Pártja nevében árulásnak nevezte Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnök-frakcióvezetője hétfőn, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem vétózta meg a múlt heti európai uniós csúcson Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak megkezdését.

Toroczkai László árulással vádolja Orbánt: Fel akar lépni a fideszes korrupcióval szemben
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Nem ezt ígérte a magyaroknak, és nem erről beszélt az országgyűlési vita során sem

- mondta budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, egyértelműnek nevezve, hogy ami történt, "az semmi másról nem szólt, mint egyfajta színjátékról és zsarolásról, aminek célja az volt, hogy az európai uniós milliárdok meginduljanak Magyarország felé".

Kifogásolta, hogy a tízmilliárd eurós "júdáspénz" jelentős részének felhasználását olyan célokhoz kötötték, mint a zöldenergiára való átállás vagy az oroszországi, "könnyebben hozzáférhető, betonbiztos és sokszor olcsóbb energiahordozókról való leszakadás". Hozzátette, így ebből az összegből gazdasági fellendülést nem várnak, azt viszont igen, hogy "NER-közeli cégek" kapnak majd jelentős értékű megbízásokat.

Toroczkai László hangsúlyozta: a Mi Hazánk a legkeményebben és a leghatározottabban fel akar lépni "a fideszes korrupcióval szemben", ezért korrupciófigyelő honlapot hoznak létre, ahol bárki bejelenthet komolyan vehető ügyeket.

Az ellenzéki politikus szólt arról is: még a héten ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek egy olyan eset miatt, ahol egy sajtóhír szerint a Fidesz pártigazgatója "valószínűleg egy olyan ügyben vett részt, ami a hivatali visszaélés és más bűncselekmény, akár befolyással üzérkedés bűncselekmény gyanúját felveti".

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Kérdezhetik Orbánt a fideszes korrupcióról!
Semmit nem tud róla, ő éppen akkor, kávézni volt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fenyöfa58
@m73: A vérbiró unoka OSSZA AZ ÉSZT !!!
lampa laz
13 éve lopnak, neked meg csak most tünt fel?
Másol
anno a fidesz is ezt mondta és lám mégsem szaladgálnak félkaru rablok a ner-ben
csak úgy....
laci-laci, - te nem tudod hol van a hetvenkedö hatvanpúszta,ami ezek szerint téged nem is igazán zavar és a lölöt sem ismered,0rbán pénznyelöjét a 1/2 karú rablót?
laci , a videóidat elnézve , - te is csak egy tudálékos és pénzéhes vona szerü,nagy magyaros képzödmény...,csak egy nyeglébb és eröszakosabb kivitelben! te vagy a szélsöjöbbos fletó,laci létedre...
Lepényleső
Á dehogy,- csak nem jött meg a kialkudott? A kis naiv,- hisz nem volt még olyan akit a bán a palánkon át nem dobott?
ómió
De legalább ügyesebbeket kéne hazudnod, Toroczkai efftárs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.