Hollik István közzétett egy videót, aminek a címe: „Négy érv, hogy mi miért mondunk nemet Ukrajna EU-csatlakozására”.

Hollik István videóban magyarázkodik: ezért mondtak nemet Ukrajna EU-csatlakozásáraHollik István/Facebook

Hollik a "Négy érv, hogy mi miért mondunk nemet Ukrajna EU-csatlakozására" című videójában első érvként említette, hogy Ukrajna háborúban áll, "ezért sem a határai, sem a lakosságszáma nem meghatározható".

Hozzátette: így nem lehet megmondani, hogy kit akarnak felvenni az unió tagjává. Ráadásul Ukrajnában "lábbal tapossák" a kisebbségi jogokat, "ezt mi, magyarok pontosan tudjuk" – jelentette ki.

A második érvként azt hozta fel, hogy az elmúlt két évben Ukrajna több pénzt kapott Brüsszelből, mint Horvátország, Szlovénia és Magyarország összesen az elmúlt hét évben.

"De ez a pénz semmit nem változtatott meg: továbbra sincs béke, a harctéren pedig tovább folyik az öldöklés" – fogalmazott a politikus.

A harmadik érv az – folytatta Hollik István –, hogy ha Ukrajna belép az EU-ba, szinte biztos, hogy minden ország nettó befizetővé válik. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy senki nem kapna uniós támogatást, csak Ukrajna.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a Financial Times ki is számolta: Ukrajna legalább 186 milliárd euróra számíthatna a csatlakozás után.

"Ez irgalmatlan összeg. Persze Brüsszel arról nem akar beszélni, hogy ezt a tagállamoknak kéne összedobni" – tette hozzá.

Az Ukrajna EU-tagsága elleni negyedik érvet ismertetve azt mondta: Magyarország 1994-ben nyújtotta be a csatlakozási kérelmét, és az országnak 10 évig kellett dolgozni azon, hogy az unió tagjává válhasson. A többi tagállam is hasonló utat járt be, és a csatlakozás mindenhol legalább 6-7-8 évet vett igénybe.

"Soha nem volt kivételezés, soha nem volt gyorsítópálya. Ukrajna esetében se legyen!" – szólított fel Hollik István.

"A Fidesz-KDNP álláspontja tehát világos: azért nyújtottuk be az erről szóló határozati javaslatot, hogy jövő héten az Országgyűlés is tárgyaljon erről a kérdésről. Sőt, Európában egyedüliként a magyar emberek is elmondhatják erről a véleményüket a nemzeti konzultáció segítségével" – közölte Hollik István.

Forrás: MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
pedíg hollik,nektek csak 1 db "jogos évetek" ? lehet ,hogy 0rbánotok tökeit putyin morzsolgatja moszkvából, - ez nagyon jól látható az utolsó putyin -0rbán találkozón a viktor kényszeres rángatózásából és vonaglásából!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@Csizmás Kond: ez egy nyilvános fórum ahol pont az a lényeg,hogy szólhatunk egymáshoz és kérdezhetünk. Tudom,hogy ez nektek már bőven provokáció,mi az,hogy valaki ne olyan elvakult orbánhívő,mint ti? Szóval hogyan képzelitek ezt a háború befejezést? Mint a szépségkirálynő választások győztesei,akik mindig világbékét akarnak??? A gyengébb mindig köteles ellenállás nélkül megadnia magát,mert oda a béke? Csak vigyázzatok,mert magyarországot szinte csak erősebb országok veszik körül,mi lesz ha megindulnak? Kinek feküdtök le elsőnek,csak nehogy háború legyen?
Másol
a rendör sorfal között lett volna ilyen beszédes tavaly
Csizmás Kond
@izéke: ...komoly háziműveltségben nevelhettek téged...ugyanis más ha valakihez hozzászólsz és más ha mindig valakit basztatsz, piszkálsz, nevezgetsz és azt lesed, hogy mi a lószarba tudj belekötni. A fórum a beszélgetés lényege, viszont nálatok a cigányszokás ezt mindig megakadályozza. Olvass vissza én hányszor piszkálok valakit úgy hogy az nem szolt volna hozzám és ti, te hányszor...majd azután kezd a kioktatást annak aki azt teszi.
A háboró befejezése minden egyes alkalommal a békekötés...megeggyezés megadás stb, ki ki milyen helyzetben érzi magát. Ez az ukrajnai cirkusz amúgy már nem is ukrajna háborúja hanem a nagyhatalmak és az oroszoké, azon lepel alatt hogy segíteni kell a kozákot a bohóccal az élen.
Ami a kezdést illeti, aki gyenge az ne kezdjen ki nála erősebb ellenféllel még akkor sem ha a világ spekuláns fajtái őt erre biztatják mert azoknak is csak a haszon kellett nem az ország jóléte...de a bohóc ezt is benézte. és ne féltsd te az országot, az nem a te dolgod és van aki azt megvédje...és soha nem úgy kell megvédeni magad hogy valakinek fegyvert adsz a kezébe hogy a másikat ölje, hanem egészen másképp...csk ezt nektek nem tanítják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.