Figyelem, Budapest!Karácsony Gergely fontos üzenetet tett közzé december 31-e kapcsán

MTI/Balogh Zoltán

Ahogy azt mi is megírtuk, a Duna áradása miatt árvízvédelmi készültség volt érvényben Budapesten. A tetőzésen már túlvagyunk, és Karácsony Gergely főpolgármester újabb jó híreket jelentett be a közösségi oldalán.

December 31-től újra használhatják a gépjárművek az alsó rakpartokat

– közölte Karácsony. 

A Duna vízszintjének csökkenésével lehetőség nyílik arra, hogy a BKM – Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziója holnap, december 30-án reggel megkezdje a budai- és a pesti alsó rakpartok takarítását.

A BKM műszakonként tervezetten több mint 40 kézi takarítóval, és több mint 30 takarító, rakodó és szállító géppel fogja a hordalékot és az iszapot eltávolítani, majd magasnyomású mosóberendezéssel a szennyezett felületeket megtisztítani. A munkálatok várhatóan két műszakot vesznek igénybe, azok elvégzése után a Budapest Közút Zrt. eltávolítja az alsó rakpartokra való lehajtást tiltó táblákat. Ezt követően december 31-én reggeltől újra járható lesz mindkét alsó rakpart a gépjárművek számára.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.. és a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) munkatársai jelenleg is dolgoznak azon, hogy a 2-es villamos lánchídi aluljárójából a vizet kiszivattyúzzák, ennek befejezését követően a 2-es villamos vonalán közlekedő járművek újra a teljes útvonalon járhatnak

– részletezte a főpolgármester.

Továbbá arra kérték a budapesti lakosokat, hogy amíg nem lesz teljesen vége az árvíznek, illetve a takarítási munkálatoknak, kerüljék a rakpartokat a baleset- és fertőzésveszély miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.