Még az idén aláírnák az államközi szerződést, a speciális ingatlanértékesítés mellett a kabinet számolt a földhasználati jog átengedésével is.

Népszava: ketten is jelentkeztek Rákosrendező hasznosítására, Orbánék a földet is eladnák

Fotó: Róka László/MTVA

Ez derült ki a Népszava birtokába került dokumentumból.

A dokumentum – amely hivatkozik a projekt ügyében készült „kétezres”, azaz nem titkos, de nem nyilvános kormányhatározatokra – kitér arra is: bár Lázár egy nagy beruházóról beszélt, valójában ketten érdeklődtek a terület iránt.

Az év elején egy speciális hirdetményt tettek közzé, amelyre két érdeklődő jelentkezett. A felhívás értelmében a jelentkezőknek fejlesztési koncepciót kellett készíteni, így két terv is érkezett. Ezeket összevetették a MÁV területigényével, amelynek eredményeként – áll a dokumentumban – a 130 hektárból „69,3 hektár kerülhet értékesítésre”.

Az irat szerint a két pályázat értékelése után egy kétezres határozatban a kormány utasítást adott egy nemzetközi – Lázár János által államköziként emlegetett – szerződés előkészítésére az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország között.

Forrás: nepszava.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessen mondani lesz még Magyarország pár évtizeden belül ? Vagy Felcsüt, Hatvan puszta és a karmelita kivételével minden talpaltnyi földet, és egyéb ingatlant elad a kormány?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tessen mondani lesz még Magyarország pár évtizeden belül ? Vagy Felcsüt, Hatvan puszta és a karmelita kivételével minden talpaltnyi földet, és egyéb ingatlant elad a kormány?
lampa laz
Ellenzekiként még tépték a pofájukat, h a magyar föld nem eladó. Ma már csak a pénz számít nekik. Pár év és bérlőként élünk a hazának nevezett területen.
rücsü41
A fővárosnak nincs elővásárlási joga a belterületén levő ingatlanokra?
jesz
@rücsü41: a kérdés kiváló! De...a Főváros miből venné meg?
Nyírfa
Kétezres határozat...honnan is ismerős? Ja, most beszélt a határozatok dugdosásáról Ákos.
Mert mi a frász közünk van itt bármihez is? Termeljük meg a pénzvagyont, hogy arra költhessék, amire csak akarják. Ha akkugyár, akkor akkugyár. Ha Dubaj, akkor Dubaj. Ami még csak nem is lesz a miénk. Eladják a földet is a talpunk alól, s legfeljebb találgathatunk, mi a mögöttes szándék.
Mert Orbánnal csak az van. Egy végtelenül elaljasodott ember az ő garnitúrájával gyarmatosítja és gyarmattá teszi az országot...már nem tudok mit mondani.
Qqberci
@Nessy: Eladóóóó az egész világ!

(Kivéve Loptampusztát)
Nessy
@rücsü41: Kiemelt népgazdasági beruházás, senkinek nincs beleszólása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.