A KESMA és a Mediaworks dagasztja tovább a botrányt a Magyar Lapkiadók Egyesülete körül, amiért az kiállt a sajtószabadság mellett.

Szuverenitási törvény: Levelet írtak Novák Katalinnak a kormánypárti médiaóriások is

Novák Katalin. Kép: MTI/Bruzák Noémi 

Levélben fordult Novák Katalin köztársasági elnökhöz a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) és a Mediaworks Hungary Zrt. vezetése – írja a Metropol. A Liszkay Gábor, Kálmán Erika és Csermely Péter által aláírt levélből kiderült, őket is felháborította, hogy a Magyar Lapkiadók Egyesületének (MLE) elnöke és főtitkára arra kérte Novákot, ne írja alá a sajtószabadság korlátozására is alkalmas szuverenitási törvényt.

A két kormánybarát kiadó, a KESMA és a Mediaworks azt sérelmezi, hogy nem kérdezték meg őket, szabad-e szót emelni a sajtószabadság és az alkotmányosság védelmében. Szerintük az MLE vezetése politikai magánakciót hajtott végre.

Egy nappal korábban az Index.hu Zrt. is bejelentette, a Nováknak írt MLE-állásfoglalás miatt távozik a hazai médiavállalatokat tömörítő szervezetből. A Metropol emlékeztet, ugyanígy tett a Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt. is, Demeter Szilárd egyből az állásfoglalás megjelenése után bejelentette, hogy kilépteti szervezetét az MLE-ből.

AZ MLE állásfoglalásában egyébként többek között azt írja:

A most elfogadott szuverenitásvédelmi törvény az MLE álláspontja szerint egyrészt szembe megy az Alaptörvény szellemével mind a jogállamiság, mind a sajtószabadság tekintetében. Az elfogadott Szuverenitásvédelmi törvény betűje szerint ugyan nem a médiacégek működését szabályozza, mégis alkalmas lehet arra, hogy veszélyeztesse, korlátozza a sajtószabadságot, megnehezítse a szerkesztőségek, újságírók, így a médiavállalatok munkáját.

Az egyesület csütörtökön egy frissítést is hozzáfűzött ehhez, melyben jelzi, több tagvállkalat nem ért egyet ezzel.

Forrás: Metropol

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
orbán egyik keze megírta a törvényt, majd a másik keze írt egy levelet, amiben megnyugtatja magát, hogy az úgy jó, ahogy van.
Ez olyan, mint amikor a gyilkos felmenti magát a tárgyaláson.
Már mint, hogy olyan lenne ha lenne, de csak ilyen van.
Abszurdisztán, így szeretlek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Nyírfa: A sándor palotának meg méltatlansága.
Nyírfa
@kereső: 10.58

Mint az egész országgyűlésnek.
kereső
@Nyírfa: Magyarország szuverenitását sérti, hogy egy náci migráncs bármiféle tisztséget töltsön be az országban. De, hogy még a "szabadság költőjének" nevét bitorló egyesület élére is kinevezzék- ez skandalum!
Nyírfa
@kereső: Skandalum ez az egész ország, úgy, ahogy van. Ha nem jönnének jó hírek külföldről, mint például a lengyel választások sikere, már legyintenék is: ezért a népért a kisujjamat sem mozdítom.
jáger laszló
Máris zajlik a szuverenitás körüli elvi vita minden oldalról!!!
Mondjuk vihar a biliben!!
Ezt már elértük!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
@jáger laszló:Sebaj, majd elszenvedjük...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.