A 67 éves K. Gábor a vád szerint egy 13 éves kisfiúval fajtalankodott.

Pedofíliával vádolják az LMP egyik korábbi, vezető politikusát

A fiú szülei segítséget vártak a volt politikustól. Forrás: Pixabay

Hatalmi, befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett szexuális visszaélés mellett információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással is vádolják a letartóztatásban lévő K. Gábort – írja a Blikk.

A 67 éves férfi tavaly decemberben ismerkedett meg a 13 éves sértettel. A vádlott ezután a kiskorú fiúval és a családjával egyaránt bizalmi kapcsolatot épített ki. A szülők az várták az idősebb férfitól, hogy a tanulmányait illetően terelje jó irányba a fiút.

A 2023 februárjában egy félreeső helyen szexuális cselekményt végzett a gyerekkel.

A vádlott egy nagyatádi áruház önkiszolgáló kasszájánál négy alkalommal úgy húzott le értékesebb termékeket, hogy azokra olcsóbb árucikkek vonalkódját ragasztotta, amivel 10.000 forintnál nagyobb kárt okozott.

K. Gáborral szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, valamint a tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyekkel kapcsolatos foglalkozásoktól történő végleges hatályú eltiltás kiszabására tett indítványt az ügyészség.

A Blikk szerint a vádlott az LMP korábbi politikusa, K. Gábor. A volt politikus korábban ismert szereplője volt a somogyi közéletnek, pár éve pedig önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Információik szerint K. Gábor az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja volt. Párttagsága 2017-ben megszűnt.

Forrás: Blikk
Fotó: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Gondolom,neki nincs mentessége ez alól a "nemzethy-műfaj" alól?
Aki Én
@NKF: megdöbbent, hogy nem csak fideszbuzik vannak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.