Hollik István közzétett egy videót, aminek a címe: „Négy érv, hogy mi miért mondunk nemet Ukrajna EU-csatlakozására”.

Hollik István videóban magyarázkodik: ezért mondtak nemet Ukrajna EU-csatlakozásáraHollik István/Facebook

Hollik a "Négy érv, hogy mi miért mondunk nemet Ukrajna EU-csatlakozására" című videójában első érvként említette, hogy Ukrajna háborúban áll, "ezért sem a határai, sem a lakosságszáma nem meghatározható".

Hozzátette: így nem lehet megmondani, hogy kit akarnak felvenni az unió tagjává. Ráadásul Ukrajnában "lábbal tapossák" a kisebbségi jogokat, "ezt mi, magyarok pontosan tudjuk" – jelentette ki.

A második érvként azt hozta fel, hogy az elmúlt két évben Ukrajna több pénzt kapott Brüsszelből, mint Horvátország, Szlovénia és Magyarország összesen az elmúlt hét évben.

"De ez a pénz semmit nem változtatott meg: továbbra sincs béke, a harctéren pedig tovább folyik az öldöklés" – fogalmazott a politikus.

A harmadik érv az – folytatta Hollik István –, hogy ha Ukrajna belép az EU-ba, szinte biztos, hogy minden ország nettó befizetővé válik. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy senki nem kapna uniós támogatást, csak Ukrajna.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a Financial Times ki is számolta: Ukrajna legalább 186 milliárd euróra számíthatna a csatlakozás után.

"Ez irgalmatlan összeg. Persze Brüsszel arról nem akar beszélni, hogy ezt a tagállamoknak kéne összedobni" – tette hozzá.

Az Ukrajna EU-tagsága elleni negyedik érvet ismertetve azt mondta: Magyarország 1994-ben nyújtotta be a csatlakozási kérelmét, és az országnak 10 évig kellett dolgozni azon, hogy az unió tagjává válhasson. A többi tagállam is hasonló utat járt be, és a csatlakozás mindenhol legalább 6-7-8 évet vett igénybe.

"Soha nem volt kivételezés, soha nem volt gyorsítópálya. Ukrajna esetében se legyen!" – szólított fel Hollik István.

"A Fidesz-KDNP álláspontja tehát világos: azért nyújtottuk be az erről szóló határozati javaslatot, hogy jövő héten az Országgyűlés is tárgyaljon erről a kérdésről. Sőt, Európában egyedüliként a magyar emberek is elmondhatják erről a véleményüket a nemzeti konzultáció segítségével" – közölte Hollik István.

Forrás: MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
pedíg hollik,nektek csak 1 db "jogos évetek" ? lehet ,hogy 0rbánotok tökeit putyin morzsolgatja moszkvából, - ez nagyon jól látható az utolsó putyin -0rbán találkozón a viktor kényszeres rángatózásából és vonaglásából!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
pedíg hollik,nektek csak 1 db "jogos évetek" ? lehet ,hogy 0rbánotok tökeit putyin morzsolgatja moszkvából, - ez nagyon jól látható az utolsó putyin -0rbán találkozón a viktor kényszeres rángatózásából és vonaglásából!
balos
A Kárpát alja magyarokat akkor csak a választásoknál használják seggtörlőnek?
Eladott Ország
Az ukrajnai háborút pontosan azért indította Putyin, mert Ukrajna csatlakozni akar az EU - hoz, és a NATO - hoz, ezért is vállal napról napra komoly áldozatot az ukrán nép. Milliókat kényszerítettek arra, hogy elhagyják az otthonukat, 100 ezreket öltek meg, városok, falvak százait rombolták le az oroszok, mérhetetlen szenvedést okozva ezzel az ukrán népnek, akiknek megtörné a kitartását, ha most az EU hitszegő módon visszatáncolna minden korábbi ígéretétől. Az nyilvánvaló, hogy Orbán Zelenszkij eltávolítására is játszik, akit egyébként ellenfelének tekint, mert amennyiben Zelenszkij nem tud eredményeket felmutatnia csatlakozás ügyében, akkor még nagyobb támadási felületet ad az amúgy is elégedetlenkedőknek. Látjuk, hogy hiába változtatják meg a magyar kisebbségeknek kedvező módon a sokat vitatott nyelvtörvényt, Orbán azonnal talált más ürügyet arra, hogy az ukránokat kirekessze még az unió előszobájából is. Az EU tisztviselőjének igaza van, még nagyon visszafogott, és diplomatikus volt, amikor huligánokat emlegetett, az aljas áruló pszichopata találóbb lett volna.
kereső
Az állampárt hülyét csinál magából. Ez igy rendben is lenne, de hogy ezt a magyar országgyúléssel is megteszik- na ez a probléma. Lejáratják a népképviselet szervét- már nem először .
kereső
Egyetlen érvetek van, állampárti vigécek: putyin...Ezért nincs napirenden a svéd nato csatlakozási szerződés sem. Mondhattok bármit- kilógtok mindannyian putyin zsebéből, és sej-hajából- és mindezt előadjátok, mint a magyar "szuverenitás" érdekét- holott ez csakis és kizárólag oroszország érdeke. Idegen /ellenséges hatalmat szolgáltok- nem a magyar emberek érdekeit.
Eladott Ország
Expulsion from Europe - Kiutasítás Európából - (a négyzetbe vagy körbe írt „Z” a Krím felől érkező orosz járműveket azonosítja)
pbs.twimg.com/media/GA1uUCgXAAAKpRK?format=jpg&name=900x900
Eladott Ország
Laár András: Hogyha birka lennék

