A határvadászok toborzása tavaly júliusban indult, de azóta sem tudták még a felét sem összeszedni a létszámnak.

Az okokról a Népszava.hu írt bővebben. Nem először futott neki a kormány a határvadász-toborzónak: 2015-2016-ban, a nagy menekülthullám idején háromezer fővel akarták növelni a rendőrség létszámát. Mint Tuzson Bence akkori, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár (ma igazságügyi miniszter) fogalmazott: „az új emberek a határvadász századokat erősítik majd. A toborzás és kiképzés a lehető leggyorsabban megtörténik”. Végül 2016 novemberéig 2400-an jelentkeztek, ám ebből végül csak 900-an vágtak bele a hat hónapos gyorstalpaló rendőrkiképzésébe. 

Fele annyi határvadászt se tudtak felvenni, mint amennyit bejelentettek

Pintér Sándor belügyminiszter a visegrádi országok (V4), valamint Németország és Ausztria belügyminiszteri konferenciája után meglátogatja a röszkei határátkelő helyen szolgáló határőröket és határvadászokat a magyar-szerb határon 2023. november 27-én. Fotó: MTI/Lehoczky Péter

De legtöbben ők sem határvadászklént kezdtek szolgálni, akkora volt ugyanis a rendőrhiány, hogy inkább ott foglalkoztatták őket. Most sem sietnek a magyrok határvadásznak, a szakétők szerint a 400 ezres fizetést bárhol máshol megkaphtják ma már, ráadásul a rndvédelmi szolgálat mint munka kiemelten stresszes és kimerítő. 

Forrás: Népszava.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fenyöfa58
@Csizmás Kond: A FIDESS BIRKÁRA GONDOLTÁL ??? UGY VÉDITEK A HATÁRT ,mint az UTCAI HARCOS O1G ??? TI VAGYTOK AZ ORSZÁG SZEMETJEI !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
A havi 400 ezer bruttó, vagy nettó?
De mindegy is, nettónak is nagyon kevés, főleg, ha a körülményeket nézzük. Ezt csak elhivatottságból lehet csinálni.
Csizmás Kond
@balos: ...szagolja a valagadat az a mosatlan szaros gatyád amit viselsz, barom...te mint caflatsz folyton minden beírásom után nem én és még neked jár a pofád...
Csak Norisz és senki más
Vezérezredes Elvtárs! Adjon nekik golyóálló-mellényt is!
Csizmás Kond
@Clavigo: ...vagyis román katona voltál...
Csizmás Kond
@utánam a vízözön: ...ha furcsa akkor ne tedd...vagy igyál csak annyit amitől még tudod, hogy mit kell, vagy mit nem illik tenni.
balos
@Csizmás Kond: csakhogy érezd a törődést nyilas-nyálas-felszopó-geci!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.