Orbán Viktor állásfoglalását Ukrajna európai uniós csatlakozásával kapcsolatban befolyásolja az Európai Bizottság szigorúsága Magyarországgal szemben, melyet a testület más tagállamok felé nem tanúsít – vélte Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az uniós állam- és kormányfők következő csúcstalálkozójáról tartott felszólalásában a római képviselőházban kedd este.

Giorgia Meloni hangsúlyozta, hogy jól ismeri a magyar miniszterelnök nézeteit, amelyek nem egyeznek az általa képviseltekkel Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban, de megjegyezte: szerinte a magyar kormányfő nézeteihez az Európai Bizottság merevsége és szigorúsága vezetett.

Giorgia Meloni váratlant lépett, ezt mondta Magyarországról

Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Meloni kifejtette, hogy kormánya Kijev oldalán áll, de a megoldást nem kizárólag Ukrajna anyagi támogatása jelenti: "a háború következményeivel is számolni kell, mivel a konfliktus az európai közvéleményt már eddig is terhelte".

Giorgia Meloni felidézte, hogy elődje, Mario Draghi, aki tavaly októberben adta át a miniszterelnöki széket Giorgia Meloninak, 2022 júniusában vonattal utazott Kijevbe Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral. Hármukról felvétel is készült a vasúti fülkében.

"Egyesek számára a külpolitika azt jelenti, hogy közös fotót készítenek Franciaországgal és Németországgal, de eredményt nem hoznak haza. Európa nem három tagból áll, hanem huszonhétből, és mindenkivel tartani kell a kapcsolatot: én Németországgal, Franciaországgal, de Magyarországgal is beszélek. Így végzem jól politikusi munkám" – válaszolt Giorgia Meloni a baloldali Demokrata Párt (PD) egyik képviselőjének, az alsóház külügyi bizottsága elnökének, Lia Quartapellének a felvetésére. Quartapelle arra szólította fel Melonit, válasszon Európa és Orbán Viktor között, mivel nem lehet egyszerre Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor barátja is.

Giorgia Meloni megerősítette, hogy Róma támogatja a tagjelölt Moldova és Bosznia-Hercegovina uniós csatlakozását is, valamint Georgia hasonló törekvéseit.

Az izraeli-palesztin helyzettel kapcsolatban az olasz miniszterelnök kifejtette, nem szabad engedni a Palesztin Nemzeti Hatóság további gyengülését, mivel anélkül nehezen tud majd újraindulni a konfliktus utáni politikai-társadalmi újjáépítés.

Giorgia Meloni hozzátette, a legerősebb védelmet kell biztosítani a zsidó közösségek számára, melyeket "az antiszemitizmus egyre erősebb hullámai fenyegetnek".

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Philip Marlowe: @KisTehen: Az a baj veletek agyhalottakkal, hogy pont az imádott gazdátokat nem értitek.
Mondjuk ha értenétek, nem imádnátok.
Az sem semmi, hogy szerintetek mindenki megy szembe eggyel. Erről vicc is van, annyira abszurd.
Szóval a lényeg: NAGYON BUTÁK VAGYTOK :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Aki Én: Őrnagy nem buta, csak hiányzik az esze... :-)
Ahhoz képest viszont nagyon okos, mert mint látjuk: írni tud!
Aki Én
@Dr. Proktor: ...akkor nevezzük ostobának. Habár ahhoz az állandó libsizéshez, hazaárulózáshoz, egysíkú gondolkodáshoz elég butának kell lenni.
Dr. Proktor
@Aki Én: Még csak nem is ostoba, csak nincsenek saját gondolatai! Egy indigó...
Aki Én
@Dr. Proktor: Ha nincsenek saját gondolatai, akkor minimum ostoba.
És brutál egysíkú, zabálja és terjeszti a hazugságokat, tehát tuti, hogy ostoba.
Minimum.
Dr. Proktor
@Aki Én: A másik lehetőség hogy pénzért csinálja, de akkor nem ostoba hanem barom...
Sámannus
Meloni így haverkodik vagy csak kifogja a csüngőhasú vitorlájából a szelet. Én azt látom, hogy putler féltékeny lesz rá, ha sokáig így megy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.