A sok hó és a sok eső együtt indította az árhullámot, ami Budapesten szerdán tetőzhet.

Így árad a Duna: Varga Viktornak elúszott a jurtája, Karácsony Gergely árvízi őrjáratra ment

Kép: MTI/Kovács Tamás

Az az árvíz logikája, hogy ha a sok hóra eső esik, akkor nagyon gyorsan olvad és gyorsan jön le, ez történt most

– az InfoRádiónak így magyarázta a mostani árvíz-helyzetet Siklós Gabriella vízügyi szakértő. Szerinte a mostani áradás főként az olvadásnak köszönhető, emellett nehezítették a „jósolgatást” a talajnedvesség-tartalom bizonytalanságai is.

A szerda délelőtt 10 órai budapesti vízállás 682 centiméter volt, a tetőzés 700 centiméter körül várható december 28-án napközben

– idézi az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közleményét az ATV.hu.

Arról írva, hogy hogyan szól bele az ár a város mindennapi életébe, kiemelték: a CLB biztosítási alkuszcég kummunikációs igazgatója, Németh Péter szerint az ártérben hagyott autókban a víz okozta károkat a kötelező biztosítás nem, csak a teljeskörű casco téríti meg.

A TWN.hu arról ír, hogy az árvíz a sztárokat sem kíméli, Varga Viktor például nemrégiben megosztotta a közösségi oldalán, hogy a jurtáját 20-30 centiméteres magasságban árasztotta el a Duna. Mint idézik, a celeb azt írta erről privát Instagram-oldalán:

Immáron a házam és a jurtám újra a Dunáé. Az ember mindent csak bérelt, még a testét is.

Karácsony Gergely főpolgármester eközben árvízi őrjáratra ment Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel. Facebook-oldalán osztott meg erről képet:

A főpolgármester arról is írt, hogy a Fővárosi Önkormányzat szakemberei a 2013-as rekord árvíz óta folyamatosan dolgoznak a város árvízvédelmének megerősítésén. Több új gátszakasz is elkészült, így Karácsony szerint most sokkal nyugodtabban várhatjuk az árhullámot.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Varga ne építkezzen árvízvédelmi területre, Karácsony meg maradjon a kaptafánál. Nem az ő kompetenciája az árvízi helyzet levezénylése.
simmering73
Szaros első fokú árvízen ennyit rinyálni. Mit csinálna most ez a sok buzi firkász ha olyan rendkívüli árvíz lett volna, mint a 2013-as? Én ott voltam Visegrádtól-Budapestig. Kemény volt.
Nessy
@simmering73: Az 1944-45- jeges ár, a berobbantott hidak miatt, ami elvitte fél Csillaghegyet! A mi házunkat is, pedig nem a Duna parton volt! A magasabban lévő házak, amiknek csak az "alja állt vízben, fogadtak be sokunkat a padlásukra,
Másol
@durbincs:Attol mert maga női ruhákba jár ,és pöcse van ,még 50IQ-s bérköcsög marad ?
Nessy
@durbincs: Nem unja ezt az állandó névsor másolgatást? Ez nem 50 IQ, ez már pozitív nulla!
Nessy
@durbincs: Várják a bányalovak! Siessen hozzájuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.