Orbán Viktor emberei zárt ajtók mögött tárgyalnak az amerikai kongresszus több republikánus tagjával Washingtonban, hogy lobbizzanak az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott katonai támogatásának megszüntetéséért – értesült a Guardian.

Orbán emberei a republikánusoknál lobbizhatnak Washingtonban:  Leállíttatnák az Ukrajnának nyújtott segélyeket

A HVG beszámolója szerint a Magyar Külügyi Intézet és a washingtoni magyar nagykövetség munkatársai hétfőn és kedden vesznek részt egy eseményen, amelynek a konzervatív Heritage Foundation ad otthont.

A kétnapos konferenciára republikánus politikusokat is meghívtak, akikkel kedden lehetőség lesz zárt ajtók mögötti megbeszéléseket is tartani. A lap egy belső forrásra hivatkozva azt írja,

Orbán biztos benne, hogy az ukrán segélyt nem fogja megszavazni a kongresszus, ezért akarja blokkolni az EU-s segítségnyújtást is. Mint írják, Orbán gyakran kritizálja az Ukrajnának nyújtott segélyeket.

A Heritage Foundation tavaly áprilisban ünnepelte 50. évfordulóját, amire Orbán politikai igazgatóját, Orbán Balázst is meghívták előadást tartani. A Heritage elnöke, Kevin Roberts többször is méltatta a magyar vezetőt.

Dalibor Rohac, az American Enterprise Institute washingtoni agytrösztjének főmunkatársa úgy látja, a washingtoni magyar nagykövetség munkatársai az utóbbi időben aktivizálták magukat és igyekeznek jó kapcsolatot ápolni a republikánusokkal.

Rohac szerint azonban néhány republikánushoz fűződő jó kapcsolat nem elegendő ahhoz, hogy

Orbánnak bármiféle befolyása lenne az Ukrajnának nyújtott amerikai finanszírozásra.

Forrás: HVG

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Természetesen a magyar érdekek mentén, a szuverén Magyarország belevau az USA belügyeiben. Már csak az a kérdés- mert a "lobbizás" mindig pénzt is jelent, hogy mindezt a magyar adófizetők pénzén / eu-s támogatás/ teszi-e, vagy az oroszok finanszirozzák?Hé ÁSZ?? Nem merül fel itten némi orosz guruló dollár?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Shikari: Dolgozzál,kukabuvár,,,ne a pofádat jártasd.
kereső
Természetesen a magyar érdekek mentén, a szuverén Magyarország belevau az USA belügyeiben. Már csak az a kérdés- mert a "lobbizás" mindig pénzt is jelent, hogy mindezt a magyar adófizetők pénzén / eu-s támogatás/ teszi-e, vagy az oroszok finanszirozzák?Hé ÁSZ?? Nem merül fel itten némi orosz guruló dollár?
simmering73
Minden szarban két kanál. Ez a féleszű azt hiszi, hogy tényező a nagypolitikában.
simmering73
@Shikari: Bár a munkában is így jeleskednél, mint a hülyeségeidben.
Csizmás Kond
...Orbán emberei...szikrázik a rosszindulat. Orbán emberei a Magyar Kormány emberei, tehát az ilyen tálaslásban már látszik hogy aki így fogalmaz az idegen hatalmat pártol.
Clavigo
@Csizmás Kond: Ez ( még ) nem " csaucseszku " romániája...Még nem..
Clavigo
@Csizmás Kond: Azért még ne állj neki " feljelentgetni"..
izéke
@Csizmás Kond: a kettő ma magyarországon ugyanaz. Orbán utasítására mentek oda és áskálódnak egy másik ország ellen. Ha Zelenszkij tenné ugyanezt,orbán és bandája vérgőzös hangon kérné ki magának. Épp csak nem üzennek hadat Ukrajnának,de a háttérben mindent megtesznek putyin utasítására...undorító férgek!
Menőmanó
The New York Times: Dollármilliókból pénzel lobbistákat a magyar kormány Amerikában több mint 10 éve.

Agytrösztöket támogat és lobbistákat pénzel dollármilliókból az Orbán-kormány az Egyesült Államokban annak érdekében, hogy szövetségeseket találjon, valamint hogy minél jobb színben tüntesse fel az ország vezetését Washingtonban – írja a The New York Times (NYT). A lap úgy fogalmaz: a lobbisták feladata elhitetni, hogy Orbán és kormánya a keresztény ideológia európai letéteményese, valamint hogy ezzel háttérbe tolják a populista, szélsőjobboldali módszereit.
hvg.hu/vilag/20211004_NYT_Orban_lobbistak

