Decemberben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) súlyos szabálytalanságokat tárt fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) irányításával zajlott brexit-kárenyhítési pályázatok lebonyolításával összefüggésben – írja a 24.hu.

484 millió forintot ítéltek meg Szijjártóék tárca egy felszámolás és végrehajtás alatt álló cégnek

Ez volt az a pályázat, amelynek keretében több mint húszmilliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak olyan hazai vállalatok, amelyek igazolni tudták, hogy káruk keletkezett az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépése miatt. Az ÁSZ a nyolcvan nyertes pályázat közül 15-öt vizsgált, és 13 esetében talált szabálytalanságokat.

A szervezet ellenőrzése többek közt megállapította, hogy a tárca a jogszabályi előírások megsértésével bocsátott ki támogatói okiratot egy olyan társaságnak is, amellyel szemben már felszámolási eljárás volt folyamatban. Bár az ÁSZ-vizsgálat nem nevezte meg a társaságot, és a kormányzati pályázati portál nyilvántartásából is törölték, a 24.hu beazonosította az érintett társaságot.

A külügyminisztérium a környei székhellyel rendelkező jégkrémgyártással foglalkozó Eispro Kft. számára ítélt meg 484 millió forint támogatást, és az erről szóló támogatói okiratot 2021. december 29-én bocsátotta ki.

- jegyzi meg a lap.

A társasággal szemben több mint két hónappal korábban, 2021. október közepén végrehajtási eljárás indult. Továbbá az okirat kibocsátása előtt két héttel a bíróság elrendelte a cég felszámolását is.

A támogatói döntés körülményeiről érdeklődve megkereste a 24.hu a Szijjártó Péter vezette külügyminisztériumot. 

A külügyminisztérium esetében nem ez az első olyan vissza nem térítendő támogatásról szóló döntés, amely esetében már az elbírálás pillanatában sérültek a pályázati feltételek.

Forrás: 24.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,A külügyminisztérium a Eispro Kft. számára ítélt meg 484 millió forint támogatást"

,,A társasággal szemben több mint két hónappal korábban, 2021. október közepén végrehajtási eljárás indult. Továbbá az okirat kibocsátása előtt két héttel a bíróság elrendelte a cég felszámolását is."

,,A külügyminisztérium esetében nem ez az első olyan vissza nem térítendő támogatásról szóló döntés, amely esetében már az elbírálás pillanatában sérültek a pályázati feltételek."

Ez is egy színtiszta lopás.
És ez ,,csak" félmilliárdocska.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@lusta: Lehetne elegánsabb is a reakciód, ha már mi félreértettünk ;)
Cherry
@lusta: Különben arra hivatkozol??? Külügy Szijjártó?? hahaha a leghazugabb kis alattvaló, na jó napot !!
jáger laszló
Kárenyhítés!!??
Hogy oda ne rohanjak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Ha csak a (mára ""elkósásodott"") 20%-ot vesszük, az akkor is szép összeg! Hiszen ezt a középszint itélte meg és kapja vissza! (a vazallust is etetni kell, nemde?)
És hol van már az akkori 20%?
rücsü41
Úgy látszik hogy működik kettős mérce a kormányban!A felszámolás alatt álló céget , vajon ki tudja miért, a minisztérium úgy ítélte meg hogy az átláthatóan gazdálkodik és a felszámolás ellenére vissza tudja fizetni az állam támogatását!Budapest , Gödöllő és még sok ellenzéki önkormányzat akik ellen nem folyik eljárás, úgy látszik nem átláthatóak, bár ezt soha senki nem említette nekik, nem kaphatnak pénzt ettől a másodhegedűssé vedlett Varga miniszter úrtól!
surdilloFUJT
@Aki Én: petimininiszternek már csak ezért is "repülni"!!kellene,DE NEM KIRÁNDULNI,HANEM A BÁRSONYSZÉKBŐL,ALJAS TOLVAJOK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.