Mint ismert, Ferenc pápa nemrég jóváhagyta a meleg párok templomi áldását. Erre reagáltak a magyar katolikusok.

Üzent a melegeknek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
Fotó: Pixabay

Azt írják, a Hittani Dikasztérium Fiducia supplicans kezdetű, az áldások lelkipásztori természetéről 2023. december 18-án kiadott nyilatkozata nem változtatja meg a Katolikus Egyház kezdettől vallott hitét és tanítását a házasságról és a nemi erkölcsről.

"Hazánk lelkipásztori helyzetét mérlegelve a Püspöki Konferencia útmutatásként fogalmazza meg a lelkipásztorok számára, hogy nemi identitásától és szexuális orientációjától függetlenül egyénenként minden embert megáldhatunk, mindig kerülni kell azonban azt, hogy a pusztán párkapcsolatban együtt élő, az egyházilag nem érvényes házasságban vagy egynemű párkapcsolatban élő párok számára közös áldást adjunk"

- fogalmaz a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, hozzátéve:

"ugyanakkor minden sajátos élethelyzetben élő testvérünket kísérjük szeretettel és tisztelettel, segítve őket Isten akaratának mélyebb megértésére a Krisztus evangéliuma szerinti élet útján".

Forrás: katolikus.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Akkor a Szíjjártó, Gulyás, Kocsis, Gazsi... áldatlan lesz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
puszt
Nekünk, ha a felebaráti szeretetről van szó, nem parancsol se isten, sem a helytartója! Mi szuverének vagyunk! (általában
Aki Én
Akkor a Szíjjártó, Gulyás, Kocsis, Gazsi... áldatlan lesz?
csak úgy....
a buzzancs papok nem áldhatják meg a buzzancsokat csak kiskorúakat ronthatnak meg...,
fura lányok ezek a szoknyás faszik...
csak úgy....
@KisTehen: csak néked,te viki bikába belezúgott, átoperáltatott libsi legény-lyány! :)
www.youtube.com/watch?v=uGXwOfssChk
justhpeter
A magyar katolikus egyház is a szuverén egyházak közé tartozik. Nehéz lenne felsorolni, hogy mi mindentől független, de az biztos, hogy a józan észtől, a tisztességtől, a hívektől és az Istentől bizonyosan függetlenek. Egyetlen zavaró pont van ebben a mérhetetlenül szuverénné vált egyház működésében, ez pedig a miniszterelnök alfele, mellyel kapcsolatban még nem sikerült az abszolút függetlenséget kivívniuk. Ám az életük egy végtelen tanulási folyamat, aminek keretében még meg van a lehetőségük református testvéreiktől példát venni, akik villámgyorsan elvágták a gordiuszi csomót és a szégyenminiszterükből egy tollvonással szégyenpüspököt csináltak. Becsületükre legyen mondva, hogy nem hivatkoztak az alkalmas ember hiányára és meg is állták röhögés nélkül
Clavigo
@KisTehen: Figyelj Riska,,,,neked üzentek a csuhások..!
csak úgy....
@KisTehen: biztosan rád mert már régen fürödtél! próbáld a farkincáddal elhessegetni öket..
namihami
Mert a magyar csuhàsoknak ""Ugocsa non coronat!"" ! Egy pápa ugyan ne szóljon már bele az általa is vezetett magyar(!!!) egyházrész dolgaiba!
És, ha sokat szórakozik, akkor a Kmalac majd alapít egy saját magyar egyházat! Ha egy VIII. Henrik megtehette, akkor egy I. Orbán Vityának se lehet akadály!
rücsü41
@justhpeter: A katolikus egyház felépítése az alá és fölé rendeltségen alapul, a katolikus egyházaknak országosan nincs szuverenitásuk, ők a pápa irányítása alatt dolgoznak , mert úgy tartják hogy a pápa a Krisztus földi helytartója és ezért neki a pápai leírat, döntés , állásfoglalás olyan mint a civil életben a törvény, a szerint kell működniük.Amennyiben egy ország püspöki kara nem fogadja el a pápa ajánlásait, döntéseit , az az egyház számolhat a kiközösítéssel.A katolikus egyház az nem az EU ahol orbánosdit lehet játszani , és lehet tetszés szerint válogatni hogy mely pápai döntést fogadjuk el és melyiket nem. Talán az ilyen ellentétes döntések is hozzájárulnak nagyban hogy a katolikus egyházak tekintélye az utóbbi időkben romlott és a katolikusok száma csökkent.
Aki Én
@KisTehen: rád persze, hogy mennek, te koszos eszelős.
De miért meséled el?
Nessy
@namihami: Orbán egyháza már meg van, csak még a nevük nem változott! Még magyar keresztyén egyházaknak nevezik.
puszt
Micsoda áldatlan állapotok lesznek itt...
Alfa
@KisTehen: mivel hogy dögre szálnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.