Van itt mindenre pénz ami a dagadt érdekeit szolgálja.
Dr. Proktor
Az USA szuverenitása az nem szempont a magyar kormánynál?
Csizmás Kond
@izéke: ...ha zelenszki tenné ???...hát nem ő küldött ránk többször is véresszájú követeket, akik csak mocskolódni tudtak az országon ?...ja azt elfelejtetted...
A putyinozásod meg a nagyon de nagyon lemaradt felfogásodat jelzi. Oroszország illetve Putyin ha be akarta volna kebelezni Ukrajnát már el lenne felejtve az egész cécó...már rég lejárt ez a tankönyv amit fújsz.
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Az igazság kimondása nálad mocskolódás!
Akkor hagy mocskoljalak: ostoba balfék vagy!
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem is tudom ...elképzelni is szégyellem hogy valaki ilyen diplomáciai dolgokat is a maga kis szomszédolásával hoz egy szintre.
Aki Én
@Csizmás Kond: ,, aki így fogalmaz az idegen hatalmat pártol."

Az a baj, hogy ti ostoba, félanalfabéta emberek nagyon ráértek.
A jelekből ítélve, mindig is ráértetek.
Tanulás és munka helyett.
Csizmás Kond
@Clavigo: ...az a te reszortod...szerintem azért is kellett idáig szaladj...
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...te mindent meglátsz...olyan a szemed mint a sasnak...na nem olyan éles hanem olyan csipás...
Csizmás Kond
@Horizont: Annyit még egy politikus háziasszonynak is illene tudni, hogy semmilyen kongreszus emberei nem tárgyalhatnak csak úgy magánemberrel vagy akárkivel, hanem mégha zárt ajtók mögött történik is minden azt hivatalosítania kell a megfelelő szerv, akikkel tárgyalnak az valamilyen ország kormányát kell képviseljék..stb...stb...
...sörözés helyett olvasgass, mert ahogy látszik rád fér...
Nessy
Na, hogy is van ez NER társak?? Nagggyon nem szeretjük Amerikát, de milliárdokat költünk lobbizásra, kinti propagandára! Ja, hogy ezt közpénzből? Elvégre remekül áll a költségvetésünk, alig vagyunk eladósodva Ázsiának!
Csizmás Kond
@Horizont: ..csak idegesíteni akarlak...:)
...és mindig van amit az ember szándékosan is össze akar kavarni...:)
A diplomácia ma egy olyan fordulatot vett amiért nem is olyan rég még háborút is indítottak...na de ha ez a demokrácia akkor ez.
Csizmás Kond
@KisTehen: Ma már az egyetemek nyitottak olyan szakokat ahol direkt influenszereket, vagyis befolyásoló képzést tanítanak, hogy majd ezeket kormányok, pártok szervezetek, vallások alkalmazzák és hazudják tele az ember fejét.
Yoda69
Ez a rohadt moszkovita hazaarulo geci mindent megtesz hogy putyin nyreje a haborut, hogy aztan Europat is bekebelzhesse.
Csizmás Kond
@Horizont: ...minek értékelném, úgy is csak addig tart amíg valamiért fel nem kapod a vizet...
csak úgy....
@KisTehen: @Csizmás Kond: 0rbán buta állatkái!
kereső
Nem csupán "orbán emberei"- ről szól a "mese". Demkó Attila az MCCC biztonságpolitikai szakértője, de!!! a kormányszintet
Ugrósdy Márton képviseli, aki " Ugrósdy Márton jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetiroda politikai igazgatóságáért felelős helyettes államtitkáraként dolgozik".
Irhatták volna konkrétan- nem "orbán embereiről ", hhanem az orbán kormányról van szó.
kereső
@Shikari: Mit te? Hogy szőrös patásnak mondom putyin adolfot?
kereső
@Shikari: Akkor miért szólsz hozzám- te fideSS moszkovita?
csak úgy....
@Shikari: gyogyós vagy te tibi csak nem pörögsz! :)
Csizmás Kond
@Horizont: ...amúgy csak hogy tudd, minden civilizált kimenetű társalgást nagyra értékelek, bárkitől is jön az...mert nekem az az érték.
csak úgy....
@Csizmás Kond: sicc,te mindíg túlértékeled magad és a fölháborítóan buta dógaidat !
ómió
Az amcsikkal leállítani, azok a "Zorbán" nélkül is képesek, efftársak!
Lepényleső
Zsarol (stb.),majd mindenki mást vádol zsarolással,- normális embert nem elítélnek ilyen tényállással?
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Demokrácia az, ha a jog asztalánál mindenki egyformán foglal helyet!
Vonatkozik ez a polgárokra, az intézményekre, az önkormányzatokra...
Ja és a miniszterelnökre és vazallusi körére! Csak semmi nyúlkálás a közösben!
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: Ma az a demokrácia amit sorosék, és a társai mondanak...mert minden más csak diktatura, putyinizmus, nacionalizmus meg minden ami rossz...és a demokrácia alapjainak az elsajátitását szolgáló egyetemi tantárgyat ma influenszer oktatásnak mondják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.