Érdemes tesztelni, ha családozni megyünk.

Épp az ünnepekre érkezett: berobbant az újabb Covid-járványMTI/Vajda János

A két héttel korábbi 31 ezerhez képest 40 ezer fölé ment az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma múlt héten

– ezt a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) közölte a hivatalos oldalán. A tájékoztatás szerint akut légúti fertőzés tüneteivel több mint 295 ezren fordultak orvoshoz, a két héttel korábbra vonatkozó adat 262 ezer volt – tudta meg a 444.hu.

A honlapon közzétett adatok szerint míg idén október és december között 100 ezer lakosra nézve 400-450-en jelentkeztek a rendelőkben a betegségre utaló panaszokkal, tavaly ilyenkor 250-en, azelőtt pedig egészen 2019-ig a 150-et sem haladta meg a bejelentett esetek száma.

Az NNGYK laborjába érkezett 273 minta közül 117 betegnél a SARS-CoV-2 vírust igazolták, a többinél az influenzavírus különböző típusait és az RSV-t. Az influenzapozitivitási arány 5,5 százalék, a SARS-CoV-2 pozitivitási arány 42,9 százalék volt.

A központ ugyanakkor közölte azt is, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt emelkedés után országos átlagban stagnált a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja.

Forrás: 444.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
@Horizont: talált, süllyed! nálad a pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.