A nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházások intézménye jelen formájában káros, mert a kormány visszaél vele – hangoztatta az LMP.

Súlyos visszaélés a kormánytól – "Ezt a jogszabályt, úgy, ahogy van, el kell törölni"

Fotó: 123rf.com

Ezt a jogszabályt, úgy, ahogy van, el kell törölni. Ez jelen formájában semmiképen nem szolgálja a közérdeket

– fogalmazott Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja, hozzátéve, elképzelhetőnek tartják, hogy új törvénnyel el lehessen érni a kívánatos célt.

Szendefy Mária felidézte:

a Kúria a napokban zöld utat adott pártja népszavazási kezdeményezésének, amellyel a nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházásokról szóló törvény hatályon kívül helyezését kívánják elérni, így ha senki nem támadja meg a döntést az Alkotmánybíróságon, és az Alkotmánybíróság sem gördít akadályt ez elé, heteken belül megkezdhetik a referendum kiírásához szükséges aláírások összegyűjtését.

A jogszabályt kritizálva a politikus példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel. Azt mondta: a projektet 2018-ban minősítette nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá a kormány, s noha a pénzhiány miatt az eredetileg tervezettnél jóval csekélyebb tartalommal valósul végül meg "az őrült terv", a helyiek évekig nem tudták használni a tópartot, ráadásul "közel hatvan hektáron gyakorlatilag letarolták a természetes élővilágot", és elpusztultak a környék ikonikus épületei, a nádtetős házak is.

Hozzátette: néhány napja az derült ki, hogy az illetékes kormányhivatal az eredeti, "megalomán tervre" adta ki a környezetvédelmi engedélyt, így jelenleg nem tudni, pontosan mi is épül meg a Fertő partján.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Shikari: csicska!Ha jól tudom beszélni magyarische?
balos
@Shikari: Hát ha 1 muszkafaszánlogónerfasiszta mondja!Azért kíváncsi lennék hány liter vodkára bírsz nemet mondani a muszka seggére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.