Exkluzív podcast interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Mandinernek. A miniszterelnök Ukrajna uniós csatlakozásáról is kifejtette véleményét a podcast-beszélgetés során.

A mandineres beszélgetés elején szóba került, hogy a Politico című lapban készítettek egy tablót, amelyen Orbán Viktort az idei év ünneprontójának nevezték. Ezzel kapcsolatban Orbán azt mondta,

Ha rossz a buli, az ünneprontó ember nagyon is hasznos.

A kormányfő hozzátette,

azt érdemes tudni, hogy a Politicot azt nem Európából szerkesztik.

Orbán Viktor: "Ha rossz a buli, az ünneprontó ember nagyon is hasznos"

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Ukrajna tervezett EU-csatlakozásáról

Az Európai Unió szörnyű hibát készül elkövetni, amit meg kell akadályozni. Akkor is, ha huszonhatan akarják ezt elkövetni, s csak mi vagyunk ezzel szemben. (...) Valójában Ukrajna nincsen abban az állapotban, hogy meg lehessen kezdeni vele a csatlakozási tárgyalásokat, de a háború miatt, geostratégiai, mondjuk úgy, politikai okokból mégis meg kell kezdeni vele a tárgyalásokat. Ez egy tévedés szerintem

- közölte Orbán.

Orbán az uniós pénzekről

„Hisszük, ha látjuk” – mondta a Mandinernek adott interjújában az uniós pénzek részleges feloldásával kapcsolatban Orbán Viktor, aki szerint nincs most olyan érdemi kifogás az ország működésével kapcsolatban, ami megállná a helyét és Magyarország a pénzek kifizetése érdekében olyan dolgokat is elfogadott, amelyeknek – Orbán szerint – semmi értelme.

Az uniós pénzért nem kell nekünk semmit sem tennünk már, hiszen az nekünk jár.

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel megesett találkozóról a magyar miniszterelnök elmondta, hogy Zelenszkijnek volt mondanivalója a számára, ezért kihasználták az alkalmat az új argentin elnök beiktatásán és a páholyban beszéltek, de nem részletezte, hogy miről volt szó. Az ukrán törvénymódosítással kapcsolatban kijelentette, hogy nem tekintik nagy eredménynek, és azt akarják visszakapni, amit „elvettek a magyaroktól”.

Az ukrán háborúról szólva Orbán elmondta, hogy volt egy nyugati stratégia, hogy hogyan segítsék ki az orosz támadás alatt álló Ukrajnát:

Az mondtuk az ukránoknak, hogy mi készen állunk arra, hogy annyi támogatást adunk nektek, pénzügyi és fegyverzeti támogatást, amennyire csak szükségetek van, és ha ti együttműködtök velünk ebben, akkor lehettek elég erősek ahhoz, hogy a frontvonalon legyőzzétek az oroszokat.

Ez aztán, folytatta Orbán, elindít majd egy belpolitikai válságot Oroszországban, lesz egy új vezetés, amellyel kötünk egy békét. De erről a tervről kiderült, hogy nem működik – vélte a magyar miniszterelnök, aki azt állította, hogy ehhez egyébként is csoda kellett volna.

Forrás: Mandiner, 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Ha rossz a buli, az ünneprontó ember nagyon is hasznos."

Azt lehet a végén egyesült erővel hülyére verni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Ha rossz a buli, az ünneprontó ember nagyon is hasznos."