Hogyha birka lennék,
ennék birkatápot,
birkaólnak nézném
a büdös világot.
Csatakos hátsómat
nem takarná gatya,
fejembe' kuksolna
egy hülye birka agya.
Csipás kis szememmel
ide-oda néznék,
ványadt kis hangommal
egyre csak bégetnék.
Azt bégetném egyre:
"be-be-be-be-bebbe".

Hollik reggel fölnéz az újságjából, és azt mondja a feleségének:
– Drágám, itt azt írja az újság, hogy a legtöbb híres embernek teljesen jelentéktelen apja volt!
– Na, hála Istennek! Akkor még a mi fiunkból is lehet valami…
Már a füleit is plasztikáztatja? Ennek hollik’ a haja? Hollott, ez már beültetés. „Lyézusom”. Hol haj, hol lik. Hollik a férgese. Ez már seggszőrzet. Ez az a csávó akinek mióta a seggéről a fejére tették át a szőrt nem csak hülye, de seggfej is.
uploads.disquscdn.com/images/bbee0cacef90c4624e3e50941da0768a48863e454b3785882c5413a7a352c52c.png?w=800&h=900
kereső
Hollik, azt az országot-népet bántjátok, elnökét gyalázzátok, akik életükkel-és vérükkel nem csa saját szülőföldjüket, hazájukat, szabadságukat védik az orosz agresszorral szemben, hanem a mi scheggünket is, és Közép-Kelet Európa népeinek szabadságát. Ezért kellene és kell minden segitséget, támogatást megadni nekik- és nem csak szóban, mint ahogy kinevezett "jórendőrötök" sándor palota teszi. Most is igaz- nem csak orbánnál, hanem az egész állampártnnál: nem azt kell nézni amit mondotok, hanem amit tesztek. Gyalázatos, gerinc-és erkölcs nélküli gazemberek vagytok mindahányan.
csak úgy....
számomra teljesen érthetetlen, hogy az állítólagos nagy magyarok,akik természetesen csak fideszesek lehetnek, hogy öket miért nem édekli az a tény, hogy 0rbán valami miatt a putyin markában van!?
justhpeter
Ez a senki- és szarházi csak azt bégeti vissza amit Orbán alfeléből kiszippantott.
Szevasztok
Az ukránok eladták a hazájukat most meg az usa menteni szeretné ami menthető az eu által.
csak úgy....
@Szevasztok: te keversz valamit,0rbánék adták el a hazátokat a ruszkiknak, kínának,no meg a türk tanácsból egyeseknek!
Menőmanó
"Orbánból fröcsög a gyűlölet, mert Ukrajna megakadályozta, hogy oroszok Európa határáig menjenek, és támogatást adjanak Európa fasizálásához.
Orbán azért gyűlöli Ukrajnát, mert megállította az oroszokat, egységbe forrasztotta és megerősítette Európát, helyreállította a demokratikus Amerika vezető szerepét a világban az oroszokkal szembeni ellenállással. Orbán azt akarja, hogy Ukrajna az oroszoké legyen, s az uniós tagság, ami előszobája a NATO-tagságnak, ezt örökre megakadályozná."
nepszava.us/europa-tolvaja-beszel-ukran-korrupciorol/
Csizmás Kond
...sok a duma. A bohóc fejezze be a háborút és aztán beszélhetnek arról amiről amúgy sem fognak beszélni az elkövetkező tíz évben...
Milyen állam az amelyik azok gázvezetékét robbantja fel akik nyakán kunyerál a pénzért a fegyverért a lőszerért ?
Amerika meg azért akarja a rommádöngölt országot más nyakába varrni, mert az oda bepumpált pénzét hanem soha a büdös életben nem fogja visszakapni...tehát így állunk a demokratikus világ jóakaróival.
Szevasztok
@csak úgy...: Köszi a "hazátokat" a többi hülyeség.
csak úgy....
@Csizmás Kond: hozzád képest a setét éjszaka veröfényes! fogadok,hogy te még butából is megbuktál ...csizmi, neked végre át kéne operáltatnod magad! :)
jáger laszló
Miért?
Nem szeretnénk velük azonos politikai platformra kerülni,mert a kettőnk politikai gyakorlata nem azonos ideológiai alapokon nyugszik...
csak ennyi
barátilag
J,L
simmering73
Most jött a fodrásztól? Jól áll neki ez a tupír.
Yoda69
@Csizmás Kond: Sok hulyeseget idehanytal igy egyszerre.
A gazvezeteket a ruszkik robbantottak fel, mint ahogy ok lottek a Malaysia Airways gepet is. Mindezt azert hogy az ukranok nyakaba varjak.

