Megérezni az inflációt.

Felmérés: Ez egy szegényebb karácsony lesz, sok magányos emberrel

Kép: MTI/Vajda János 

A jelentős drágulás miatt egyre többeknek okoz komoly gondot a karácsony – írja a Publicus Intézet felmérése alapján a Népszava. A felmérésben a válaszadók 7 százaléka – azaz minden 13. ember – arról számolt be, hogy kevesebb mint 10 ezer forintot tudott költeni.

A megkérdezettek 59 százaléka szerint az idei karácsony sokkal jobban megterheli a családi kasszát, mint a korábbi években

– írják. Az emberek több, mint fele nem költ többet, mint eddig – ami az inflációt is nézve ugyancsak szerényebb karácsonyt jelent. A megkérdezettek kevéssel több, mint harmada maximum 5 embernek vásárol ajándékot, ugyanennyien pedig 6-10 ajándékozottnak vesznek meglepetést. 100-ból 12-en viszont nem ajándékoznak.

Majdnem minden tizedik ember egyedül tölti a szentestét

– derült ki továbbá. A kutatás szerint a válaszadók közel 90 százaléka családi körben tölti a szentestét, sokan viszont egyedül maradnak az ünnepekre, sőt, a hatvan felettieknek több, mint hatoda magányos ilyenkor. A többi ünneppel ellentétben a karácsonyt jellemzően még mindig otthon töltjük, kimozdulni csak rokonlátogatóba indulunk. Az emberek 11 százaléka utazik el valamelyik belföldi szálláshelyre, míg külföldre alig 2 százaléknyian mennek.

Forrás: Népszava

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Meg lehet szokni,bár nagyon nehéz még sok év után is hogy ha elvonul az ifjúság, az ember egyedül marad az emlékeivel. ilyenkor engedélyezett némi pityergés,
Nessy
@KisTehen: Az Isten áldjon meg, legalább ma próbálj némi emberséget mutatni!
Nessy
@Philip Marlowe: Neked, és családodnak Békés,Boldog Karácsonyt kivánok!
Nessy
@KisTehen: Szilencium! Kegyen szép, gyűlölet mentes békés karácsonyod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.