Orbán Viktor emberei zárt ajtók mögött tárgyalnak az amerikai kongresszus több republikánus tagjával Washingtonban, hogy lobbizzanak az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott katonai támogatásának megszüntetéséért – értesült a Guardian.

Orbán emberei a republikánusoknál lobbizhatnak Washingtonban:  Leállíttatnák az Ukrajnának nyújtott segélyeket

A HVG beszámolója szerint a Magyar Külügyi Intézet és a washingtoni magyar nagykövetség munkatársai hétfőn és kedden vesznek részt egy eseményen, amelynek a konzervatív Heritage Foundation ad otthont.

A kétnapos konferenciára republikánus politikusokat is meghívtak, akikkel kedden lehetőség lesz zárt ajtók mögötti megbeszéléseket is tartani. A lap egy belső forrásra hivatkozva azt írja,

Orbán biztos benne, hogy az ukrán segélyt nem fogja megszavazni a kongresszus, ezért akarja blokkolni az EU-s segítségnyújtást is. Mint írják, Orbán gyakran kritizálja az Ukrajnának nyújtott segélyeket.

A Heritage Foundation tavaly áprilisban ünnepelte 50. évfordulóját, amire Orbán politikai igazgatóját, Orbán Balázst is meghívták előadást tartani. A Heritage elnöke, Kevin Roberts többször is méltatta a magyar vezetőt.

Dalibor Rohac, az American Enterprise Institute washingtoni agytrösztjének főmunkatársa úgy látja, a washingtoni magyar nagykövetség munkatársai az utóbbi időben aktivizálták magukat és igyekeznek jó kapcsolatot ápolni a republikánusokkal.

Rohac szerint azonban néhány republikánushoz fűződő jó kapcsolat nem elegendő ahhoz, hogy

Orbánnak bármiféle befolyása lenne az Ukrajnának nyújtott amerikai finanszírozásra.

Forrás: HVG

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Természetesen a magyar érdekek mentén, a szuverén Magyarország belevau az USA belügyeiben. Már csak az a kérdés- mert a "lobbizás" mindig pénzt is jelent, hogy mindezt a magyar adófizetők pénzén / eu-s támogatás/ teszi-e, vagy az oroszok finanszirozzák?Hé ÁSZ?? Nem merül fel itten némi orosz guruló dollár?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ...amúgy csak hogy tudd, minden civilizált kimenetű társalgást nagyra értékelek, bárkitől is jön az...mert nekem az az érték.
csak úgy....
@Csizmás Kond: sicc,te mindíg túlértékeled magad és a fölháborítóan buta dógaidat !
ómió
Az amcsikkal leállítani, azok a "Zorbán" nélkül is képesek, efftársak!
Lepényleső
Zsarol (stb.),majd mindenki mást vádol zsarolással,- normális embert nem elítélnek ilyen tényállással?
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Demokrácia az, ha a jog asztalánál mindenki egyformán foglal helyet!
Vonatkozik ez a polgárokra, az intézményekre, az önkormányzatokra...
Ja és a miniszterelnökre és vazallusi körére! Csak semmi nyúlkálás a közösben!
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: Ma az a demokrácia amit sorosék, és a társai mondanak...mert minden más csak diktatura, putyinizmus, nacionalizmus meg minden ami rossz...és a demokrácia alapjainak az elsajátitását szolgáló egyetemi tantárgyat ma influenszer oktatásnak mondják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.