Az orosz-ukrán háború aktuális híreiről is elmélkedett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang szerdai adásában.

Nógrádi György: Miért folytatja a háborút Ukrajna, és zsarolja a Nyugatot?
Fotó: MTI/Varga György

A "Tanár úr" továbbra sem szimpatizál Zelenszkijjel, 3:14-tól arról beszél, hogy egyre több nyugati vezető – köztük Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is – úgy látja, ha az USA nem segít tovább, akkor Ukrajna összeomlik.

Nógrádi az ukrán elnöki hivatal vezetőjének washingtoni kijelentésére, hogy országa elveszítheti a háborút, ha az amerikai kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásokról, így reagált:

Nekem nagyon fura, hogy a ukrán vezetés naponta propagandát csinál Európa és Amerika pénzén. Állandóan zsarol: "ha nem adsz több pénzt, én elpusztulok".  Tessék mondani, akkor miért folytatják a háborút?

-teszi a fel a kérdést Nógrádi György, aki szerint nyilvánvaló, hogy Ukrajnát Nagy-Britannia és az Egyesült Államok lökte be a háborúba.

A "Tanár úr" egyes amerikai politikusokra hivatkozva továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint az Ukrajnába küldött nyugati pénzek jelentős részét helyben ellopják.

Forrás: Youtube

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Kupakfejű moszkovita , volt besúgó , " raguza " fedőnéven . Ukrajna honvédő háborút vív ha neki nem tűnt volna fel , mivel megtámadták , de ha ennek a fideszes moszkovitának a beteg ideologizált mosott agya, valahogy képtelen felfogni . Ezek a jobboldali moszkoviták , akkor is így tennének , ha épp Magyarországgal történt volna meg, ez a háborús bűn ! Elsők volnának akik elárulnák a hazát, elég ha az ember csak beleolvas, a leírt moszkvához hű gondolataiba .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Maccska: ,, a haza elárulása mindig is baloldali műfaj volt."
Igaz kehet. És most mutass egy fideszest, amelyik nem komcsi volt, de legalább a családja.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 13:08
Az a helyzet, hogy nagy lendülettel mellébeszélsz. A kérdésem egyszerű volt. Ott és akkor, amikor nyilvánvalóvá vált a törökök számbeli és felszerelési fölénye, mit javasoltál volna a várvédőknek? Fussatok, bolondok?
Azt mondod: "Hajrá,harcoljanak,kit érdekel" , mert neked mindegy, mi történik a szomszédban, és már nem is érdekel a kárpátaljai magyarok sorsa sem.
Még csak következetes sem vagy.
"Az oszmánok logisztikai rendszere jobb volt, mint ekkor bármely nyugati országé, másrészt a belső magyar területeken elhelyezkedő várak (méretükből és minőségükből fakadóan) aligha vehették fel a harcot a török hadigépezettel szemben. Ráadásul Magyarországon és Horvátországban a hazai katonaság mellett német, cseh, itáliai és spanyol zsoldoskatonákat is állomásoztattak, akik az elégtelen körülmények között (mint a zsoldfizetés hiánya) nem kívántak harcolni a törökökkel, gyakran harc nélkül feladták a várakat. Ugyanakkor más várak – amelyeket színmagyar katonaság és a környék lakossága védelmezett – utolsó leheletükig védték az erősséget, mint Drégelynél, s olykor nem hiába. A hazájukért és családjaikért küzdő magyarok eltökéltsége a rossz körülmények ellenére megállította a törököt, amit Európában ma is nagyra becsülnek.
A várak ellenállása elestük ellenére sem volt hasztalan. Ha figyelembe vesszük, hogy a törökök nem harcolhattak egész évben, és Magyarország is elég kis területűre zsugorodott, akkor a kisebb várak néhány napig tartó védekezése is olykor létfontosságúnak bizonyult."