Holaluk elvtarsno!
Nem Ukrajna felveterol van, hanem a csatalakozasi eljaras megkezdeserol. Nagy különbség. Torokorszag mar evtizedek ota probal csatlakozni az EU-hoz de keptelenek teljesiteni a kriteriumokat, Ukrajna is igy jarhat. De ha teljesit is mindent, es a haboru is veget akkor is evekbe telik a csatlakozas. Ugyhogy feleslegesen riogatsz es kevered a szart.
izéke
@Csizmás Kond: hogyan képzeled a háború befejezését? Adják meg magukat az ukránok és önként váljanak oroszország részévé végleg? Ők támadták meg az oroszokat? Mi is a te terved??? Egyszer már le is írhatnád világosan ne pedig csak egyet hajtogass mint a pereces.
csak úgy....
@Szevasztok: ne sértödj,hasznád az eszed!
kereső
@Csizmás Kond: 12:45 putyin bohócra gondoltál? Tényleg haza takarodhatnának már.
kereső
A nap kijelentése: "Orbán Viktor kormánya nyíltan orosz pozíciókra váltott. Nem hiszem, hogy megváltoztathatom a gondolkodásmódját"

(Donald Tusk, TVN lengyel televízió, 2023. december 8.)
Szevasztok
@csak úgy...: miért sértődnék, öröm nézni titeket.
Csizmás Kond
@izéke: ...te pedig ha nem sérteném meg vele a virslis adventodat lehetne saját véleményed a cikkről amit leírnál, azt elemeznéd, piszkálnád és ha nem tetszik leszarnád...és akkor nem lenne annyi időd más beírásával foglalkozni.
Amúgy előbb utóbb vége lesz a háborúnak, és minél később annál keservesebb az ukránoknak.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...én lehet sok hülyeséget írok, de te csak azt...bele vagy zöldülve a marhaságaidba.
rücsü41
Orbán egyszerűen megmondta hogy nem áll Magyarország érdekében hogy Ukrajnát felvegyék az EU-ba.Ezután ez a kissé kopaszodó, önálló gondolatokkal nem rendelkező, magyarázkodó ember felsorol olyan érveket amelyeket Orbán nem említett már nem állnak fenn , mert most hoztak az ukránok olyan törvényt amely szerint minden magyar 18 éves koráig tanulhat magyarul.Az meg egyenesen visszataszító hogy azért sem javasoljuk felvételre az ukránokat, mert minden pénzt akkor neki fizetné ki az EU és nekünk nem jutna egy fillér sem!Orbán döntése végleges, és ezért most erről konzultálni az emberekkel egy félrevezetés.Nincs itt semmi konzultálás, Orbán már döntött mert ő a felelős miniszterelnök, adatgyűjtés viszont van van!Arról is lehetne konzultálni, hogy jó -e az nekünk hogy "örök" barátunk Lengyelország miniszterelnöke szerint Orbán Oroszország kiszolgálója?
csak úgy....
@Szevasztok: 14:05 gratulálok! -akkor te a buta bárgyúak jellegzetes tulajdonságával rendelkezel! :)
