A magyar társadalom elégedetlensége növekvőben van a Publicus Intézet felmérése szerint.

Brutális mértékben növekszik azok aránya, akik szerint az ország nagyon rossz irányba tart

Nagyon nő az elégedetlenség. Forrás: Pixabay

A kérdésre, hogy „ön mennyire elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok”, novemberben a válaszadók 33 százaléka, decemberben már 46 százaléka felelte azt, hogy „egyáltalán nem elégedett” – írja a Népszava. Bár az „inkább nem elégedettek” aránya 29-ről 25 százalékra mérséklődött, az elégedetlenek tábora 62-ről 71 százalékra emelkedett. Júniusban még ennél is magasabb, 76 százalék volt az elégedetlenek aránya.

A „teljes mértékben elégedettek”, novemberben és decemberben egyaránt 8 százalékot tettek ki, az „inkább elégedettek” aránya közben 27-ről 20 százalékra apadt. Elsősorban az ellenzékiek (összességében 95 százalék) és a bizonytalanok (74 százalék) elégedetlenek, de ebbe a csoportba tartozik a fideszes populáció csaknem háromtizede is (29 százalék).

A megkérdezettek 79 százaléka állítja, hogy biztosan elmenne, további 10 százalék valószínűleg elmenni szavazni, „ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások”.

A Publicus Intézet vizsgálata szerint a Fidesz-KDNP a teljes népesség körében 25 százalékos népszerűségnek örvend. Második a Demokratikus Koalíció 14 százalékkal. A többi ellenzéki párt ebben a kategóriában nem éri el az 5 százalékos parlamenti küszöböt, a legjobban itt a Momentum és az MSZP áll 4-4 százalékkal. A bizonytalanok aránya magas: 36 százalék.

A felmérés rákérdezett arra is, hogy „ön szerint az ellenzéki pártok külön, vagy összefogva induljanak a 2024-es EP-választáson”. A válaszadók relatív többsége (42 százalék) a közös indulást támogatná, és van még 8 százalék, amelyik szintén erre a megoldásra hajlik.

Forrás: Népszava
Fotó: Pixabay

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
aki magyarországon elégedett az 0rbáni politikával az ,vagy jól fizetett fideszes vagy menthetetlenül gyogyós!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@NKF: A mandiner merre forog? Foroghatna balra is...
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 13:14 ◘ Fuck Orbán!
twitter.com/andrii_soloviov/status/1735628950800331062/photo/1
Szerelmem Vlagyimír. A KGB ügynök és KISZ titkár szerelmének igaz története
twitter.com/KarolySzabo10/status/1735712563185221934/photo/1
Orbán 2000 milliárdot tapsolt el a Brüsszel elleni harcával, 4 évi pedagógus-béremelést vagy a kórházi adósságokat lehetne 20 évig fizetni. Az EU-s források részleges feloldása előrelépés, de Orbánék antidemokratikus lépései százmilliárdokban mérhető kárt okoztak az országnak.
twitter.com/tamas_tamas/status/1735274396200157326/photo/1
Orbán- Putyin kettős arca , a kettős ügynök
pbs.twimg.com/media/GBWYhtwX0AE2wRf?format=jpg&name=small
Cárom a párom. Orbán NATO tagságunk ellenére az oroszok pártján áll.
twitter.com/PutinsDouble/status/1735429458029637834/photo/1
Attól tartok nincs más választás, a 7. cikk alkalmazható. "Az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikke lehetővé teszi egy tagállam tagsági jogainak fenntartását, ha súlyosan és tartósan megsérti az EU alapelveit." "Article 7 of the treaty on European union allows for a members state's membership rights to be suistenbed if it seriously and presistently breaches the principles on wich the EU is founded."
twitter.com/propeertys/status/1735394185061052648/photo/1
balos
@division: Sajnos már elértem azt a kórt,amikor szarok a vezetésre! Is!Ilyen fostalicskák országában vagy menekülni vagy a szart keverni lehet a csúti irányításával!Sajnos már egyszer elment a kedvem ettől a pöcétől,de a Szerelem megtalált és vénségemre bekötötték a kopi fejem!Tündér feleségem és csodás "váram" lett a kettőnk munkájából!Szóval csak akkor ragadok kaszát,ha 1 nemzethy ájtatós manó közelíti a "birodalmam"!Az ország szét hordásának megállítása nem az én dolgom,mert ezekért tetvekért dolgoztam volna magam rokkantra?ELÉG VOLT!Nyazsgem minden nemzethy támogatónak,csak hogy érezzék a törődést!
csak úgy....
@division: kár,hogy a mai napig ellentmondásokba kerülsz magaddal! -majd egyszer meggyónod ;)
division
@csak úgy...: Nekem nincs mit meggyónnom, sosem követtem el bűnt. Azt meg már az eddigi Fidesz szavazók jelentős része is belátta, hogy ők maguk is át lettek vágva.
telegdilaci
@csak úgy.Szerencsére a valóságot,nem lehet eltakarni hazugság propagandával! azért nem mindenki idióta hogy minden aljas hazugságot le tudjanak nyomni a torkunkon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.