Azt lehet a végén egyesült erővel hülyére verni...
csak úgy....
az 0rbáni bölcselkedésektöl már hányingert kapok!
Cherry
Mikor egy retkes betolakodó cigány azt hiszi ö a világ ura, pedig csak egy mocskos kis disznó aki elzabálta az agyát és császárnak hiszi magát . Nevetséges egy pojáca...
Cherry
@csak úgy...: Nem csak te vagy úgy vele, minden csapból ez az elmebeteg kis puffancs folyik, nevetséges kis pojáca...
Clavigo
Ez a dagadt patkány nem 100- as,,az tuti.
Alfa
te barom geci kecskebaszó orbán az ünneprontókat karóval verik ki,és agyon
Aki Én
Ha egy ember mondja, hogy rossz a buli, ki kell baszni az utcára.
Giovanni Alba
Most akkor mi is van a sokat hangoztatott jelszóval, miszerint a kétharmad mindent visz?
Vagy ez megint az unortodox matematika, ahol az egy több mint a huszonhat?
"Akkor is, ha huszonhatan akarják ezt elkövetni, s csak mi vagyunk ezzel szemben."
Dr. Proktor
@Giovanni Alba: A kétharmad tényleg nem visz mindent, igazad van, csak a megválasztott tisztségviselői!
Sajnos nem csak a kétharmad pénzét, hanem az egyharmadét is...
Eladott Ország
Geci ( bolsevik-keresztény) neked csak a Putler szaros pofád jár, míg ki nem vonunk a forgalomból!
Eladott Ország
Ennél toxikusabb gennyládát aligha hordott még hátán a föld. Sajnos ebben az országban több millió ilyen van. Az ünneprontókat egy idő után meg se hívják a buliba! És ez az idő rohamosan közeleg!
Orbán Viktor - Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom. Látjuk, mire vezetett Győző apuka rugdosása. Persze a biztonságos egészségügyi hàttér és a magas színvonalú oktatás, mint szükséglet a gyerekek jövőjére nézve fel sem merült a csúti geciben. Emelni kell a gyógyszeradagot kedves grazi ápolók.
youtu.be/tFQ9yphPsIo
„Ha rossz a buli, az ünneprontó ember hasznos” Már csak azért is, mert gondoskodik a helyiség mocskáról. Össze-vissza hány mindent, szétszórja a piás üvegeket, nem üríti ki/mossa el a hamutartókat, nem szellőztet, rátöri az ajtót az éppen "elvonultakra", bunyót provokál, kiordít az ablakon, stb. és mástól is ezt várja el. Tehát valóban hasznos, mert az ő köreiben ez a rossz buli jó házigazdája.
Yoda69
O1G!
Ha rossz a buli szállj ki belőle, de ne rantsd magaddal az egész országot.
Elég gazdag vagy, menj pecazz vagy novessz virágokat. Unokaid is vannak, játssz azokkal, de ne rohaszd tovább az országot.
csak úgy....
szerintem orbán gyözö ,- eredetileg azt akarta ,szerette volna kiverni belöle, amivé lett ...
ha nem lenne igazam, akkor még mindíg verné, - csak,hogy az apát a volt komcsit is elkápráztatta a vagyon és a kölke kétes elömenetele!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 13:18 ◘ fidesz bornyú'! „Ha rossz a buli, az ünneprontó ember hasznos” Már csak azért is, mert gondoskodik a helyiség mocskáról. Össze-vissza hány és szarik mindent, szétszórja a piás üvegeket, nem üríti ki/mossa el a hamutartókat, nem szellőztet, rátöri az ajtót az éppen "elvonultakra", bunyót provokál, kiordít az ablakon, stb. és mástól is ezt várja el. Tehát valóban hasznos, mert az ő köreiben ez a rossz buli jó házigazdája. Na mégegy orbáni anti-bölcsesség. Az ünneprontó nem csinál jó bulit a rossz buliból. Általában ő az, aki a jót el akarja b*szni. És valóban rossz, ömlik belőle a szar. Csakhát az ünneprontó mással akarja ellapátoltatni.
csak úgy....
@KisTehen: = 0rbánba vakon szerelmes buzzancs gyogyós! :)
nemkati
Tudjuk, eddig nagyon jó volt a buli, mindenki vidám volt, jól szórakozott, még a dagadt malac is, különösen hogy dőlt hozzá a pénz a többiektől. Most, hogy a többiek számára kiderült, a dagadt malac lopja az ezüstöt, de még az aranyat is, már egyáltalán nem kedves vendég, nem is áll szóba vele senki. Így meg már a dagadt malacnak nem tetszik a buli. Ahhoz viszont már pofa kell hogy továbbra is ottmarad a buliban, és összehány mindent. Az udvarias házigazdák viszont nem dobják ki, pedig jobban tennék.
namihami
@Yoda69: 12.59: Csakhogy ez nem így---így nem működik!
Engem pl rettenetesen irritál még a gondolata is, hogy a tőlünk(!!!) lopott pénzzel szabad elvonulás mellett elmenekülhessen egy déltengeri szigetre! És ott élje világát, miközben az itthagyott ország beledöglik az ő jólétükbe!
Többször leírtam már, hogy a kivitt vagyon (és ez a valósnak legalább 85-80%-a!) már veszett fejsze---de legalább ne röhögjön bele a pofánkba és élhesse világát! A ""románmegoldás"" drasztikus ugyan, de ezt a célt legalàbb teljesíti!
csak úgy....
@nemkati: az eu. nem egy kidobós kocsmának indult, annak ellenére, hogy 4 évenként mindíg mások voltak a vendégek...,sajnos a duhaj ,tolvaj kurafiakra nem gondoltak...,pedíg a történelemböl illik néha okulni!
Dr. Proktor
@Yoda69: Tőlem játszhatna mással is... :-)
csak úgy....
@KisTehen: ha tudnád magadról,hogy te mennyire hülye és a benzin is olcsóbb lenne, akkor te már égnél banatodban ,te buta posvány proli!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.