Az Országgyűlés hétfői ülésén letette esküjét Hornung Ágnes, aki így a Fidesz frakciójának új képviselője lett.

Letette az esküt, itt a Fidesz új képviselőjeHornung Ágnes fideszes képviselő, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 11-én. Az új képviselő a közelmúltban elhunyt Turi-Kovács Béla, az Országgyűlés korelnöke mandátumát foglalta el. MTI/Bruzák Noémi

A 2022-es parlamenti választáson a Fidesz és a KDNP közös listájának 14. helyén mandátumot szerző Turi-Kovács Béla, aki az Országgyűlés korelnöke volt, november 3-án elhunyt – emlékeztet az index.hu. A jogszabály szerint a listán szerzett mandátum megüresedése esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a mandátumot.

A közös pártlistát állító jelölőszervezetek a pártlista 74. helyén szereplő Hornung Ágnest jelentették be a megüresedett mandátum betöltésére.

Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. A kormány honlapján elérhető életrajza szerint 2003-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi és Államtudomány Karán végzett jogászként, majd 2010-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen jogász-közgazdász diplomát szerzett. Emellett okleveles adótanácsadó szakképesítéssel is rendelkezik.

Forrás: index.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Reccsenő fa***a, szélbenzörgő szeméremajkakkal, de gombot nyomni megfelel.
balos
@Maxipocak: Szerintem inkább dildót öltőtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.