Előrelépés történt a budapesti Római-parton történt fairtás ügyében, miután azonosították és elfogták elkövetőt – írta meg az RTL.

Elfogták az elkövetőt, aki kivágta a Római-parton ültetett fákat

A Fellini Római Kultúrbisztró a fővárosi Római-parton az újranyitás napján, 2020. május 22-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

A helyszínelés során a III. kerületi rendőrkapitányság és a III. kerületi közterület-felügyelet azonosította a tettest, aki nemtagadva tettét, beismerő vallomást tett.

Az eset december 25-én történt, amikor jelentések érkeztek a Főkerttől, hogy a Római-parton, a Piroska utca-Római part kereszteződésében több, a Főkert által frissen ültetett fa lett kivágva.

A Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal tájépítészeti osztályvezetője, Bardóczi Sándor, elítélte az esetet, megjegyezve, hogy senki sem kért engedélyt a fák eltávolítására, és az árvízvédelem indoklása sem állt meg, mivel a Duna valószínűleg nem fogja elérni az érintett területet.

Azóta megtalálták az elkövetőt, amiről ugyancsak Bardóczi adott hírt,

Update: a III. kerületi rendőrkapitányság és a III. kerületi közterület-felügyelet ma délután helyszínelésén azonosította az elkövetőt, aki elismerte a tettét. Köszönjük az intézkedést

– írta.

Forrás: RTL

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ne kérdezzétek meg, hogy mit tudnék vele tenni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Maccska: Tetszett hallani a több évi előnevelt fákról? Aminek az "átültetése más technológiát kíván, mint a husángok? Viszont megmaradnak, és pár év alatt szépen lombosodnak. Itt Óbudán az utóbbi időben azokat ültetik, miután a suhángok nem ihazán maradtak életbe. Ezek viszont szépen fejlődnek.
jáger laszló
Ez a favágó 1 kártevő
Pénzbüntetés nem elég büntetés a számára Még valami mást is érdemelne...
csak ennyi
barátilag
J.L
Peller Anikó
Itt Szegeden éppen erdőkivágás fenyeget mert a kisrigó püspög a foci "'"'"'akadémiája"'"'"' mellé szeretne egy másik foci akadémiát is a viktornak kedvesked vén. Botka nem örül, mer tabán nemzetbiztonsági háborús veszedelem okán csak kivágatja az erdőt, mert kell az akadémia.

Akadémia, érted, foci akadémia bazmeg. A kurvaanyátokat büdözsgeci gányok, meg neked is ájtatos manó. Elnézést a manóktól.
human
Kár, hogy a cikkből nem derült ki mi volt az indíték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.