Sok riasztást kaptak a havazás miatt a tűzoltók: főként kidőlt fák eltávolításához és árokba csúszott járművek mentéséhez kérték segítségüket.

Hatalmas pusztítást végzett a havazás az éjjel – Nem győzte a munkát a Katasztrófavédelem

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szerda este és az éjszaka főként a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon sok munkát adott a tűzoltóknak a téliesre fordult időjárás és a havazás.

Szerdán százhatvanöt, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz esethez riasztották az egységeket, amelyeknek a leggyakrabban kidőlt fákat, letört ágakat kellett eltávolítaniuk

- jelezték.

Ilyen beavatkozásokra volt szükség például Tokodaltáró és Dorog között a 10-es, Bakonyszentkirály és Veszprémvarsány térségében a 82-es, Mánfánál a 66-os és Hőgyésznél a 65-ös főúton.

Az 1-es főúton Biatorbágy közelében, Nagykovácsiban, a Nagykovácsi úton a hó és a jég súlya alatt több fa is veszélyesen belógott az úttest fölé.

A Verőce és Magyarkút közötti úton, Somogy vármegyében, Kapoly és Lengyeltóti térségében, a fővárosban elsősorban a budai kerületekben, valamint a káposztásmegyeri Farkaserdő utcában a közúti, a Sárbogárdhoz tartozó Rétszilason pedig a vasúti forgalmat akadályozták kidőlt fák

- sorolták.

Budapesten, a XIV. kerületi Szikszó parkban egy mintegy tizenöt méter magas fa kifordult a földből és egy társasház oldalának dőlt, a IV. kerületi Galopp utcában parkoló gépkocsira borult egy fa, Budafokon a Plébánia utcában pedig egy távközlési oszlop dőlt az úttestre.

Többször kellett az úton keresztbe fordult, árokba csúszott és felborult járműveknél is segíteniük a tűzoltóknak: szerda este például a 81-es főúton Mórnál, a 13-a főúton pedig Csépnél tűzoltódaruval mentettek ki az árokból egy-egy nyerges vontatót.

Hajnalban Sárbogárdon, a Köztársaság úton lecsúszott az úttestről egy autóbusz hátulja, Szabadszállásnál, az 5214-es úton pedig egy kisteherautó sodródott árokba

- írták.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez most komoly..?...leesik pár centi hó,és ez van..?...mit csinálnátok ,ha tél is lenne, mint régebben...mi közlekedtünk 86 -87 telén is...no,akkor volt hó...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Pálinkás Pál: Azért az akkori közlekedésről lenne mit mesélni!:-))
Sakk Matt
Az említett települések polgármestereit miért nem ekézik? A Verőce-Nagymaros-Szob környéki vasútvonalon évek óta rendszeres a fák kidőlése miatti fennakadás.
Bezzeg, amikor az úri fiúk Budáról picit nehezebben tudtak a terepjáróikkal lejönni a hegyről, mindjárt karácsonyoztak!
Pálinkás Pál
@Nessy: hogyne,de hó is volt, nem ez a latyak..
simmering73
Hatalmas pusztítást végzett az a néhány centi hó. És ezt le merik írni. Szégyen.
Giovanni Alba
Gyerekes vicc, de komoly. Az a baj, hogy Katasztrófavédelem van Katasztrófaelhárítás helyett.
jáger laszló
Semmi tragédia ,csak a szokásos esemény
Fölösleges felfújni. mert nem történt más csak esett 1 kis hó!..
Rövidesen L is olvad!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.