A Magyar Lapkiadók Egyesülete arra kérte Novák Katalint, ne írja alá a szuverenitási törvényt.

Az Indexnél betelt a pohár, kilépnek a lapkiadók egyesületéből, mert az védené a sajtószabadságot

Illusztráció: Index.hu / Facebook

Szolgálati közleményt jelentetett meg csütörtökön az Index.hu, melyben bejelentették, az Index.hu Zrt. távozik a hazai médiavállalatokat tömörítő Magyar Lapkiadók Egyesületéből (MLE).

Azzal indokolják a döntést, hogy szerintük már nem először fordul elő, hogy az MLE vezetése megkerüli tagságát az állásfoglalások kiadása, valamint jogszabályi előkészítő munka során.

Kovács Tibor, az MLE elnöke és Havas Katalin, az MLE főtitkára ugyanis szerdán arra kérte Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a szuverenitási törvényt. Az állásfoglalás szerint a törvény alkalmas lehet arra, hogy veszélyeztesse, korlátozza a sajtószabadságot, megnehezítse a szerkesztőségek, újságírók, így a médiavállalatok munkáját.

Az Indexnek ez már túl sok volt, de felháborodott a sajtószabadság védelmén a Mediaworks kiadó és az Origo.hu is

A szuverenitásvédelminek nevezett törvénycsomagot kedden fogadta el parlament, a Fidesz-KDNP-s kétharmad mellett a Mi Hazánk is megszavazta. Számos civil szervezet tiltakozott a törvény ellen, mely az MLE szerint szembe megy az Alaptörvény szellemével mind a jogállamiság, mind a sajtószabadság tekintetében.

Forrás: Index.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"felháborodott a sajtószabadság védelmén a Mediaworks kiadó és az Origo.hu is"

Minden világos :-)))...
rücsü41
Nem gondoltam volna hogy vannak az országban olyan újságok , médiumok akik igénylik azt, hogy tevékenységüket egy hivatal ellenőrizze, és szó nélkül elviselik hogy róluk olyan megállapításokat tegyen egy állami szervezet akinek a megállapításai ellen nem lehet jogorvoslattal élni, mert a hivatal állításait nem ellenőrizheti senki, a döntései ellen nem lehet bírósághoz fordulni, akkor amikor az Alaptörvény szerint is a vitás ügyek eldöntése egyedül a bíróság feladata, és nincs az Alaptörvényben olyan rendelkezés hogy ez alól az általános szabály alól vannak kivételek.Olyan lesz ennek a hivatalnak az állítása , döntése, mint korábban a király döntése volt, vagy a földesúr döntése a jobbágyainak ügyében.Nem mérik fel ezek a tiltakozó újságok, médiumok, hogy a hivatal állításai az emberek , intézmények sorsára negatívan hathatnak.A hivatal a jó Isten szerepét tölti be, úgy működik majd mint az Isten csapása amely ellen nem lehet védekezni.Visszajutottunk a középkorba azzal, hogy egy ember köteles elviselni tűrni egy másik személy, hivatal álláspontját , véleményét, és az igazság az már teljesen mellékessé vált!Ez elleni tiltakozás volt sok Önöknek Uraim!Maguk szolga lelkűek, mert nem mernek kiállni cselekedeteik helyességéért, azért, hogy önök nem az állam szuverenitása ellen harcolnak, ha külföldi fizeti önöket a cikkekért, hanem csak az valóságot akarják bemutatni, amire a kormány nem kíváncsi, ami az állam illetve a kormány tagjait zavarja, s ez szégyen!
Sakk Matt
Ki is kell lépni..aztán megalakítani a Nemzeti Sajtó Ligát! Majd ki kell tömni lóvéval, az MLE-ben maradóktól elvonni a reklámokat és kitiltani a kormány bármilyen sajtónyilvános eseményéről. Nem nehéz ügy, hiszen jó pár lappal szemben járnak már így el.
Nessy
A hír szent, a vélemény szabad! (BBC) Na itt most már egyik sem lesz igaz a királyi médiában, milliárdokért! Vissza az ötvenes évek elejére!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.