...
Peller Anikó
@human: Ez az újszülöttképű denevér már ránézésre is alkalmasabb abánnak, mert ő nem fog nemet váltani. Nem ismeri a nem -et, csak ennyit: igenis főnök.
Nessy
@Peller Anikó: Politikai tisztánlátását nem homályosítja el szakértelem! Minden baromságot, amit Orbán kitalál, szó nélkül végre fog hajtani! " Ki sohasem bégetett, az kap dicséretet"!
lusta
@Nessy: Aki nem lép egyszerre,
nem kap rétest estére.
Nessy
@lusta: Bizony, nagyon kell vigyázni, hogy a kormányba szakértelem ne szivárogjon be, hiszen az bolsevik huncutság!
Sámannus
Ahogy jönnek a csontvázak elő úgy fogy a levegő a csüngőhasú körül az a kérdés csak, mikor lesz a nyakán a bornyúkötél.
Lassan menekülőre is foghatná a regényes szibériai tájakra.
justhpeter
Engem biztosan nem fog érinteni, ha a legközelebbi kurmányülés szünetében Varga Misi megy magy le pizzáért meg a fanta narancsért a büffébe, míg közben az ügyeletes Nagy Marcika kiszellőzteti a termet. Másra egyik sem jó.
Másol
a rendkivüli az lesz amikor eltakarodik minden ner közpénzszivattyu
Sámannus
Misu a csontvázak szalonját rendezi, besegít lézer tarsa be a kreszt bunkó jankó, statisztál nem lesz palack beváltás jankó Felháborodik még a pacalkirály, és a csüngőhaú familiája.
Nanya
nagy marciról a Rynair vezér is azt mondta ,hogy idióta !
Nessy
@Nanya: Ezért most ő Orbán kedvence! Nem kérdez, nem vitázik, hiszen nem is érti amit el kell mondania, végre kell hajtani! Lebutított drod!
jáger laszló
Kabinetből már annyi van,hogy Dunát lehet rekeszteni velük,csak az eredmény hiányzik!!
Az eredményt most 2024-re ígérik!!
Hiszem,ha akarom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@Nessy: Ezt kikérem a nevében!Soha nem volt okos,úgy hogy már így cocializálódott a nerbe,hogy nyelve illik a seggbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.