rücsü41
@rücsü41: A legfontosabb érvet ez a félig kopasz megmagyarázó ember elfelejtette megmondani, hogy Orbán kijelentette hogy nem akarok megegyezni az ukránokkal!Konzultálni kellene arról is hogy akaratos ember lehet-e miniszterelnök, és hogy a miniszterelnöki tájékoztatónak érdemi nyilatkozatnak kell-e lenni, vagy elég egy semmitmondó kijelentés!
kereső
@Csizmás Kond: törökország, kina, azeriek, szerbia, - ja ez már nem kettő. Na, de orbán "szuverenitásához" ölég egy is.
namihami
""Egy csak egy indok van talpon a vidéken...""
Nem kap a Kmalac EU-s potyapénzt! A többi csak nyali a Vezérnek!
izéke
@Csizmás Kond: ez egy nyilvános fórum ahol pont az a lényeg,hogy szólhatunk egymáshoz és kérdezhetünk. Tudom,hogy ez nektek már bőven provokáció,mi az,hogy valaki ne olyan elvakult orbánhívő,mint ti? Szóval hogyan képzelitek ezt a háború befejezést? Mint a szépségkirálynő választások győztesei,akik mindig világbékét akarnak??? A gyengébb mindig köteles ellenállás nélkül megadnia magát,mert oda a béke? Csak vigyázzatok,mert magyarországot szinte csak erősebb országok veszik körül,mi lesz ha megindulnak? Kinek feküdtök le elsőnek,csak nehogy háború legyen?
Másol
a rendör sorfal között lett volna ilyen beszédes tavaly
Csizmás Kond
@izéke: ...komoly háziműveltségben nevelhettek téged...ugyanis más ha valakihez hozzászólsz és más ha mindig valakit basztatsz, piszkálsz, nevezgetsz és azt lesed, hogy mi a lószarba tudj belekötni. A fórum a beszélgetés lényege, viszont nálatok a cigányszokás ezt mindig megakadályozza. Olvass vissza én hányszor piszkálok valakit úgy hogy az nem szolt volna hozzám és ti, te hányszor...majd azután kezd a kioktatást annak aki azt teszi.
A háboró befejezése minden egyes alkalommal a békekötés...megeggyezés megadás stb, ki ki milyen helyzetben érzi magát. Ez az ukrajnai cirkusz amúgy már nem is ukrajna háborúja hanem a nagyhatalmak és az oroszoké, azon lepel alatt hogy segíteni kell a kozákot a bohóccal az élen.
Ami a kezdést illeti, aki gyenge az ne kezdjen ki nála erősebb ellenféllel még akkor sem ha a világ spekuláns fajtái őt erre biztatják mert azoknak is csak a haszon kellett nem az ország jóléte...de a bohóc ezt is benézte. és ne féltsd te az országot, az nem a te dolgod és van aki azt megvédje...és soha nem úgy kell megvédeni magad hogy valakinek fegyvert adsz a kezébe hogy a másikat ölje, hanem egészen másképp...csk ezt nektek nem tanítják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.