A Miniszterelnöki Kabinetiroda Szlovákiában is reklámozta a Lengyelországra célozó, migráció veszélyeiről szóló videót.

A migránsozó videóit Szlovákiában is futtatta a magyar kormány

Nyomasztó videókat futtatott fizetett hirdetésként a magyar kormány a lengyel választóknak. Az anyagban látott felvételeket a határon elhelyezett rendőrségi kamerák készítették, aláfestő zenének egy meglehetősen sötét darabot választottak, és angolul hangzik el benne az üzenet: Magyarország megvédi a határait, de Brüsszelből akadékoskodnak

- számol be a Szabad Európa híre alapján a 444.hu.

A lengyel Tygodnik Powszechny azt írja, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda állta a hirdetések számláit. Azok ugyanakkor nem voltak politikai hirdetésként megjelölve, így az sem derül ki, pontosan mennyit költöttek el rájuk. A lengyel lap azt írja, ha a PiS valóban elfogadta a Fidesz online kampányát, akkor azzal kijátszhatták a lengyel választási törvényt. Azaz egy szürke zónában kavarhattak, hisz a videókban nincs konkrét választásra felbujtó szöveg vagy utalás, ám a bevándorlás a választáson aztán elbukó PiS egyik központi kampánytémája volt.

Úgy tűnik, ugyanezt az eljárást követték a szlovák választás esetében is. Ez azért is érdekes, mert a választások előtt hirtelen nagyobb számban jelentek meg migránsok Dél-Szlovákiában, ez pedig jól jött a populista pártoknak – köztük Orbán szövetségesének, Robert Ficónak

– írja a Szabad Európa.

A Google reklámközpontjában néhány adat is elérhető a szlovák videós kampányról.

A szlovák választásba nemcsak videókkal, hanem személyesen is bekavart a magyar diplomácia. Szeptemberben a szlovák külügyminisztérium bekérette Balogh Csabát, Magyarország szlovákiai nagykövetét, akit arra kértek, tolmácsolja a magyar miniszternek Szlovákia fenntartásait a választási kampányba való beavatkozásával kapcsolatban. Szijjártó a kampány egyik napján Délkelet-Szlovákiában, másnap pedig Délnyugat-Szlovákiában lépett fel a Szövetséggel közösen. Mindkétszer arra buzdította a szlovákiai magyarokat, hogy szavazzanak az „egységes magyar pártra”.

A Szabad Európa mai cikke amúgy sorra veszi, hogy a külföldi beavatkozásra oly érzékeny „szuverenitásvédő” magyar kormány hányszor és hogyan avatkozott be más országok választásaiba az elmúlt években. Az összefoglalóban a szlovák mellett ukrán, francia, brit, lengyel, bosnyák, szlovén, macedón és szerb esetek is fel vannak sorolva.

Forrás: 444.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mert mi se bele nem avatkozunk más országok belügyeibe, ahogy azt sem hagyjuk, hogy a mienkbe avatkozzanak!
És persze, mi pénzt se küldünk nekik! Mert az Orbán kormány ugye nem kétszinű és főleg hiteles!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Clavigo: 13.07: Magyarország nem az ilyen brutális megkülönböztetések földje! Itt nincs megkülönböztetés a köz- vagy a magánpénz között---ha azt a Kmalac költheti! Főleg a saját celjaira!
Egyetlen apró különbséget tehetünk csak! Ha az ellenzék ellehetetlenítése és anyagi kivéreztetése a cél! Akkor van különbség az Orbáni adópénz és az ellenzéki külföldi pénz között! Mert---ugyebár---a tőlünk beszedett pénz az becsületes (hiszen magára költi), az őt (esetleg) leváltó támogatói összeg viszont bűnös! Hiszen az a börtönét jelentené!
Yoda69
@KisTehen: Ne aggodj amiatt, hogy nem ismerik a valos helyzetet az EU politikusai.
Meg a kinaik is ismerik, ezert is nem adtak hitelt orbanodnak.
telegdilaci
@namihami:Senki nem avatkozhat be a Magyar belügyekbe nem befolyásolhatják a választásokat,Ezzel szemben a Pártunk és kormányunk simán bele pofázhat más Országok választásaiba,a Szerbeket még Magyar közpénzből is Támogattuk!
namihami
@KisTehen: 13.35: Ausztria Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia Horvátország, Szlovénia!
Kimaradt bárki a határos országok közül?
És hol van még az USA, Olaszország, Franciaország, Mexikó stb, stb...
Elég ennyi?
Havanagi
@namihami: Hát persze! Egy utolsó aljas!
Péter2
@KisTehen: Téged is utálnak böle , főleg a magadfajta szélsőségeseket , próbáld ki , de mivel ellentétbe veled én beszélem a szlovák nyelvet, így ki is tudom védeni , de te nem tudnád , beljebb merészkednél Pozsonyba egy esti szórakozóhelyen ha megszólalnál magyarul el is vernének mint a buzi a faszát . A magyar embereket szinte egész Európában többen gyűlölik mint megtűrik , vagy szeretik , ezt, ez az istenadta nép kivívta magának !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.