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6r%C3%B6k_h%C3%A1bor%C3%BAk_Magyarorsz%C3%A1gon
Olvass, okulj.
Eladott Ország
Nógrádi György, fedőneve Raguza, az Ukrán vezetés pofátlanul fenyegeti a világot. Ezen logika alapján egykoron az agresszor Hitler volt az áldozat, mert megtámadott egy szuverén országot. Elképesztő ez az üresfejű csaló. Mindig azt mondja - tudálékosan - amit várnak tőle, nincs is gondja. Ez megy manapság a NER-médiában.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/280265721_10225182710493729_7623410092614397586_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=1wzgg3ZvVEcAX_Ar3C_&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDOfr8hGuvkGguVsUORz2vBKuioOwxv6lRb5OEDaCEAZg&oe=65771634
“2009-ben az 1956-os Intézet munkatársainak kutatásai alapján azonosítottak 110-et abból a 181 emberből, akik feladatot kaptak a kommunista állambiztonságtól Nagy Imre és mártírtársai 20 évvel azelőtti újratemetésekor. A rendszerváltásban kulcsfontosságú szerepet játszó eseményen bedolgozott az állambiztonsági szerveknek többek között Nógrádi György biztonsági szakértő is.”Ez a "lény" nem normális, de sajnos büfög. Gyuri bácsi végre megtalálta azt a segget, amit keresett. Végre rivaldafénybe kerülhet, azért meg mindent. Persze az érte járó szakértőzési pénz sem megvetendő. Nem normális emberek. ezeknek nem számít semmi, pedig tudják hogy hazudnak. Elképesztő ez az üresfejű csaló. Gyuri bácsi mesterien ötvözi a demenciát a meggyőződöttséggel!
Eladott Ország
Pofátlanul idióta! Úristen! Rosszul vagyok informálva? Eddig úgy tudtam, hogy Oroszország támadta meg Ukrajnát, valamint fenyegeti a világot, még atombombával is ?! Igazi kakidugó. Szarházi! Az oroszok fenyegetik a világot ! Ukrajna csak honvédő háborút vív. Az nem fenyegetés, ha az Ukránok azt mondják, hogy ha nem segítünk nekik, akkor az Oroszok továbbjönnek. A világnak "örülni kellene" , hogy a háború Ukrajnában van, és nem náluk. Ha az Ukránoknál kell szembeszállni az Oroszokkal, akkor a legelemibb, hogy minden segítséget megadunk nekik. Helyettünk is halnak meg, helyettünk is éheznek, helyettünk is menekülnek. Az ilyen faszkalap szervilis senkiházik miatt hülyült el a nép, és hibáztatja Ukrajnát, az ÁLDOZATOT ! A fidesz -kdnp visszaadta a kisajátított kokárdát és más nemzeti jelképeket?! Nagyon remélem, hogy mindazok, akik most az orosz inváziót támogatják és egy nemzet önvédelmi szabadságharcát kifogásolják soha többé nem jelennek meg se egy március 15.-i, se egy október 23.-i ünnepségen. Helyette külön éltetik a magyar szabadságharcot leverő orosz / szovjet csapatokat. A június 16.-i az orosz csapatok kivonulására való felszólításon való diadalgás már úgyis elmarad. Pláne, hogy többszörösen kiderült ez mennyire álságos volt a részükrôl. Ezt a karriert bárki gyorsan elérheti, ha kilép önmagából, feladja az egyéniségét, és mindenről azt mondja, amit a megrendelői elvárnak tőle. Gyalázatos út a karrierhez.
Nessy
Ezt a haps9t hallgatva, azt hiszem, ha minket egy éjszaka megtámadnának a ruszkik, helikopterrel rohannának a határra virágcsokorral, és vodkával, ünnepi beszéddel fogadni a csapatokat!
Sámannus
Gyuri baszki a te eszeddel mi akármikor a ruszki moslélos dézsa aljáról zabálhatnánk, ha nem lenne a nyugat. Te most csak és kizárólag a pénzzért hadoválsz hülyeségeket. Dugd fel az egészet a seggedbe és húzzá el Moszkvába vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.