Sunyi határozatokkal állták útját Hadházy Ákosnak.

Hadházy: Ocsmány cinizmusal tagadta meg a kormány – "Demokráciában már régen bukott volna"

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ocsmány cinizmusal tagadta meg a kormány, hogy az úgynevezett "kétezres" határozataikba belenézzek. Ezek a jogszabályok elvileg nem titkosak, csak éppen nem nyilvánosak. Azaz, bár elvileg nincsen semmi olyan bennük, amit az államnak joga lenne eltitkolni, mégsem ismerjük meg őket, még azt sem, hogy nagyjából miről szólnak.. Pedig egyáltalán nincs ezekből kevés, szinte naponta keletkeznek ilyen sunyi határozatok, de az adófizetők csak akkor értesülhetnek róluk, ha véletlenül kiszivárognak. (A minap pl. arról a határozatról olvashattunk, amely a kirúgott katonáknak tiltotta meg, hogy állami állásba kerülhessenek)

- írja közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Nos, egy országgyűlési képviselőnek ELVILEG minden joga megvan ezekbe a nem nyilvános susmákolásokba betekinteni. Még az "Alaptörvény" szerint is azért kapják a parlamenti képviselők a fizetésüket, hogy a népet képviselve ellenőrizzék a végrehajtó hatalmat (kormányt). Az országgyűlésről szóló törvény szerint is hozzáférhetünk még a titkos, minősített dokumentumokhoz is (a kétezresek ugye nem azok, "csak" nem nyilvánosak). Ezt a Miniszterelnökség no name államtitkára (Gulyásnak nem volt arca ehhez a válaszhoz, mással íratta alá) nem is vitatta. Inkább azt a pofátlan, cinikus érvelést találta ki, hogy NINCS A MUNKAKÖRI LEÍRÁSÁBAN, HOGY MEGMUTASSA nekem ezeket az anyagokat. (Munkaköri leírásként a kormány által, a kormány tagjainak a feladatairól kiadott rendeletét nevezte meg)

- teszi hozzá az ellenzéki politikus.

Így egyelőre továbbra is ismeretlen marad sok száz, titokban hozott, feltehetően disznóságokról szóló rendelet (ami akkor is baj, ha nyilvánosan is naponta derülnek ki olyan dolgok, ami miatt demokráciában már régen bukott volna a kormány). Ennek ellenére nem adom fel, folytatom a levelezést és jogi megoldásokon is gondolkodunk- bár kormánytagok állítólag magánbeszélgetéseken röhögve szokták kommentálni az országgyűlési képviselők jogait semmibe vevő döntéseiket, hogy az országgyűlésről szóló törvény megszegésére úgysincsenek szankciók...

- zárja bejegyzését Hadházy.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@csak úgy...: 10.26

Ja. Azzal az apró, elhanyagolható különbséggel, hogy Rákosi épített, Orbán pedig rombol. A többi stimm'.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: @KisTehen: a ti agyatokat ketrecben tarja a fidesz, csak a testetek vany szabadlábon! :)
csak úgy....
@KisTehen: @Maccska: = 0rbán legbutább állatkái ! :)
Nessy
@Maccska: Mondjuk a fővárosi berobbantott hidak épültek újjá, kórházak, iskolák romos középületek váltak ismét használhatóvá stb.Igaz, stadiont a fővárosban csak egyet épített! A több funkciós Népstadiont. De vidéken is épültek. Egyet nem épített, a kommunizmust! Csak a szocializmus építéséig jutott.Nem nosztalgia, csak tények!
Nyírfa
@csak úgy...: 10.39

Valahogy úgy. Azon érdemes gondolkodni, mit hogyan tudunk majd hasznosítani, hogy minél kisebb legyen az államkincstár vesztesége.
Pálinkás Pál
kedves ákos, energiád töredékéből kovácsolhatnátok valami megoldást...a duma szart sem ér...
ómió
@Toller Béla: Még mindig Böszme gazdád seggét nyalod, gyagyás!? Így "lenyügözte" elmebeteg önmagadat, hogy ez a "hazudtunk reggel, éjjel meg este", szinte "feloldhatatlan nagyszerüségeteknek" azóta se találsz párját!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok